NBA Προγνώσεις, 7/11/23: Ούριος άνεμος

Η γκρίνια στην «Πόλη των Ανέμων» είναι έντονη νωρίς στη σεζόν και το ματσάρισμα με τη Γιούτα την παρούσα στιγμή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, τροφοδοτώντας την αφύπνιση των «Ταύρων» του Μπιλ Ντόνοβαν. Μεγάλα ματς στη Νέα Υόρκη την οποία επισκέπτονται δύο σημαντικοί διεκδικητές του φετινού τίτλου.

Ξεκινάμε από την «Πόλη των Ανέμων» όπου οι Μπουλς συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι. Καμία έκπληξη. Η ομάδα είναι εγκλωβισμένη στη μετριότητα. Δεν διεκδικεί τον τίτλο, δεν έχει picks και (δυστυχώς, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα του ΝΒΑ)  δεν είναι τόσο κακή ώστε να βρεθεί στον πάτο της βαθμολογίας και να αυξήσει τις πιθανότητες της για μια κορυφαία επιλογή στο ντραφτ.

Φαύλος κύκλος λοιπόν. Το κοινό των Μπουλς είναι πολύ απαιτητικό και η γκρίνια έχει κάνει την εμφάνιση της από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν με τον Μπίλι Ντόνοβαν να βρίσκεται στο επίκεντρο. Η εικόνα των «Ταύρων» είναι όντως άσχημη. Σουτάρουν με πολύ χαμηλά ποσοστά στην επίθεση όπου είναι στατικοί και δεν έχουν εναλλακτικές πηγές δημιουργίας ενώ η άμυνα στο ζωγραφιστό και το rim protection έχουν εξελιχθεί σε ασθένειες που η ομάδα κουβαλάει μόνιμα. Ο Ντόνοβαν τοποθέτησε τον Τόρεϊ Κρεγκ στην πρώτη πεντάδα (και στη θέση «4») φέρνοντας τον Πάτρικ Ουίλιαμς από τον πάγκο ενώ ο Κόμπι Ουάιτ ξεκινάει στη θέση του πόιντ γκαρντ. Το Σικάγο παίζει small με μπαλαντέρ τον Καρούσο (3-PG Lineups) για να βρει αμυντική ισορροπία πιέζοντας τη μπάλα πιο αποτελεσματικά όμως υστερεί απελπιστικά στο ριμπάουντ, κομμάτι  στο οποίο η σημερινή αντίπαλος τους Γιούτα είναι εξαιρετικά δυνατή.

Οι Τζαζ επίσης έχουν προβλήματα να διαχειριστούν. Η χημεία στη γραμμή ψηλών είναι αμφίβολη ενώ οι «Μορμόνοι» δεν έχουν ποιοτικό βάθος στο backcourt. Η χρονιά αναμένεται δύσκολη και ο εξαιρετικός -πρώην «Μπουλ»- Λάουρι Μαρκάνεν δεν φτάνει για να αλλάξει τη μοίρα της Γιούτα.

Περιμένουμε την αφύπνιση των γηπεδούχων οι οποίοι μετρούν τρεις σερί ήττες. Μια παραγωγική βραδιά των Λαβίν -ΝτεΡόζαν και η πιεστική άμυνα των Κάρτερ-Καρούσο απέναντι σε μια γραμμή γκαρντ με ροπή στο λάθος, μπορούν να δώσουν τη νίκη στους «Ταύρους», ακόμα και εάν ο Μαρκάνεν σκοράρει κατά ριπάς.

Bet Builder με Νικητής Σικάγο Μπουλς και Lauri Markkanen Πόντοι 22+ σε απόδοση 2.46 στη Stoiximan

Ματσάρα στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν όπου οι γηπεδούχοι Νικς υποδέχονται τους Κλίπερς, σε μια ακόμα κόντρα των μητροπόλεων των δύο ακτών των ΗΠΑ. Η ομάδα του Τάιρον Λου παίζει ισορροπημένο μπάσκετ στο ξεκίνημα της χρονιάς, αποδίδοντας σε υψηλά standards και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η αμυντική της πανοπλία είναι πανίσχυρη μιας και οι Κλίπερς αξιολογούνται στο Νο1 της λίγκας αμυνόμενοι στις εκτελέσεις θέσεως (0.815 πόντοι/κατοχή) , στο Νο2 σε όρους αμυντικούς transition (0.941) και στο Νο4 αναφορικά με την αναχαίτιση του Roll Man στις Pick & Roll δράσεις. Στην επίθεση τους κάνουν θραύση χτυπώντας με τους PnR-χειριστές (1.186 πόντοι/κατοχή, Νο1 στη λίγκα) ενώ δουλεύουν αρκετά καλά την έξτρα πάσα όντας αποτελεσματικοί στις στατικές εκτελέσεις. Μένει να δούμε πως και κατά πόσο θα επιδράσει η προσθήκη του Χάρντεν στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Η παραγωγική αποτελεσματικότητα στο μισό γήπεδο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Νικς αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι προφανές ότι  υπάρχει μια έντονη δυσλειτουργία στην όλη διαδικασία σε όρους αποστάσεων και συγχρονισμού. Ο Μπράνσον «κουβαλάει», ο Ραντλ ακόμα κινείται σε ρηχά νερά (παρότι είναι δημιουργικός) και εκτός του εξαιρετικού Κουίκλι και του Μπάρετ δεν υπάρχει ιδιαίτερο παραγωγικό βάθος.

Highlights: Bet Builder με Νικητής-Νιου Γιορκ Νικς και Περισσότεροι Πόντοι στον Αγώνα-Jalen Brunson σε απόδοση 3.95 στη Stoiximan

Οι Νικς γράφουν 0.832 πόντους/κατοχή σε σετ καταστάσεις όντας τελευταίοι στη λίγκα. Η άμυνα τους αντίθετα κινείται σε καλό επίπεδο και μέσα από αυτήν θα προσπαθήσουν σήμερα να πάρουν το τιμόνι του ματς στα χέρια τους. Σημειώστε ότι οι Κλίπερς δεν έχουν ακόμα κάνει νίκη εκτός έδρας και οι Νικς δεν έχουν επίσης θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Γκάρντεν.

Πάμε με την έκπληξη στηρίζοντας τους γηπεδούχους.

Bet Builder με Χάντικαπ Νιου Γιορκ Νικς +4.5 και Julius Randle Ριμπάουντ 8+ σε απόδοση 2.32 στη Stoiximan

Μένουμε στη Νέα Υόρκη και αλλάζουμε γειτονιά πηγαίνοντας από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν, με αφορμή την επίσκεψη των Μπακς στο Barclays Center. Τα «Ελάφια» βρίσκονται σε φάση αγωνιστικής ανοικοδόμησης. Είναι μια περίοδος δύσκολη όπου το κάθε σύνολο που τη βιώνει είναι ευάλωτο, παρουσιάζοντας συνεχείς διακυμάνσεις στην απόδοση του. Νέος κόουτς, άλλη φιλοσοφία, ένας καινούργιος σταρ στο ρόστερ. Εύλογα χρειάζεται κάποιος χρόνος και ο στόχος του Μιλγουόκι είναι να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες μέχρι να αρχίσει αυτό το γκρουπ να ρολάρει.

Τη συγκεκριμένη  στιγμή, οι Μπακς βρίσκονται στο 3-2 και προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να βελτιώσουν την απελπιστική εικόνα τους στα μετόπισθεν. H αποχώρηση του Χόλιντεϊ  έχει επιδράσει βαθιά σε αυτό το κομμάτι για την ομάδα του Ουισκόνσιν, η οποία πρέπει να βρει stops από την πρώτη γραμμή άμυνας. Σημειώστε ότι τα «Ελάφια» έχουν την πιο αδύναμη άμυνα στη λίγκα (1.087 πόντοι/κατοχή), «αιμορραγώντας» στο  αμυντικό transition  (1.404 πόντοι/κατοχή) όπου επίσης σημειώνουν τη χειρότερη επίδοση στο ΝΒΑ.

Οι Νετς (3-3) με τη σειρά τους είναι επίσης  αδύναμοι στο αμυντικό κομμάτι όμως η επίθεση τους λειτουργεί εξαιρετικά  όντας πολυπρόσωπη (1.043 πόντοι/κατοχή, Νο5 στο ΝΒΑ). Ο Ζακ Βον βλέπει έξι παίχτες του να πιάνουν διψήφια νούμερα σε παραγωγικούς όρους με τον Cam Thomas να «γράφει» 26.0 πόντους στα πρώτα έξι ματς. Το Μπρούκλιν βασίζεται σε χαμηλά, γρήγορα σχήματα, βγάζει ενέργεια και έχει έναν από τους καλύτερους δείκτες Ασσίστ/Λαθών στο πρωτάθλημα (2.00, Νο3 στη συγκεκριμένη αξιολόγηση).

Οι Μπακς έρχονται από μια δύσκολη νίκη στο MSG επί των Νικς και είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι στους γηπεδούχους, παρότι η ομάδα του Ουισκόνσιν υπερτερεί σε μέγεθος.

Bet Builder με Χάντικαπ Μπρούκλιν Νετς +6.5 και Πόντοι Over 222.5 σε απόδοση 2.52 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog