NBA Picks 14/11: Η άμυνα θέτει το τέμπο

Με τον Γιάννη να επιστρέφει στην πεντάδα τους, οι Μπακς ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους εξαιρετικούς φετινούς Χοκς στο Μιλγουόκι, ποντάροντας στην άμυνα τους. Μάχη υψηλών ταχυτήτων στο Σαν Φρανσίσκο, «κρυφό εμπόδιο» για τους Κλίπερς στο Τέξας.

 

Πάμε να δούμε μαζί τις επιλογές μας από το σημερινό πρόγραμμα του ΝΒΑ.

-Οι Μπακς (10-2) υποδέχονται τους Χοκς στο Ουισκόνσιν, σε μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολικής περιφέρειας αυτήν τη στιγμή.  Τα «Γεράκια» μια εβδομάδα πριν στην Ατλάντα ανάγκασαν το Μιλγουόκι στην πρώτη του ήττα για φέτος, σε ένα ματς όπου η ομάδα της Τζόρτζια ήταν καταιγιστική παρότι έπαιζε χωρίς τον Τράε Γιανγκ.

Oι Χοκς (8-5) είναι καλύτερα «εξοπλισμένοι» φέτος για να κοιτάξουν ψηλά στην Ανατολή. Ο Ντεζούντε Μάρεϊ έχει κουμπώσει πολύ καλά στο ρόστερ δίπλα στον Γιάνγκ και η Ατλάντα παίζει γρήγορο μπάσκετ, βασιζόμενη στην ικανότητα των δύο αυτών γκαρντ να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν, ματσάροντας μέχρι τώρα την απουσία του τραυματία Μπογκντάνοβιτς. Η  άμυνα της  βρίσκεται σε καλό επίπεδο ενώ βασικό συστατικό της επιτυχίας για τους Χοκς αποτελεί το low mistake παιχνίδι, το οποίο τους τοποθετεί στο Νο3 της αξιολόγησης αναφορικά με τον δείκτη AST/TO στο πρωτάθλημα.

To Mιλγουόκι αγωνίστηκε χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Χόλιντεϊ, Γκρέισον Άλεν και φυσικά τον Μίντλεντον στο Σαν Αντόνιο το Σάββατο. Η ήττα ήρθε μάλλον φυσιολογικά καθώς οι Χιλ και Μάθιους δεν μπόρεσαν να προσφέρουν από τον πάγκο δίνοντας παραγωγική ώθηση, με τον Κάρτερ να παλεύει μόνος του (21 πόντοι-6 τελικές πάσες) για να σώσει τα προσχήματα. Ο κόουτς Μπουντενχόλζερ  αναμένεται σήμερα να έχει τον Γιάννη διαθέσιμο ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καλές είναι και οι πιθανότητες των Άλεν-Χόλιντεϊ για επιστροφή.

Οι Μπακς θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν τον δικό τους, χαμηλό ρυθμό και θα βασιστούν στην άμυνα  η οποία είναι η πιο αποτελεσματική στη λίγκα. Με την τριάδα Γιάννη-Χόλιντεϊ-Άλεν πίσω και το έξτρα κίνητρο από την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας ως «πνευματικό εργαλείο», μπορούν να πάρουν την νίκη απέναντι στην αρκετά καλή ομάδα των Χοκς.

Bet Builder με Νικητής Μιλγουόκι Μπακς και Πόντοι Under 237.5 σε απόδοση 2.02 στη Stoiximan

 

-Οι πρωταθλητές Ουόριορς  (5-8) προσπαθούν να επιστρέψουν στο καλό μπάσκετ όμως έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα και κυρίως, πολλά πράγματα να βελτιώσουν στην προκειμένη φάση για να μπορέσουν να φτάσουν κοντά στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο Στεφ Κάρι  (32.8 πόντοι-6.8 ριμπάουντ-6.5 ασίστ με 43.4% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου) κάνει –από την αρχή της σεζόν- ένα επικό κουβάλημα σε ένα σύνολο που δεν έχει την ενέργεια και την πνευματική συνοχή για την ώρα ώστε να φτάσει στο παιχνίδι της ισορροπίας. Είναι προφανές ότι ο «μάγος» Στεφ χρειάζεται βοήθεια. Ο Ουίγκινς προσπαθεί να αποτελέσει το δεύτερο σημείο αναφοράς σε μια περίοδο όπου ο Κλέι Τόμπσον αδυνατεί να βρει σταθερότητα και ο πάγκος δεν προσφέρει ιδιαίτερα. Ο Κινγκς εχθές ανάγκασαν τους «Πολεμιστές» στην όγδοη ήττα τους, με τον Σαμπόνις να διαλύει τη frontcourt του Στιβ Κερ (26 πόντοι-22 ριμπάουντ-8 τελικές πάσες).

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς (6-7) του Γκρεγκ Πόποβιτς βίωσαν ένα σκληρό τελευταίο δεκαήμερο, γνωρίζοντας 5 συνεχόμενες ήττες πριν σπάσουν το αρνητικό αυτό σερί κερδίζοντας τους αποδεκατισμένους Μπακς στο Τέξας. Πολύ υψηλός ρυθμός, παιχνίδι συνεργασιών, ομαδικό πνεύμα και ένα σύνολο χωρίς σταρ που ανταγωνίζεται, κόντρα στο ρεύμα της λίγκας.

Και οι δύο ομάδες  παίζουν πολύ γρήγορα και παράλληλα είναι  ιδιαίτερα αδύναμες στο αμυντικό κομμάτι, από την αρχή της σεζόν.

Bet Builder με Νικητής Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Πόντοι Over 223.5 σε απόδοση 1.92 στη Stoiximan

 

-Παρά την ήττα στο τελευταίο τους ματς από τους Νετς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς είναι ανεβασμένοι τον τελευταίο καιρό μετρώντας 5 νίκες σε 7 παιχνίδια. Η ομάδα του L.A. αρχίζει να ρολάρει και σταδιακά να αξιοποιεί το βαθύ, ποιοτικό της ρόστερ, περιμένοντας την επιστροφή του Λέοναρντ για να κοιτάξει ψηλότερα. Οι Κλίπερς έχουν αμυντική συνοχή (Νο3 άμυνα στη λίγκα) και έναν Πολ Τζορτζ σε εξαιρετική κατάσταση.

Ενισχυμένες αποδόσεις-Paul George: 25+ Πόντοι & 7+ Ριμπάουντ & 6+  Συνολικές Ασίστ σε απόδοση 7.70 στη Stoiximan

Στο Χιούστον οι νίκες δεν είναι προτεραιότητα φέτος. Οι Ρόκετς στοχεύουν στο να φέρουν αυτόν τον δυνατό πυρήνα νεαρών παιχτών που διαθέτουν στην ίδια σελίδα, ευελπιστώντας ότι με την προσθήκη ενός ακόμα ταλαντούχου αθλητή το καλοκαίρι από το ντραφτ θα είναι σύντομα σε θέση να ανταγωνιστούν. Οι Τεξανοί, παρότι μαχητικοί, έχασαν και τις δύο μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους με τους Κλίπερς, αδυνατώντας να σταματήσουν τον Πολ Τζορτζ (31.5 πόντοι στα ματς αυτά).

Οι Ρόκετς μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σήμερα παρότι η άμυνα των Κλίπερς αναμένεται να καθορίσει το τέμπο  του αγώνα. Η ομάδα του L.A. είναι σαφώς πιο ποιοτική όμως το παιχνίδι κρύβει κινδύνους.

Bet Builder με Χάντικαπ Χιούστον Ρόκετς +10.5 και Πόντοι Under 226.5 σε απόδοση 2.25 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr