Group E: Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Εξαιρετικά ενδιαφέρων ο 5ος όμιλος, με τη σύγκρουση γιγάντων μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας, αλλά και την πολύ αξιόμαχη Ιαπωνία να καραδοκεί. Η Κόστα Ρίκα είναι έκπληξη και μόνο σαν παρουσία στην τελική φάση και δεν ελπίζει σε κάτι περισσότερο. 

 

To Παγκόσμιο παίζεται στη Stoiximan με Ειδικά Missions, Μακροχρόνια στοιχήματα και πολλές καθημερινές εκπλήξεις & δώρα* (Όροι και προϋποθέσεις)

 

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είχε δύσκολα προκριματικά, καθώς η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες, επηρέασε την πορεία της. Όταν όμως έφτασε μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού, έκανε 6 σερί νίκες με πειστικές εμφανίσεις και πήρε δίκαια την πρόκριση. 

Γενικότερα το ποδόσφαιρο της Ιαπωνίας, κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα προόδου, με ένα πολύ αξιόπιστο πρωτάθλημα να προμηθεύει παίκτες, έτοιμους να υπηρετήσουν συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο στην Εθνική Ομάδα. 

Πού μπορεί να φτάσει

Δεν το λένε ανοιχτά, αλλά στην πραγματικότητα οι Ιάπωνες δεν φοβούνται κανέναν – ακόμη και σε όμιλο «βουνό» με Γερμανία και Ισπανία. Η αισιοδοξία πηγάζει ότι το 4-2-3-1 των Ιαπώνων (με έμφαση στις κοφτερές αντεπιθέσεις από τα πλάγια), είναι έτσι κι αλλιώς προσαρμοσμένο στις ανάγκες τέτοιων αγώνων. Αν λάβουμε υπόψη ότι λόγω προκριματικών, οι Ιάπωνες θα είναι από τις πιο εξοικειωμένες με το Κατάρ ομάδες, τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμη και η πρόκριση τους στην επόμενη φάση σε απόδοση 5,00! 

 

Ισπανία

Οι Ισπανοί, χρειάστηκαν ένα γκολ του Μοράτα στο 86΄του τελευταίου παιχνιδιού με τη Σουηδία για να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους. Γενικότερα οι Ισπανοί είχαν πρόβλημα στο να ανοίξουν «κλειστές» άμυνες (θυμηθείτε το παιχνίδι με την Εθνική μας) και δείχνουν να έχουν πρόβλημα αποτελεσματικότητας. 

Πού μπορεί να φτάσει

Ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει καταφέρει να έχει το εκτόπισμα που χρειάζεται στα αποδυτήρια των Φούριας Ρόχας, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένουν ένα μωσαϊκό εθνικοτήτων. Με βάση τις αποδόσεις των μπουκ, οι Ισπανοί είναι 5ο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, μπροστά ακόμη και από την Γερμανία. Δεν θα εκπλαγούμε όμως, ακόμη κι αν πάθουν κανένα πατατράκ, ακόμη και από την φάση των ομίολων!

 

Γερμανία

Η Γερμανία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα τελικά, με 9 σερί νίκες. Η παρουσία του Χάνσι Φλικ στον πάγκο της, έχει επαναφέρει την φόρμα και την αυτοπεποίθηση της και σε κάθε αγώνα δεν μπαίνει απλά για να κερδίσει, αλλά να «φιλοδωρήσει» με όσο γίνεται περισσότερα γκολ τον αντίπαλο – όποιος και να ναι αυτός.

Είναι χαρακτηριστικό, το ότι το σύστημα του Φλικ, όπως και κατά τη θητεία του στη Μπάγερν Μονάχου, μπορεί στα χαρτιά να μοιάζει 4-2-3-1 αλλά στην πραγματικότητα, μόλις πάρει την κατοχή, μετατρέπεται σε 3-2-5 ή ακόμη και σε 3-1-6!

Πού μπορεί να φτάσει  

Η Γερμανία βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και κυρίως έχει επανακτήσει την ψυχολογία υπεροχής και την κυριαρχικότητα που ήταν σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού της τα προηγούμενα χρόνια. Στην πραγματικότητα, όλοι κατά βάθος, φοβούνται την Γερμανία και η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε απόδοση 12,00 είναι value bet.

 

Κόστα Ρίκα

Αν έλεγες σε κάποιον στην 7η αγωνιστική των προκριματικών της ζώνης της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής, ότι η Κόστα Ρίκα θα έδινε το παρόν στο Κατάρ, θα σε κοίταγε σαν αποτυχημένο αστρολόγο. Με απολογισμό 1-3-3 και κυρίως κακές εμφανίσεις η Κόστα Ρίκα έδειχνε καταδικασμένη. 

Έκτοτε όμως, κατάφερε ένα απίθανο σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα (νίκη επί των ΗΠΑ, ισοπαλία στο Μεξικό) και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Σύμφωνα βέβαια με τον «θαυματοποιό» προπονητή της Φερνάντο Σουάρεζ, απλώς οι παίκτες του άργησαν λίγο να καταλάβουν τι ήθελε από αυτούς. Και το θαυματοποιός δεν πάει τόσο για το αήττητο σερί, όσο για το ότι η Κόστα Ρίκα είναι η 3η χώρα (μετά το Εκουαδόρ το 2006 και τις Ονδούρες το 2014) που θα οδηγήσει σε Μουντιάλ.

Πού μπορεί να φτάσει

Ωραίο λοιπόν το παραμύθι της Κόστα Ρίκα, αλλά σε όμιλο με Γερμανία και Ισπανία, είναι αδύνατο να μην έχει λυπημένο τέλος Θα στήσει βέβαια σε όλα τα ματς… «λεωφορείο» μπροστά από την εστία του Νάβας, αλλά δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού. Η Κόστα Ρίκα, πολύ δύσκολα θα γλυτώσει την τελευταία θέση στον 5ο όμιλο.

 

Ειδικά στοιχήματα 5ου Ομίλου

  • Με βάση την ανάλυση μας, θεωρούμε ότι το στοίχημα με την μεγαλύτερη αξία στον 4ο όμιλο, είναι η πρωτιά του ομίλου από την Γερμανία σε απόδοση 2,10! 
  • O 5ος όμιλος μοιάζει ανοιχτό βιβλίο όσον αφορά τη θέση του ουραγού. Το ενδεχόμενο δε η Κόστα Ρίκα να μην καταφέρει να πάρει ούτε βαθμό, μοιάζει εξαιρετικά πιθανό και πληρώνει 2,62
  • Ο Τζαμάλ Μουσιάλα κάνει απίθανες εμφανίσεις φέτος στην Μπουντεσλίγκα, έχοντας σκοράρει 9 γκολ σε 14 εμφανίσεις με την φανέλα της Μπάγερν. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Γερμανοί έχουν και το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα που μπορεί να αποδειχθεί γιορτή από γκολ, το 10,00 για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του 5ου ομίλου είναι μια εξαιρετική απόδοση.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.