Mε Κάνααν στο 2.27 απέναντι στην αδύναμη Spot-up άμυνα της Μονακό

H ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα προσπαθήσει να αυξήσει το νικηφόρο σερί της με τη μεγάλη βραδιά του Κάνααν σε θελκτικές αποδόσεις στη Stoiximan.

Ο Ολυμπιακός επιβίωσε στη δοκιμασία των τελευταίων δύο λεπτών  απέναντι στην Αρμάνι και πλέον καλείται να ξεπεράσει ένα υψηλότερο εμπόδιο μιας και στο ΣΕΦ έρχεται η -γεμάτη ταλέντο και λύσεις σε όλες τις θέσεις- Μονακό. Οι Μονεγάσκοι ηττήθηκαν την Τρίτη στο Βελιγράδι από τη Μακάμπι με 93-83, σε μια αναμέτρηση όπου ο αντίπαλος εξέθεσε την άμυνα τους.

Οι ερυθρόλευκοι θα εστιάσουν στην αναχαίτιση των γκαρντ του Σάσα Ομπράντοβιτς με τον Μάικ Τζέιμς να αποτελεί τον βασικό αμυντικό τους στόχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι απέναντι στη Μακάμπι οι Μονεγάσκοι  πήραν το 85% των πόντων τους από περιφερειακούς παίχτες, χωρίς να έχουν κανένα σημείο αναφοράς στη ρακέτα και καμία παραγωγική πηγή στη γραμμή ψηλών. Το δίδυμο Τζέιμς-Ντιαλό αποτελεί το βαρύ σασί της ομάδας, ο Οκόμπο παίζει καλύτερα τελευταία (ερχόμενος μόνιμα από τον πάγκο) όμως η συνολικά αρκετά αποτελεσματική άμυνα της Μονακό υστερεί στην αναχαίτιση των περιφερειακών εκτελέσεων και δη των Spot-ups, μιας και οι επιθέσεις  στοχεύουν τα αργά πόδια του Μοτιεγιούνας και τις αδυναμίες των σχημάτων με τα τρία γκαρντ (χωρίς Ντιαλό) για να βρουν ξεκούραστα σουτ από την περίμετρο. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους Κάνααν (48% στα τρίποντα φέτος) και Πίτερς (52.9%) να χτυπήσουν «κατά ριπάς» τους φιλοξενούμενους μιας και είναι δεδομένο ότι θα βρουν καλές ματιές προς το καλάθι, μέσα από στατικές εκτελέσεις.

Isaiah Canaan Εύστοχα Τρίποντα 3+ σε απόδοση 2.27 στη Stoiximan

H Mονακό είναι αρκετά αποτελεσματική όταν αμύνεται στο χαμηλό ποστ για αυτό και ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί μεθοδικά τους ψηλούς του, εστιάζοντας στη δημιουργική ικανότητα του Φαλ και όχι απαραίτητα στην άμεση παραγωγή πόντων. Βασικό μέλημα των Πειραιωτών θα είναι να τρέξουν και να χτυπήσουν τους φιλοξενούμενους στο επιθετικό τρανζίσιον, όπου οι αμυντικοί τους δείκτες είναι μέτριοι. Πάμε για ένα κλειστό ματς στο οποίο η ελληνική ομάδα θα χρειαστεί να παίξει πολύ καλά για να επιβληθεί.

Bet Builder με Χάντικαπ Μονακό +7.5 και Moustapha Fall Ριμπάουντ 5+ σε απόδοση 2.23 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog