Στο 2.35 ο Παναθηναϊκός με όπλο του την άμυνα

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το ταξίδι του στην Ιβηρική και η νίκη του στη La Fonteta πληρώνει στη Stoiximan.

Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς ή απογοήτευση. Το αύριο έρχεται κατά πάνω σου πολύ γρήγορα. Και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού αυτό μπορεί να λειτουργήσει καταπραϋντικά. Ο τρόπος που ήρθε η ήττα στη Βιτόρια πονάει. Όμως και αυτές οι βραδιές είναι μέρος του παιχνιδιού. Σημασία έχει να στέκεσαι στα πόδια σου και να συνεχίζεις.

Η συνθήκη δεν είναι άσχημη για τον Παναθηναϊκό παρότι η Βαλένθια διαθέτει μια από τις καλύτερα εξοπλισμένες άμυνες στη λίγκα ενώ προσφάτως ενισχύθηκε με τους Τζάστιν Άντερσον και τον Κέβιν Πάνγκος, ελπίζοντας να αναβαθμίσει την εικόνα της στο επιθετικό κομμάτι. Οι «νυχτερίδες» κατέβαλλαν την αντίσταση της Αναντολού την Τετάρτη το βράδυ, κερδίζοντας ένα ματς που πήγε σε υψηλό σκορ, με τον Άλεξ Μούμπρου να βλέπει έξι παίχτες του να σκοράρουν 10+ πόντους.

Παρόλα αυτά, οι πράσινοι έχουν τις προδιαγραφές να κρατήσουν χαμηλά τους Ισπανούς σε παραγωγικό επίπεδο. H ελληνική άμυνα παρουσιάζει πολύ καλούς δείκτες σε όλες τις κατηγορίες που έχουν να κάνουν με την επιθετική δραστηριότητα των ψηλών (Pick & Roll, δράσεις στο χαμηλό ποστ) ενώ κατεβάζει πολύ χαμηλά τα ποσοστά των αντιπάλων στην περιφερειακή εκτέλεση (32.5%). Χρειάζεται προσοχή στις Pick & Roll καταστάσεις που τρέχουν οι Ισπανοί  με τον Κρις Τζόουνς και στο παιχνίδι τους μακριά από τη μπάλα όπου η άμυνα της ομάδας του Αταμάν χρειάζεται ακόμα βελτίωση. Η ουσία πάντως είναι ότι οι πράσινοι μπορούν να πιάσουν ένα καλό αμυντικό αποτέλεσμα στη La Fonteta και επάνω σε αυτήν την προσπάθεια να οικοδομήσουν το πλάνο νίκης τους.

Πόντοι Βαλένθια Under 77.5 σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan

Ο Κέντρικ Ναν θα είναι και πάλι η αιχμή του δόρατος για τους πράσινους χτυπώντας την άμυνα των γηπεδούχων σε ένα από τα ελάχιστα, μελανά της σημεία. Τις «απομονώσεις» (καθαρές ένας εναντίον ενός καταστάσεις). Ο Αμερικανός σούπερ-σκόρερ «έγραψε» 25 πόντους στη Βιτόρια, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη των πρασίνων στο επιθετικό κομμάτι.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια είναι σαφέστατα δύσκολη, όμως οι πράσινοι οφείλουν να απαντήσουν στα όσα έγιναν στη «Fernando Buesa Arena», επιστρέφοντας με κάθε κόστος στον δρόμο των επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Αναμένεται ένα κλειστό, «φυσικό» ματς που κριθεί στις λεπτομέρειες.

Bet Builder με Χάντικαπ Παναθηναϊκός +6.5 και Πόντοι Under 160.5 σε απόδοση 2.35 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog