Μαγική νύχτα στη Βαρκελώνη

Η επιβλητική φωτογραφία του κατάμεστου Καμπ Νου, είναι από τη μαγική νύχτα στη Βαρκελώνη, όπου χθες το βράδυ στήθηκε μια ανυπέρβλητη ποδοσφαιρική γιορτή από 91.553 θεατές ,που απόλαυσαν τον μεγάλο θρίαμβο της Μπαρτσελόνα με 5-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης και την μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Περισσότερο από ένα Κλαμπ

“Νύχτα μαγική και ονειρεμένη που θα τη θυμόμαστε σε όλη τη ζωή μας. Αυτό το ματς ήταν μαγεία. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις τα συναισθήματα που σου προξενεί μια τέτοια νύχτα, σε απόλυτη μέθεξη μαζί με ένα τόσο φανταστικό κοινό που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ.”

Μαζί στην εξέδρα και ο Τσάβι με τον Πουγιόλ, ανακατεμένοι με το πολύβουο πλήθος, να αποθεώνουν την ομάδα και να συνεισφέρουν στο νέο παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης θεατών, καθώς μιλάμε για γυναικείο ποδόσφαιρο, που για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανέναν!

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1999 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν στο Πασαντένα της Καλιφόρνια είχαν συρρεύσει 90.185 φίλαθλοι να δουν τις ΗΠΑ να στέφονται παγκόσμιες πρωταθλήτριες εναντίον της Κίνας στα πέναλτι. Η ατμόσφαιρα όμως εξ ορισμού δεν συγκρίνεται με το μεγάλο πάρτι που έστησαν οι Καταλανοί, για να ξορκίσουν εν μέρει και την αποτυχημένη χρονιά της ανδρικής ομάδας.

Το μεγάλο φαβορί

Η Μπαρτσελόνα φαντάζει και φέτος το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου σερί Τσάμπιονς Λιγκ (Γυναικών) και περιμένει πλέον απόψε να μάθει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά! 

Αντίπαλος που θα προκύψει από το μεγάλο παιχνίδι της Βόλφσμπουργκ με την Άρσεναλ, δύο μεγαθήριων του γυναικείου φουτμπόλ που αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και έχουν ανοικτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, με την Άρσεναλ να ισοφαρίζει στο 89ο λεπτό στο Emirates.

Εντούτοις, οι αποδόσεις της Stoiximan, προεξοφλούν αμφίρροπη μάχη, καθώς αντιστοιχούν σε περίπου 45% πιθανότητα για τη νίκη των γηπεδούχων, ενώ όσον αφορά την πρόκριση, τα ποσοστά που αντιστοιχούν στις αποδόσεις είναι της τάξης του 60% για τη Βόλφσμπουργκ και 40% για την Άρσεναλ. 

Γαλλικός εμφύλιος (;)

Ο έτερος ημιτελικός που θα προκύψει, αναμένεται να αποδειχθεί αμιγώς γαλλική υπόθεση, καθώς έχει ήδη περάσει η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία προκρίθηκε με τρομερή δυσκολία στην παράταση επί της Μπάγερν Μονάχου (παρότι οι Βαυβαρές παρουσιάστηκαν αποδεκατισμένες από κρούσματα covid και τιμωρίες), με την ελπίδα να καταφέρει εντέλει να φέρει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Παρίσι, βάζοντας τα γυαλιά στην ανεπίδεκτη… προκρίσεως ανδρική ομάδα!

Πιθανότερος αντίπαλος για την Παρί, θα είναι η “αιώνια” αντίπαλος της Λυών, η οποία έχει χριστεί από τους bookmaker σαν απόλυτο φαβορί για τη ρεβάνς με τη Γιουβέντους και αντίστοιχα καυτό φαβορί ώστε να ανατρέψει και το αναπάντεχο 1-2 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο και να πάρει εντέλει την πρόκριση στον ημιτελικό.

 Τρομερές μάχες έχουμε λοιπόν ακόμη μπροστά μας για μια διοργάνωση που κάθε χρόνο έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και απήχηση σε ένα ευρύτερο κοινό που διψάει για θέαμα και ωραίο ποδόσφαιρο, μακριά από στερεότυπα και αγκυλώσεις άλλων εποχών. Βάλτε λοιπόν τις πίτσες στο φούρνο και τις μπύρες στην κατάψυξη και ετοιμαστείτε για τις μια ακόμη μαγική νύχτα Τσάμπιονς Λιγκ!

Maestro