Κάτι καλό γεννιέται στην ΑΕΚ

Στη μυθολογία, ο Φοίνικας, ήταν ένα μυθικό πουλί που ξαναγεννιόταν μέσα από τις στάχτες του. Οι στάχτες της  ΑΕΚ ήταν η πτώση στη Β΄ Εθνική τη σεζόν 2012-13. Η Ένωση είδε κατάματα την καταστροφή  και αποφάσισε όχι απλά να σταθεί ξανά στα πόδια της αλλά να ανοίξει τα φτερά της και να επιστρέψει εκεί που ανήκε. Με επιμονή και υπομονή, ο δικέφαλος όχι απλά επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια αλλά σταδιακά έχτισε και συνεχίζει να χτίζει έναν κορμό νεαρών, ταλαντούχων, Ελλήνων παικτών αντίστοιχο με αυτό που είχε φτιάξει ο Γιάννης Φιλίππου τη δεκαετία του ’90 όταν έφερε στους «κιτρινόμαυρους» την αφρόκρεμα των νεαρών της εποχής, προεξαρχόντων των Χατζή-Κακιούζη.

Ειδικά η φετινή ΑΕΚ με τους Λαρεντζάκη,Μωραϊτη, Σκουλίδα, Τσαλμπούρη αλλά και τον Μαυροβούνιο Ιβάνοβιτς είναι σε εξαιρετικό επίπεδο από πλευράς… επενδύσεων, τις οποίες έχει πλαισιώσει με ξένους και Έλληνες έμπειρους και ικανούς αθλητές, όπως ο δαιμόνιος Μάικλ Ντίξον, ο πολύπειρος Ρόκο Λένι Ούκιτς και φυσικά ο μπόμπερ, Κώστας Βασιλειάδης ή ο Dr Δημήτρης Μαυροειδής.

Ο Γιούρι Ζντοβτς που πέρυσι επιστρατεύτηκε από τον Αγγελόπουλο για να συμμαζέψει το μαγαζί, φέτος είχε τον χρόνο  να φτιάξει μια ομάδα όπως ο ίδιος επιθυμούσε, ώστε- πέραν των άλλων- να ανταποκριθεί στις διπλές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά, τόσο από πλευράς αποτελεσμάτων όσο και θεάματος.

Στην Stoiximan.gr Basket League η ΑΕΚ είναι πρώτη και αήττητη έπειτα από πέντε αγωνιστικές. Στο Champions League με μία μόλις ήττα, βαδίζει από το καλό στο καλύτερο με τελευταίο θύμα της την ιταλική Σάσαρι που έφυγε από το ΟΑΚΑ με ένα… εικοσάρικο στην πλάτη.

Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι στην ΑΕΚ κάτι καλό γεννιέται και πως τα περασμένα μεγαλεία δεν θα είναι για να τα διηγείται και να κλαίει αλλά ως παράδειγμα για το (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον.

SOKIN