Εθνική ομάδα βόλεϊ World League Stoiximan Blog

World League Volley: Με 2 νίκες προχώρησε η Εθνική από τον πρώτο γύρο

Αν μη τι άλλο αυτή η ομάδα έχει καρδιά. Έχει ψυχή και μαζί με το ταλέντο που υπάρχει πλουσιοπάροχο καταφέρνει και ξαφνιάζει τους πάντες, όπως έκανε και τα ξημερώματα της Δευτέρας κερδίζοντας με 3-2 την Σλοβακία στον τελευταίο αγώνα του 1ου τουρνουά του World League που διεξήχθη στο Τέπικ του Μεξικού.

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ Ανδρών αν και βρέθηκε και πάλι στα… σκοινιά, με τον αντίπαλο της (Σλοβακία) να είναι έτοιμος για το οριστικό νοκ ντάουν (προηγήθηκε με 2-0), όχι μόνο κατάφερε να ξεφύγει, αλλά στάθηκε στα πόδια της και με την δεύτερη επική ανατροπή σε τρεις ημέρες (και στην πρεμιέρα με το Μεξικό το σενάριο της Ελληνικής νίκης ήταν ανάλογο) έμεινε ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης στο Final 4 του 3ου γκρουπ.

Μάλιστα έχει την τύχη της στα χέρια της, αφού με τρεις νίκες στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, εκεί όπου το τριήμερο 19-21 Ιουνίου αντιμετωπίζει διαδοχικά Μεξικό, Σλοβακία, Κίνα, θα είναι σίγουρα στις αρχές Ιουλίου (3-4) στην Μπρατισλάβα.

Κι όλα αυτά προέκυψαν μετά από δύο εντελώς παράλογα πρώτα σετ. Στο α’ σετ περάσαμε μπροστά με 13-9, αλλά οι Σλοβάκοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη μας και ξέφυγαν με 15-20, ενώ στο β’ σετ το 14-14 έγινε 14-20!

Κι όμως η είσοδος του Φράγκου, η άνοδος του Αρμενάκη και η σταθερά καλή απόδοση του Κουμεντάκη έφεραν εύκολα την ισοφάριση για να ακολουθήσει ένα τάι μπρέικ θρίλερ.

Η Εθνική είχε δύο ματς μπολ (14-13, 15-14) για να προσπεράσουν οι Σλοβάκοι με 15-16 και 16-17. Σε εκείνο το σημείο ο Μπεντζ έχασε το σερβίς (17-17), στην συνέχεια ο Φιλίποφ με εκπληκτικό ατομικό μπλοκ στον Σόπκο διαμόρφωσε το 18-17 και ο ίδιος παίκτης καρφώνοντας άουτ έδωσε το έναυσμα για τους έξαλλους ελληνικούς πανηγυρισμούς.

Κι όταν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής ηρέμησαν άπαντες έδωσαν το μήνυμα για τη συνέχεια: «Μαζί πετάμε ψηλά και με γεμάτο Παλέ θα πάρουμε την πρόκριση».

stoiximan-xorigiavolley