Ξεκινάει το Copa America στη Χιλή stoiximan blog

Ξεκινάει το Copa America στον Stoiximan.gr

Ολοκληρώθηκε η ελληνική Superleague, τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μετά τον εξαιρετικό τελικό του Champions League, ολοκληρώθηκαν και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν. Ωστόσο πριν προλάβει κανείς να… μελαγχολήσει λόγω έλλειψης της ασπρόμαυρης θεάς, έρχεται μία διεθνής διοργάνωση, η οποία είναι συνυφασμένη με την αυθεντικότητα του αθλήματος.

Tα ξημερώματα της Παρασκευής, το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού πλανήτη στρέφεται στη Λατινική Αμερική και το Copa America, το οποίο διεξάγεται στα γήπεδα της Χιλής, από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τον μεγάλοι τελικό της 4ης Ιουλίου.

Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία παραδοσιακά προσφέρει θέαμα και συγκινήσεις, αφού το… έντονο ταπεραμέντο των Λατινοαμερικάνων κυριαρχεί από το χορτάρι και τους πάγκους μέχρι και τις εξέδρες.

Στα του ποδοσφαίρου, 12 ομάδες θα διεκδικήσουν τον 44ο τίτλο του κυπελλούχου Νότιας Αμερικής και αρκεί μία ματιά στα ρόστερ για να καταλάβει κανείς ότι οι επόμενες 20 ημέρες αναμένεται να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Έχουμε και λέμε… Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Μεξικό, Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ενώ η παρουσία των Βολιβία, Παραγουάη, Βενεζουέλα, Τζαμάικα, Περού προσθέτει το στοιχείο της έκπληξης, απαραίτητο σε κάθε διεθνή διοργάνωση.

Τα βαριά χαρτιά

Μετά το φιάσκο του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου και το ταπεινωτικό 1-7 από τη Γερμανία, η Βραζιλία επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση θέλοντας να ανακτήσει τον χαμένο σεβασμό. Στον πάγκο έχει επιστρέψει ο Κάρλος Ντούγνκα και με σημαιοφόρο τον αρχηγό Νέιμαρ και παραστάτες τους Τιάγκο Σϊλβα, Νταβίντ Λουίζ, Κουτίνιο και Γουίλιαν, όπως πάντα η «Σελεσάο» ξεκινάει ως φαβορί με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Εμπόδιο της πέρα από τις εξαιρετικές αντιπάλους και η αρνητική παράδοση, καθώς η Βραζιλία ποτέ δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στις επτά διοργανώσεις που έλαβαν χώρα στη Χιλή.

Όπου υπάρχει Βραζιλία, υπάρχει φυσικά και Αργεντινή με τον Λιονέλ Μέσι, να ηγείται της ομάδας του Τάτα Μαρτίνο, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο της «Αλμπισελέστε». Ο θαυματουργός Μέσι έρχεται από φοβερή χρονιά με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο κανείς δεν περιμένει να τα κάνει όλα μόνος του. Αν θα έχει συμπαραστάτες; Πάρτε χαρτί και μολύβι… Σέρχιο Αγκουέρο, Κάρλος Τέβεζ, Εζεκιέλ Λαβέτσι και Γκονζάλο Ιγκουαίν συνθέτουν την… επιθετική γραμμή. Στις υπόλοιπες γραμμές υπάρχουν και οι Άνχελ Ντι Μαρία, Χαβιέ Παστόρε, Χαβιέ Μασκεράνο, Έβερ Μπανέγκα, Πάμπλο Ζαμπάλετα και πολλοί άλλοι (σταματάμε εδώ γιατί θα αναφέρουμε όλο το εξωπραγματικό ρόστερ της «Αλμπισελέστε»). Σε αντίθεση με την Βραζιλία, η Αργεντινή έχει καλή παράδοση στα γήπεδα της Χιλής, με 4 κατακτήσεις από τις 14 συνολικά να έχουν επιτευχθεί σε Χιλιανό έδαφος.

Η πολυνίκης του θεσμού, Ουρουγουάη, μετρά 15 κατακτήσεις –μία περισσότερη από την Αργεντινή- και θα βρεθεί στα γήπεδα της Χιλής για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2011. Σημαντικό εμπόδιο για την ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρεζ αποτελεί η απουσία του Λουίς Σουάρεζ (εκτίει την ποινή για το δάγκωμα στον Κιελίνι). Αυτομάτως, ολόκληρο το επιθετικό βάρος πέφτει στον Έντισον Καβάνι, ο οποίος θα έχει συμπαραστάτες τον Ντιέγκο Γκοντίν στην άμυνα και τον Νίκολας Λοντέιρο στη μεσαία γραμμή. Η «σελέστε» φαντάζει αρκετά αποδυναμωμένη και δύσκολα θα καταφέρει να επαναλάβει την επιτυχία του 2011 στα γήπεδα της Αργεντινής, όταν και επιβλήθηκε της Παραγουάης 3-0 στον τελικό.

 

Τα δυνατά αουτσάιντερ
Έτοιμη για μεγάλα πράγματα στη φετινή διοργάνωση δείχνει η Κολομβία του Χοσέ Πέκερμαν, με τον Χάμες Ροντρίγκεζ να δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα του σε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση μετά το περσινό μουντιάλ, όπου και ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ. Ο Χουάν Κουαδράδο θέλει να επανέλθει σε top επίπεδο μετά το απογοητευτικό εξάμηνο στην Τσέλσι, ενώ οι Ρανταμέλ Φαλκάο, Κάρλος Μπάκα, Τζάκσον Μαρτίνεζ, Τεόφιλο Γκουτιέρεζ, και Λουίς Φερνάντο Μουριέλ συνθέτουν μία εντυπωσιακή επιθετική γραμμή και κρυφός πόθος στην ομάδα αλλά και στη χώρα είναι η επανάληψη του θριάμβου του 2001, του μοναδικού τίτλου της Κολομβίας στο Κόπα Αμέρικα, μέχρι σήμερα.

Η οικοδέσποινα Χιλή αποτελεί σίγουρα μία υπολογίσιμη δύναμη. Δεν είναι μόνο η συμπαράσταση του κόσμου, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη Λατινική Αμερική, αλλά και το εξαιρετικό ρόστερ που οι Χιλιανοί κατεβάζουν στη διοργάνωση. Ο Αλέξις Σάντσεζ ηγείται της προσπάθειας μετά και την πολύ καλή χρονιά που πραγματοποίησε στην πάντα απαιτητική Premier League, ενώ από κοντά οι Αρτούρο Βιντάλ, και Χόρχε Βαλντίβια αναμένεται να προσθέσουν φαντασία στο παιχνίδι της ομάδας του Χόρχε Σαμπάολι. Φυσικά, κάτω από τα δοκάρια δεσπόζει και η… εγγύηση που ακούει στο όνομα Κλαούντιο Μπράβο, καθιστώντας το φιλόδοξο σύνολο των Χιλιανών ως μία από τις πιθανές εκπλήξεις της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χιλιανοί δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο, ενώ στο παρελθόν έχουν βρεθεί στον τελικό 5 φορές με τελευταία αυτή του 1987.

Αν κάποιος πίστευε ότι με το τέλος της σεζόν θα κάνουν την εμφάνισή τους… στερητικά σύνδρομα μέχρι την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων, καλύτερα να αναθεωρήσει. Μία από τις πιο συναρπαστικές και αυθεντικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ξεκινάει και θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον για τις επόμενες 3 εβδομάδες. Μαζί, πιστός και σε αυτό το ραντεβού και ο Stoiximan.gr προσφέροντας όλες τις αναμετρήσεις σε live streaming για να μη χάσετε στιγμή από τη δράση αλλά και τις περισσότερες και… διασκεδαστικότερες ειδικές αγορές.

 

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι κάποιος τερματοφύλακας μπορεί να σκοράρει στη διοργάνωση, ή αν κάποιος «τρελό…Λατίνος» βρει δίχτυα με προσπάθεια πίσω από τη σέντρα ή ακόμη αν πιστεύετε ότι ο Μέσι θα σκοράρει με κεφαλιά, τότε ξέρετε που μπορείτε να βρείτε τις παραπάνω ειδικές αγορές… Μαζί φυσικά με τις κλασικές αγορές των κορυφαίων σκόρερ, αλλά και του νικητή ομίλων και διοργάνωσης.

Ραντεβού στα γήπεδα της Χιλής λοιπόν παρέα με τους Μέσι, Νέιμαρ και τους λοιπούς αστέρες και φυσικά τον Stoiximan.gr.