Ουόριορς εναντίον Κάβαλιερς

To Love or Not?

Η σειρά των τελικών του ΝΒΑ πήρε φωτιά από τη στιγμή που οι πεσμένοι στο καναβάτσο Καβς, σηκώθηκαν και απάντησαν με ηχηρό χτύπημα στους πρωταθλητές Ουόριορς, χωρίς τον Κέβιν Λοβ στη διάθεση τους. Τα ξημερώματα η τέταρτη, καθοριστική μάχη με τους δύο αντιπάλους να έχουν να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα..

Τέταρτος τελικός σήμερα τα ξημερώματα με τους Ουόριορς να παραμένουν στο τιμόνι (2-1 νίκες) με τη διαφορά όμως ότι το συναισθηματικό πλαίσιο έχει αλλάξει. Το Κλίβελαντ, η ομάδα που στα δύο πρώτα παιχνίδια έμοιαζε ανήμπορη να ματσάρει τους πρωταθλητές και ανέτοιμη για μια τέτοια σειρά τελικών έκανε με το εμφατικό 120-90 την εμφάνιση του στο τρίτο ματς. Πάμε μαζί να εξετάσουμε μερικές σημαντικές παραμέτρους ενόψει του μεγάλου σημερινού παιχνιδιού..

Καλύτεροι χωρίς τον Love..;

Οι Καβς έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι στη σειρά χωρίς τον Κέβιν Λοβ στη σύνθεση τους και ξαφνικά ξεκίνησε μια σπέκουλα σχετικά με το εάν ο 28χρονος Shooting Forward από την Καλιφόρνια θα πρέπει να επανέλθει στην αρχική πεντάδα ή όχι, από τη στιγμή που είναι διαθέσιμος (όπως ανακοινώθηκε) για τον τέταρτο τελικό. Χωρίς τον Λοβ ο Τάιρον Λου πήγε σε λιγότερες “αλλαγές” στα screens τον Ουόριορς στη περίμετρο, τοποθέτησε τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον στη πρώτη πεντάδα (ο οποίος βοήθησε αρκετά) και στην επίθεση εστίασε στο δίδυμο Ίρβινγκ-Τζέημς οι οποίοι είχαν το αποκλειστικό κουμάντο χωρίς τη σκέψη του να αναμείξουν σε αυτήν τον Λοβ να τους απασχολεί. Συνολικά το Κλίβελαντ έμοιαζε πιο σφριγηλό στην άμυνα και πιο λειτουργικό στην επίθεση. Πιο απλό στο παιχνίδι του και στα θέλω του αφαιρώντας παράλληλα από τους Ουόριορς το δικαίωμα να σημαδέψουν την αμυντική αδυναμία του Λοβ στην επίθεση τους. Πιστεύω ότι ο Λου θα ξεκινήσει χωρίς τον τρίτο σταρ της ομάδας του αφήνοντας τον στον πάγκο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Λοβ είναι ένας σπουδαίος φόργουορντ. Όμως χωρίς αυτόν το Κλίβελαντ είναι πιο ανατολική ομάδα. Και πιστέψτε με, για να κερδίσει αυτούς τους τελικούς πρέπει να είναι πολύ ..ανατολική ομάδα με οτιδήποτε περιλαμβάνει ο συγκεκριμένος όρος.

Where are you Steph..?

Στεφ Κάρυ Ουόριορς Stoiximan.gr

 

 

 

 

 

 

 

Οι Splash Brothers του Όκλαντ ακόμα δεν έχουν βρεί τον απαιτούμενο ρυθμό στους τελικούς, ίσως γιατί δεν είχαμε ακόμα κανένο κλειστό παιχνίδι που θα του ωθούσε να πάρουν περισσότερα σουτ στη τελική ευθεία τα οποία συχνά τους βοηθούν να αλλάζουν τσιπάκι και να μετατρέπουν χλιαρές προσωπικά βραδιές σε πάρτι.. Στους τελικούς 1 και 3, οι δύο σταρ των Ουόριορς έπιασαν τα χαμηλότερα νούμερα της σεζόν σε επίπεδο παραγωγικότητας (πόντοι συν τελικές) στην επίθεση της ομάδας τους.Στεφ Κάρι Ανάλυση Stoiximan.gr

Είναι δεδομένο ότι πρέπει να παίξουν καλύτερα. Αντίθετα με τους Καβς οι οποίοι βασίζονται και θα συνεχίσουν να βασίζονται στο δίδυμο Τζέημς-Ίρβινγκ, οι πρωταθλητές στηρίζονται πολύ στο supporting cast και το βάθος τους ως ομάδα με τους Γκριν (υποψήφιος MVP) και Ιγκουοντάλα να έχουν βγει μπροστά. Έτσι όμως όπως έχουν έρθει τα πράγματα ο Στιβ Κερ θα χρειαστεί το δίδυμο των “φονιάδων” της περιφερειακής γραμμής για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα και να τελειώσει τη σειρά. Ο Κάρι ξέρει ότι πλέον είναι η στιγμή του. Πρέπει να βγει στο πάλκο και να τελειώσει τη παράσταση των τελικών. Δεν έχει άλλη επιλογή. Νομίζω ότι στο τέταρτο ματς, τουλάχιστον αυτός, θα παίξει καλύτερα. Και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη σειρά..

Ο Λεμπρόν..

Το σημαντικό για τον Τζέημς είναι ότι στο τρίτο ματς σούταρε καλύτερα και αυτό μπορεί να βάλει σε σκέψεις τον Κερ ο οποίος τον παίζει προκλητικά under στα screens, πατώντας στο γεγονός ότι τα ποσοστά του Τζέημς στη περιφερειακή εκτέλεση φέτος δεν είναι τόσο καλά. Στο τρίτο ματς η ευστοχία του Λεμπρόν βοήθησε πολύ ολόκληρη την επίθεση των Καβς σε επίπεδο συνολικής λειτουργίας μιας και η οποιαδήποτε μετακίνηση/αλλαγή φιλοσοφίας στην άμυνα του αντιπάλου οδηγούσε αυτόματα στη δημιουργία περισσότερων χώρων και ευκαιριών για τους Floor Stretchers των Καβς (ο JR Smith έσπασε το ρεκόρ που ο ίδιος είχε δημιουργήσει πέρυσι ως ο “Ιππότης” με τα περισσότερα τρίποντα στη post season).

Ανάλυση Ουόριορς Κάβαλιερς Stoiximan.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτιμώ ότι ο Κερ θα προσπαθήσει να κάνει τον Λεμπρόν να δουλέψει περισσότερο στην άμυνα και δη στην άμυνα πάνω στη μπάλα δίνοντας παιχνίδι στον Ιγκουοντάλα και αποτρέπωντας τον σταρ των Καβς από το να λειτουργεί ως help defender, ρόλος στον οποίον είναι εξαιρετικός δίνοντας παράλληλα μεγάλη δύναμη στην άμυνα των Καβς. Ο Τζέημς θα προσπαθήσει (μαζί με τον εξαιρετικό Ίρβινγκ) να βγει και να σκοράρει νωρίς πόντους πηγαίνοντας με τη μπάλα μέχρι μέσα ώστε να βάλει την ομάδα από νωρίς στο τιμόνι και να δημιουργήσει κλίμα στην εξέδρα το οποίο θα δώσει ώθηση στους γηπεδούχους.

Πάμε για μεγάλη μάχη τα ξημερώματα στο Κλίβελαντ. Με τη σειρά στο 2-1 και τους Καβς να παλεύουν για την ισοφάριση και το μομέντουμ της σειράς, υπάρχει το πλαίσιο για να παρακολουθήσουμε ένα classic μιας και οι δύο ομάδες θα βρίσκονται στα κόκκινα. Εκτιμώ ότι σε αντίθεση με τους τρεις πρώτους τελικούς, ο τέταρτος θα αποτελέσει το πρώτο (πιο) κλειστό παιχνίδι της σειράς. Οι Καβς είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν τους πρωταθλητές στους 90-93 (μάξιμουμ) πόντους για να έχουν τις πιθανότητες υπέρ τους. Μήπως όμως είναι η στιγμή του Κάρι..; Να βγει μπροστά και να πει ένα μεγαλοπρεπέστατο Εnough σκορπώντας τη σιωπή στην Quicken Loans Arena.. Η αλήθεια στο γήπεδο, σε μερικές ώρες..