Τελικοί ΝΒΑ: Ιστορική ευκαιρία στο 2.05

Σλοβένος «μάγος» εναντίων «Κελτών». Η μεγάλη στιγμή των τελικών έφτασε. Ο Λούκα Ντόνσιτς βρίσκεται στην τελευταία πίστα του παιχνιδιού όπου θα βρει απέναντι του την καλύτερα ομάδα του ΝΒΑ. Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής;

Είναι ο τελευταίος βράχος που έχει να γυρίσει ανάποδα ο Λούκα, πριν κατακτήσει μια ακόμα κορυφή. Οι Μαβς ενισχύθηκαν μέσα στη σεζόν, εξοπλίζοντας το ρόστερ τους με τα κατάλληλα «εργαλεία» για να υποστηρίξουν το παιχνίδι του ηγέτη τους και να εμφανιστούν έτοιμοι για μια δυνατή πορεία στα playoffs. Το κατάφεραν. Με τον Ίρβινγκ σε πολύ καλό φεγγάρι και εξαιρετική άμυνα, το Ντάλας βγήκε όρθιο από τις μάχες χαρακωμάτων της Δύσης και πλέον μπαίνει ατσαλωμένο ψυχολογικά στους τελικούς του ΝΒΑ.

Η Βοστόνη είναι η καλύτερη ομάδα της λίγκας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Το απέδειξε μέσα στη σεζόν κατακτώντας το Νο1, το πιστοποίησε και στην postseason όπου ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Έχει το ρόστερ με το μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος στο ΝΒΑ, μεγάλους αστέρες και «αστέρια» στο ρόλο τους. Η κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση των Σέλτικς είναι υποδειγματική, παράγοντας συνεχώς ελεύθερα σουτ για την πληθώρα περιφερειακών εκτελεστών του κόουτς Μαζούλα. H Boστώνη βασίζεται πολύ στο τρίποντο και όταν σουτάρει κοντά στα standards της, είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να την ακολουθήσει.

Τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μάχη στη γραμμή των γκαρντ, με το ελίτ αμυντικό δίδυμο των Ουάιτ-Χόλιντεϊ να βρίσκει απέναντι του τα «πυρηνικά» των Μαβς, Ντόνσιτς και Ίρβινγκ. Ο Σλοβένος δεν αναχαιτίζεται από καμία άμυνα στη λίγκα και έχει πιθανόν το πιο πλήρες ρεπερτόριο επιθετικά στο ΝΒΑ όμως η  δυάδα των «Κελτών» είναι ίσως η μόνη που (για κάποια τουλάχιστον ματς) μπορεί να τον κρατήσει χαμηλά σε όρους αποτελεσματικότητας (αυτό είναι που μετράει).

Το Ντάλας θα έχει πολύ δουλειά απέναντι στους Τέιτουμ-Μπράουν οι οποίοι έδειξαν τι μπορούν να κάνουν απέναντι στους Τεξανούς στην κανονικής περίοδο. Οι Τζόουνς-Ουάσινγκτον θα περάσουν αρκετό χρόνο μαζί τους όμως το οπλοστάσιο της Βοστώνης είναι τεράστιο και με την επιστροφή του Πορζίνγκις, μπορεί να βάλει άλυτα προβλήματα στους Μαβς. Το βασικό μειονέκτημα των «Κελτών» ίσως αφορά το μομέντουμ, με την έννοια ότι έφτασαν ως εδώ «ατσαλάκωτοι» ενώ οι Μαβς επιβίωσαν σε μεγάλες μάχες.

Είναι οι τελικοί του ΝΒΑ και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Όμως ας είμαστε ρεαλιστές. Η Βοστώνη έχει μπροστά της μια ιστορική ευκαιρία. Είναι η καλύτερη, πιο βαθιά ομάδα στη λίγκα, έχει την έδρα και το star quality για να τα καταφέρει. Το Ντάλας έχει κάνει μια εκπληκτική πορεία στα playoffs και σίγουρα έχει τις δικές του πιθανότητες, όμως η πρόγνωση δεν είναι υπέρ του. Οι Σέλτικς μπορούν να τελειώσουν τη σειρά μάξιμουμ στα έξι παιχνίδια ενώ οποιοσδήποτε από την τετράδα Τέιτουμ-Μπράουν-Ουάιτ-Χόλιντεϊ μπορεί να σηκώσει το βραβείο του MVP.

Χάντικαπ Σειράς Μπόστον Σέλτικς -1.5 σε απόδοση 2.05 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog