Πόσο καλά ξέρεις το Superclasico;

To 2016 το διάσημο περιοδικό FourFourTwo έκανε μια λίστα με τα 50 σπουδαιότερα ντέρμπι του κόσμου και το τοποθέτησε στην πρώτη θέση. Σε μια αντίστοιχη λίστα της Daily Mirror βρέθηκε ξανά στην κορυφή. Η Daily Telegraph χαρακτήρισε την αντιπαλότητα των δυο ομάδων ως τη μεγαλύτερη στον κόσμο.  Το 2004 η αγγλική εφημερίδα ‘Observer’ έκανε λίστα με “Τα 50 αθλητικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πεθάνετε”. Και σ’αυτή τη λίστα βρισκόταν στην πρώτη θέση με συνοδευτικό σχόλιο: “Ένα ντέρμπι που κάνει ακόμα και το Old Firm να μοιάζει με αγώνα δημοτικών σχολείων”.

Τo Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ, γνωστό στην πιάτσα και ως “Superclasico” δεν χρειάζεται άλλες συστάσεις. Σήμερα το βράδυ οι δυο μεγαλύτερες ομάδες της Αργεντινής θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στο ουδέτερο γήπεδο της Μεντόσα, στα πλαίσια του Σούπερ Καπ. Μπορεί το έπαθλο να μην συγκινεί πολλούς ουδέτερους φιλάθλους αλλά εδώ μιλάμε για δυο ομάδες που έχουν τελειώσει μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με πέντε (5) παίκτες λιγότερους!

Με αφορμή λοιπόν το σημερινό Σούπερ Καπ, δοκιμάζουμε τις γνώσεις σας με 15 ερωτήσεις που αφορούν τις δυο ομάδες και τη μεταξύ τους τεράστια κόντρα: