Juan Roman Riquelme

Σταμάτησε ο Ρικέλμε

O Χουάν Ρομάν Ρικέλμε αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο πριν από δύο μέρες στην ηλικία των 36. Ο μεσοεπιθετικός είχε 51 εμφανίσεις για την Αργεντινή, σκοράροντας 17 γκολ. Δείτε γκολ από την καριέρα του.

O Ρικέλμε έγινε ευρύτερα γνωστός για τις χρονιές που είχε με τη Μπόκα Τζούνιορς και τη Βιγιαρεάλ, ενώ έπαιξε και για τις Μπαρτσελόνα και Αρχεντίνος Τζούνιορς

“Έχω αποφασίσει να μην παίζω πλέον ποδόσφαιρο», είπε. «Τώρα είμαι απλά ένας οπαδός. Θα πάω και θα υποφέρω στο γήπεδο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την καριέρα που είχα. Απόλαυσα το ποδόσφαιρο στο μέγιστο. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι το απόλαυσαν μαζί μου. Προσπάθησα να έχω μια καλή καριέρα. Προσπάθησα να δώσω ό, τι μπορούσα για τους οπαδούς της Μπόκα, της Αργεντινής, της Βιγιαρεάλ και της Μπαρτσελόνα.”

“Είμαι κάποιος που παίρνει τις αποφάσεις ήρεμα, ο οποίος σκέφτεται πολύ. Είναι πλέον σαφές ότι θα είμαι σε διακοπές, θα διασκεδάσω, θα απολαύσω τον χρόνο με τα παιδιά μου. Από εδώ και πέρα η ποδοσφαιρική ζωή μου τελειώνει και μια νέα ζωή ξεκινά. Ας δούμε τι θα έχει.”

Ο Ρικέλμε έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του το 1996 για τη Μπόκα Τζούνιορς στην ηλικία των 18 και σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του για την Αργεντινή κατά της Κολομβίας. Εμφανίστηκε σε ένα μόνο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, αλλά με αυτόν αρχηγό η χώρα του κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2008.

Γνωστός για τα σουτ από μακριά, τις εκτελέσεις φάουλ και την μεγάλη ικανότητα του στην ντρίμπλα ο Ρικέλμε κέρδισε πέντε τίτλους πρωταθλήματος με τη Μπόκα και βοήθησε το σύλλογο του Μπουένος Άιρες να κερδίσει τρία πρωταθλήματα Κόπα Λιμπερταδόρες.

Δείτε γκολ και φάσεις από την καριέρα του Ρικέλμε