Ποια θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Α1;

Μετά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκίνησε, έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για το αντίστοιχο του μπάσκετ.

Με δεδομένο μάλιστα ότι όλες σχεδόν οι ομάδες, πλην του Πανιωνίου που είχε κάποιες… αναταράξεις, έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους, υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μονομάχων. Κι αν για τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, έχουν γίνει ήδη αναλύσεις επί αναλύσεων, δεν συμβαίνει το ίδιο για τις υπόλοιπες ομάδες.

Όχι τόσο για τους δύο Θεσσαλονικείς και την ΑΕΚ αλλά για τις… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Από αυτές που περιμένεις να προκύψει το αναπάντεχο. Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Όπως δηλαδή έγινε πέρυσι αρχικά με το Λαύριο και εν τέλει με τον Προμηθέα. Με αυτό το δεδομένο και από τη στιγμή που τόσο οι Πατρινοί όσο και οι Λαυριώτες, ακόμη και αν επαναλάβουν την περσινή, σπουδαία πορεία, δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο της «ευχάριστης έκπληξης» παρά μόνο αν… τρυπήσουν το ταβάνι τους, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.

Οι νεοφώτιστοι Περιστέρι και Χολαργός, ο ΓΣΛ που έγινε… Ήφαιστος Λήμνου, η Κύμη και το Ρέθυμνο με τον Κολοσσό, αν καταφέρουν, παρά το μειωμένο μπάτζετ να επαναλάβουν την περσινή τους πορεία. Σε κάθε περίπτωση, τα βλέμματα είναι στραμένα σε Περιστέρι, Χολαργό και Λήμνο, καθώς είναι και εκείνοι που ουσιαστικά ξεκινούν (βάσει των περσινών δεδομένων) από την χαμηλότερη θέση άρα και με περισσότερα περιθώρια για το κάτι παραπάνω.

Στην εξίσωση μπαίνει φυσικά και ο Πανιώνιος που αυτή τη στιγμή φαντάζει στη δυσκολότερη θέση από όλους, οπότε αν τα καταφέρει θα μιλάμε για τεράστια έκπληξη.

SOKIN