Όλα ανοιχτά για Ολυμπιακό & Παναθηναϊκό

Το ματσάρισμα του Ολυμπιακού με τη φορμαρισμένη Μονακό στο Fontvieille μπορεί να δώσει μια από τις συναρπαστικότερες αναμετρήσεις της σεζόν στην Ευρωλίγκα ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ταλαιπωρημένη -αλλά με υψηλό κίνητρο- Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για μια αγωνιστική που μπορεί να φέρει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Όλα μοιάζουν ανοιχτά. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας διπλών παιχνιδιών (ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει την Πέμπτη στο Καζάν) οι ελληνικές ομάδες δίνουν αναμετρήσεις υψηλών απαιτήσεων, αντιμετωπίζοντας δύο σύνολα που μάχονται για την είσοδο στην οχτάδα.

ΠΑΟ-ΜΠΑΓΕΡΝ

Η Μπάγερν ταλαιπωρείται από την πανδημία η οποία της χτύπησε την πόρτα προσφάτως. Τα κρούσματα ήταν αρκετά και το ματς με την Αρμάνι αναβλήθηκε. Οι Βαυαροί έχουν μείνει λίγο πίσω σε όρους αγωνιστικού ρυθμού και –όπως όλες οι ομάδες που βγαίνουν από το συναπάντημα με τον Covid- είναι άγνωστο πως θα εμφανιστούν στο ΟΑΚΑ. Η περιπέτεια αυτή τοποθετεί τα σύνολα αυτομάτως σε μια διαδικασία επαναφοράς των «εργοστασιακών ρυθμίσεων», με άγνωστο τον χρόνο ολοκλήρωσης της σε κάθε περίπτωση.

Η ομάδα του Τρινκιέρι ήταν από αυτές που ευνοήθηκε από την απόφαση αποκλεισμού των Ρώσων από τη διοργάνωση. Η σεζόν δεν κυλούσε ιδιαίτερα καλά για τη Μπάγερν η οποία βρισκόταν μακριά από την οχτάδα. Ξαφνικά οι Βαυαροί αναρριχήθηκαν στον βαθμολογικό πίνακα και ελπίζουν βάσιμα για μια θέση στα playoffs. Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι εξέχουσας σημασίας για αυτούς.

Ο Παναθηναϊκός μαζεύει τα κομμάτια του μετά την άσχημη βραδιά στο ΣΕΦ. Οι μαζικές απουσίες (για μεγάλο χρονικό διάστημα) έχουν λυγίσει το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη μιας και οι πράσινοι, με ένα ρόστερ το οποίο δεν διαθέτει πληθώρα λύσεων, καλούνται να είναι ανταγωνιστικοί με παίχτες-starters εκτός κάθε φορά. 

Οι Γερμανοί έχουν μια ομάδα με ποιοτικό βάθος και αρκετές επιλογές, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Πρόκειται προφανώς  για ένα δύσκολο τεστ για την ελληνική άμυνα. Η Μπάγερν είναι πολύ δυνατή στην post up-επίθεση (Νο2 στην EL πίσω μόνο από τη Μπαρτσελόνα) με τους Ρούμπιτ και Τόμας, αρκετά αποτελεσματική στις midrange (ενδιάμεσες) εκτελέσεις και υποστηρίζει άρτια την παραγωγική της διαδικασία με επιθετικό ριμπάουντ. Είναι σύνολο μισού γηπέδου που δεν παράγει ιδιαίτερα σε καταστάσεις transition, οι οποίες αποτελούν το αδύνατο σημείο της άμυνας των πρασίνων φέτος.

Το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να απειλήσει τους Βαυαρούς με τα δικά του όπλα. Είναι ενθαρρυντικό ότι στις καταστάσεις όπου η ελληνική επίθεση είναι δυνατή, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται προβληματικοί ως προς την αναχαίτιση τους. Η Μπάγερν δυσκολεύεται στο να αμυνθεί στο Pick & Roll, στο ένας εναντίον ενός αλλά και συνολικά στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Μέικον (έχει αρχίσει να σουτάρει καλύτερα), ο Νέντοβιτς και η ευρύτερη συνεργασία τους με τον Παπαγιάννη θα αποτελέσουν το βαρύ σασί της πράσινης επίθεσης ενώ η επιθετικότητα των Σαντ Ρος και Οκάρο Ουάιτ στα μετόπισθεν μπορεί να παράγει πόντους στο transition. 

🏀 Nemanja Nedovic Πόντοι 16+ σε απόδοση 1.44

Η μάχη στο ενεργειακό κομμάτι και η ετοιμότητα των φιλοξενούμενων σε όρους conditioning θα κρίνει πολλά, αναφορικά με την εξέλιξη της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιβληθεί σε αυτό το πεδίο για να έχει ελπίδες νίκης. Πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης στη διαμόρφωση των αγωνιστικών ισορροπιών θα αποτελέσει η αποτελεσματικότητα της ελληνικής άμυνας απέναντι στην περιφερειακή εκτέλεση της Μπάγερν. Ο κόουτς Τρινκιέρι θα χρησιμοποιήσει την ικανότητα των παιχτών του στο χαμηλό ποστ ως «δόλωμα» για να παράγει καλές εκτελέσεις από την περίμετρο. Η εικόνα της πράσινης άμυνας σε αυτόν τον τομέα δεν είναι καλή από την αρχή της σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι βελτιωμένη. Με την κάνουλα του τριπόντου κλειστή για τον αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός θα έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

🏀 MatchCombo με Πόντοι Παναθηναϊκός Over 72.5 και Πόντοι Μπάγερν Over 71.5 σε απόδοση 2.08

ΜΟΝΑΚΟ-ΟΣΦΠ

Επικίνδυνη έξοδος για τον Ολυμπιακό στο Πριγκιπάτο. Οι ερυθρόλευκοι  έλαμψαν το προηγούμενο διάστημα κερδίζοντας μερικά παιχνίδια με αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την εντυπωσιακή εμφάνιση στο «αιώνιο» ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι παίχτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν αγκαλιάσει το πλεονέκτημα έδρας. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία.

Στο Fontvieille η ομάδα του Πειραιά καλείται να αντιμετωπίσει ένα ανεβασμένο και με πολύ υψηλό κίνητρο σύνολο. Οι Μονεγάσκοι του Σάσα Ομπράντοβιτς μετρούν 8 νίκες σε 9 αναμετρήσεις εντός και εκτός συνόρων τον τελευταίο μήνα και κάνουν την αντεπίθεση τους για μια θέση στην οχτάδα της φετινής Ευρωλίγκας. Στην παρούσα φάση βρίσκονται στο σύνορο της πρόκρισης, έχοντας το ίδιο ρεκόρ με τον Ερυθρό Αστέρα.

Πρόκειται για μια ομάδα με πολύ πληθωρική επίθεση σε όρους επιλογών αλλά και φύσεως των εκτελέσεων. Η Μονακό έχει κάθε είδους όπλο. Γκαρντ με προσωπική φάση, off screen-εκτελεστές, δημιουργούς, post up-αθλητές και όλο τον εξοπλισμό για να πληγώσει οποιαδήποτε άμυνα μέσα από Pick & Roll καταστάσεις. Η ελληνική άμυνα είναι μια από τις αποτελεσματικότερες της διοργάνωσης και –με τη σειρά της- διαθέτει μια πολύ μεγάλη γκάμα «εργαλείων αναχαίτισης». Στο Πριγκιπάτο όμως θα έχει μια από τις δυσκολότερες αποστολές της μέχρι τώρα.

Το δίδυμο Τζέιμς-Μπέικον δίνει στην επίθεση του Σάσα Ομπράντοβιτς δύο σολίστ με προσωπικότητα και την ικανότητα να παράγουν ακόμα και υπό καθεστώς μεγάλης αμυντικής πίεσης. Οι Χολ-Μοτιεγιούνας αλληλοσυμπληρώνοντας αρμονικά (PnR & Low Post) στη θέση «5» ενώ σπουδαία ώθηση δίνουν οι ποιοτικοί παίχτες-ρόλων.

 Ένας από αυτούς είναι  και ο γνωστός μας Άλφα Ντιαλό, ο οποίος έχει κλέψει την παράσταση το τελευταίο δίμηνο. O 25χρονος φόργουορντ συνεισφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του παρκέ ενώ ο δυναμισμός και η σκληράδα του δένουν αρμονικά με το πλεόνασμα ταλέντου που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας. Στις 10 πιο πρόσφατες παρουσίες του στην Ευρωλίγκα, ο Ντιαλό μετράει 13.3 πόντους  (45.8% στα τρίποντα), 6.3 ριμπάουντ, 2.6 τελικές πάσες και 2.1 κλεψίματα. Η μάχη του με τον Παπανικολάου αλλά και τον Ντόρσεϊ (στην ερυθρόλευκη επίθεση) θα έχει τρομερό ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει τη Μονακό ακουμπώντας τη μπάλα στο low post και στον Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ έχει το μέγεθος, τη δύναμη και τις δεξιότητες για να φθείρει τους ψηλούς των γηπεδούχων αλλά και να εκμεταλλευτεί πιθανές βοήθειες της άμυνας, παράγοντας ελεύθερα σουτ για τους συμπαίχτες του. Ίσως στο συγκεκριμένο ματς, ο Φαλ να είναι πιο κομβικός λοιπόν από τον πολύ φορμαρισμένο Μάρτιν για τους ερυθρόλευκους. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να παίξει παιχνίδι χαμηλού αριθμού λαθών απέναντι σε ένα σύνολο με μεγάλες παραγωγικές ικανότητες στο ανοιχτό γήπεδο και να ψάξει μεθοδικά την περιφερειακή εκτέλεση η οποία θα αποτελέσει το όχημα στον δρόμο για την νίκη. Η Μονακό είναι αδύναμη στην περιφερειακή άμυνα, επιτρέποντας στις αντίπαλες επιθέσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 37.4% αναφορικά με τα σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Γίνεται κατανοητό ότι η Μονακό μπορεί –στη συγκεκριμένη συνθήκη- να προσφέρει ένα πολύ δυνατό bras de fer στον Ολυμπιακό. Έχει τη φόρμα, τη δυναμική και το ποιοτικό βάθος. Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν η καλύτερη ομάδα στο ματσάρισμα. Έδωσαν δύο παιχνίδια υψηλής έντασης την προηγούμενη εβδομάδα και κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα λειτουργήσει αυτό στο Πριγκιπάτο. Αναμένεται συναρπαστική μάχη και ένα άκρως θεαματικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο εξαιρετικά φορμαρισμένους αντιπάλους. Must Watch.

🏀 Matchcombo με Χάντικαπ Μονακό +6.5 και Πόντοι Over 152.5 σε απόδοση 2.01 

*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα