kevin durant

ΝΒΑ: Ο Κέβιν Ντουράντ απαντάει στο Μέμφις

Η προσθήκη στο «οπλοστάσιο» του Τέιτουμ, οι soft  Ουόριορς και η μάχη υψηλών ταχυτήτων μεταξύ των Γκρίζλις και των Νετς κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας από τα σημερινά παιχνίδια του ΝΒΑ.

Οι Νετς έχουν ανεβάσει ρυθμούς τελευταία προσπαθώντας να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. Η ομάδα του Στιβ Νας με έναν καταπληκτικό Κέβιν Ντουράντ (37 πόντοι), έριξε στο καναβάτσο τους Τζαζ  τη Δευτέρα (114-106) και ψάχνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο Μέμφις, απέναντι στους Γκρίζλις. Το Μπρούκλιν μετράει 6 επιτυχίες στα τελευταία 7 ματς και ελπίζει ότι με τον Ίρβινγκ στη μηχανή του θα μείνει όρθιο στο shootout που αναμένεται στη «φωλιά» του Τζα Μόραντ.

Η συμμετοχή του σταρ των γηπεδούχων δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα (αμφίβολος). Ο Μόραντ έμεινε εκτός στο τελευταίο ματς με το Χιούστον (122-98 το Μέμφις) λόγω προβλήματος στο γόνατο, με τον εξαιρετικό Ντέσμοντ Μπέιν (24 πόντοι) να αναλαμβάνει δράση και να οδηγεί τις «αρκούδες» σε μια εύκολη νίκη. 

Το Μέμφις είχε επικρατήσει στις αρχές του Γενάρη των Νετς με τον Ντουράντ να κάνει μέτριο παιχνίδι. Σήμερα όμως, αυτός θα προσπαθήσει να απαντήσει. O super-star του Μπρούκλιν  μετράει 30.8 πόντους με 2.4 εύστοχα τρίποντα σε 5.9 προσπάθειες (41.5%). Τα 2+ τρίποντα απέναντι στη μέτρια περιφερειακή άμυνα του Μέμφις δίνουν απόδοση 1.47 στη Stoiximan.

🏀 MatchCombo με Πόντοι Over 221.5 Kevin Durant Πόντοι 26+ σε απόδοση 1.95

Η Βοστόνη καλπάζει θερίζοντας όποιον αντίπαλο βρίσκει στο διάβα της. Οι Σέλτικς μετρούν 9 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια με την άμυνα τους να στραγγαλίζει κάθε επίθεση. Πρωτίστως όμως, βγάζουν υγεία. Παίζουν καλό μπάσκετ και κυρίως παίζουν «μαζί».

 Ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία των Κελτών είναι η απόδοση του Τζέισον Τέιτουμ. Ο σταρ της Βοστόνης είναι ασταμάτητος τον μήνα που διανύουμε, γράφοντας σε αυτή τη δεκάδα παιχνιδιών 34.4 πόντους (45.5% στα τρίποντα σε 9.9 εκτελέσεις) 7.3 ριμπάουντ.  Ο Τέιτουμ εξελίσσεται σε ολοκληρωμένο επιθετικά όπλο αναγκάζοντας τις άμυνες να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. 

Το κλειδί σε αυτή του τη βελτίωση είναι η ανάπτυξη της δημιουργικής του ικανότητας. Πλέον αξιοποιεί τους συμπαίχτες του, βλέπει και εκτελεί πάσες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμος και λιγότερο ευανάγνωστος. Ήταν ένα στοιχείο που έλειπε από το οπλοστάσιο του. 

Μέσα στον Μάρτιο, ο Τέιτουμ μετράει 4.9 τελικές πάσες. Η πιθανότητα να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και σήμερα απέναντι στους Τζαζ είναι ορατή. Η Γιούτα μετράει 3 νίκες στα τελευταία 4 ματς με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να έχει 33.0 πόντους σε αυτό το διάστημα. Το παιχνίδι μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι φαίνεται για τους Σέλτικς.

🏀 MatchCombo με Jason Tatum Ασίστ 4+ και Πόντοι Over 206.5 σε απόδοση 1.72

-«Είμαστε soft και παίζουμε ανόητα. Δεν αποδίδουμε καλό μπάσκετ και γελοιοποιούμαστε».

Αυτό δήλωσε ο Ντρέιμοντ Γκριν μετά την πρόσφατη ήττα των Ουόριορς από το Ορλάντο. O Tόμπσον με τον Ουίγκινς τα έσπασαν και η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο έφτασε μετά βίας τους 90 πόντους (94-90 τελικό αποτέλεσμα). Οι «Πολεμιστές» μετρούν τρεις σερί ήττες πλέον και ταξιδεύουν στη Φλόριντα για να αντιμετωπίσουν την καλύτερη ομάδα της Ανατολικής Περιφέρειας χωρίς τον τραυματία Στεφ Κάρι. Είναι προφανές ότι το σύνολο του Στιβ Κερ, μετά το σοκ της απώλειας του ηγέτη του,  προσπαθεί να τοποθετήσει ξανά τα κομμάτια στη σωστή τους θέση, μοιράζοντας ρόλους. 

Oι Χιτ με τη σειρά τους ηττήθηκαν στη Φιλαδέλφια τη Δευτέρα σε ένα παιχνίδι όπου εκτός των άλλων έχασαν  κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. Επιστρέφουν τώρα  στο Μαϊάμι για ένα σερί τεσσάρων εντός έδρας παιχνιδιών. Η απόδοση τους τελευταία φαίνεται κάνει μια μικρή κοιλιά. Η αναμέτρηση με τους Ουόριορς δίνει μια ευκαιρία για επιστροφή στο καλό μπάσκετ. Βασικός στόχος των γηπεδούχων θα είναι να αναχαιτίσουν τις συνεργασίες του Γκόλντεν Στέιτ έτσι ώστε να μην αναμειχθούν πολλοί παίχτες του στο επιθετικό κομμάτι (εκεί θα υπάρχει πρόβλημα).

🏀 Χάντικαπ Μαϊάμι Χιτ -3.5 σε απόδοση 1.57

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα