Ολυμπιακός-Βίρτους Μπολόνια: Με τον “πύργο” του για το 3.24

Η στιγμή για τον Ολυμπιακό ώστε να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι στον βαθμολογικό πίνακα έφτασε. Η μεγάλη έκπληξη της σεζόν, Βίρτους Μπολόνια, έρχεται στο Φάληρο για μια μάχη υψηλής έντασης.

Με πολλά προβλήματα (Ουόκαπ, Λαρεντζάκης, Μιλουτίνοφ) αλλά και υψηλό ηθικό, ο Ολυμπιακός περιμένει τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ. Πρόκειται για δύο ομάδες που υποστηρίζουν όσο ελάχιστες άλλες αυτό που ορίζεται ως  physical μπάσκετ. Διακρίνονται για τον τραχύ αγωνιστικό τους χαρακτήρα, τον δυναμισμό και την ικανότητα τους να πλημμυρίζουν με ένταση το παρκέ σε κάθε παιχνίδι. Τις χωρίζει μόλις μια νίκη στη βαθμολογία και η αναμέτρηση του Φαλήρου, σε αυτό το σημείο της σεζόν, είναι αν μη τι άλλο κομβική.

Ο Ολυμπιακός ματσάρει καλά με τη Βίρτους. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είναι εξαιρετική σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού αλλά υστερεί σε άλλα, τα οποία αποτελούν πυλώνες στην ερυθρόλευκη αγωνιστική έκφραση. Ένα από αυτά είναι η άμυνα στο χαμηλό ποστ. Οι Πειραιώτες θα ακουμπήσουν στον Φαλ ο οποίος, όπως είδαμε και στον αγώνα του πρώτου γύρου, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ιταλική άμυνα και στα χαμηλά σχήματα του κόουτς Μπάνκι. Ο Γάλλος σέντερ θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο, δημιουργικά και παραγωγικά.

Φυσικά το δίδυμο Πίτερς-Κάνααν με την ικανότητα του να εκτελέσει πολύ αποτελεσματικά από θέση, έχει την ευκαιρία να βάλει τεράστια πίεση σε μια άμυνα που παίρνει χαμηλό βαθμό στην αναχαίτιση των σουτ από θέση. Οι δύο Αμερικανοί snipers των ερυθρολεύκων βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι δεδομένο ότι θα βρουν καλές ματιές προς το καλάθι της Βίρτους.

Ο Ολυμπιακός, εκτός των άλλων, θα προσπαθήσει να τρέξει ανεβάζοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης ώστε να χτυπήσει την αδύναμη transition άμυνα της Βίρτους. Η συγκεκριμένη συνθήκη μπορεί να κρίνει το παιχνίδι. Η ομάδα της Μπολόνια ξέρει να παίζει ματς στο μισό γήπεδο όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα μπορέσει να αναχαιτίσει μια τόσο καλά δουλεμένη transition επίθεση όπως αυτή των γηπεδούχων.

Οι «ένας εναντίον ενός» δράσεις του Σενγκέλια (θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του), τα «κοψίματα» προς το ελληνικό καλάθι (Κορντινιέ), οι Off-screen δράσεις του Μπελινέλι και οι εκτελέσεις του Λούντμπεργκ μετά από ντρίμπλα θα αποτελέσουν τα σημεία που θα εστιάσει κυρίως η ελληνική άμυνα.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου και το ματς με τη Βίρτους είναι κομβικό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν το πλεονέκτημα με την παρουσία του Φαλ στη ρακέτα και τη δυναμική τους στο ανοιχτό γήπεδο η οποία μπορεί να αποτελέσει άλυτο πρόβλημα για το σύνολο του Μπάνκι.

Bet Builder με Χάντικαπ Ολυμπιακός -5.5 και Moustapha Fall Πόντοι Over 7.5 σε απόδοση 3.24 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog