Παναθηναϊκός-ASVEL: Ακουμπώντας στον Λεσόρ για το 2.52

 

Μετά τη νίκη στη Μαδρίτη οι πράσινοι οφείλουν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά και να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία απέναντι στην ASVEL που έρχεται στο ΟΑΚΑ χωρίς άγχος.

Η Ευρωλίγκα είναι μια διοργάνωση όπου οποιοσδήποτε, μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο και οφείλεις κάθε βράδυ να καταθέτεις ότι έχεις για να επιβληθείς. Αυτό πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός απέναντι στη γαλλική ASVEL, σε μια περίοδο όπου η μάχη για το πλεονέκτημα και τα playoffs κορυφώνεται.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτυπήσει τη γαλλική άμυνα με πολλούς τρόπους, στο δικό του «αγωνιστικό γήπεδο». Η ASVEL έχει αρκετές αδυναμίες στο μισό γήπεδο, σε άμυνα και επίθεση. Επιτρέπει στους αντίπαλους να σουτάρουν με 39% στο τρίποντο, εμφανίζει πολύ χαμηλούς δείκτες στην αναχαίτιση των PnR-δράσεων και των εκτελέσεων από θέση ενώ στο επιθετικό κομμάτι οι αποστάσεις της είναι μέτριες και ως αποτέλεσμα, περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα της να εκτελέσει αποτελεσματικά από την περίμετρο.

Η τετράδα των Ντε Κολό, Λι, Λοβέρν, Λουβαβού-Καμπαρό αποτελεί το βαρύ σασί των Γάλλων οι οποίοι θα σημαδέψουν το «ζωγραφιστό» για να σκοράρουν, εισάγοντας τη μπάλα εκεί με διαφορετικούς τρόπους (Post ups, Pick & Roll-καταστάσεις).

Είναι μια ευκαιρία για τους ψηλούς του κόουτς Αταμάν (Λεσόρ-Μπαλτσερόφσκι) να παράγουν σε συνεργασίες με τα γκαρντ αλλά και για τους Ναν-Γκριγκόνις να πλήξουν την άμυνα της ASVEL εκτοξεύοντας τα βέλη τους από την περιφέρεια. O Λιθουανός σουτέρ γράφει 64.3% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στα 4 τελευταία ματς των πρασίνων στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να προσεγγίσει σωστά το παιχνίδι, καταθέτοντας υψηλή ενέργεια από το ξεκίνημα για να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να πιστέψει πως μπορεί να φύγει με κάτι καλό από το ΟΑΚΑ. To «τριφύλλι» υπερτερεί σημαντικά στο σετ παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου και αναμένεται να κεφαλαιοποιήσει αυτήν του την υπεροχή απέναντι σε μια μαχητική ομάδα με μικρό όμως ποιοτικό βάθος.

Bet Builder με Πόντοι Βιλερμπάν Under 76.5 και Mathias Lessort Πόντοι Over 13.5 σε απόδοση 2.52 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog