Αντρέα Στραματσόνι Stoiximan

Ο Αύγουστος του Στραματσόνι

Λίγοι είναι οι προπονητές που μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχία ή να καταδικαστούν σε αποτυχία πριν μπει ο Σεπτέμβρης. Ο Αντρέα Στραματσόνι είναι ένας από αυτούς. Ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού, περνώντας την Μπρόντμπι και βάζοντας στους ομίλους του Europa League το τριφύλλι, εξασφαλίζει θετικό πρόσημο με το καλημέρα.

Βλέπετε, πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε μείνει Ελλάδα από τον… Αύγουστο, οπότε ο Γιάννης Αναστασίου έπρεπε να περπατήσει στη θάλασσα για να εξασφαλίσει ηρεμία για την ομάδα και υπομονή για τον ίδιο. Κι επειδή αυτά τα έκανε ένας μουσάτος με το όνομα Ιησούς πριν από χιλιάδες χρόνια και ουδείς άλλος, ο Έλληνας κόουτς αποχώρησε λίγο καιρό μετά.

Ο «Στράμα» πάλι έχοντας περάσει ήδη το εμπόδιο της ΑΪΚ Στοκχόλμης, αν ξεπεράσει και τους Δανούς, πέρα από… κατακτητής της Σκανδιναβίας, θα μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένος και να πάρει χρόνο εν όψει πρωταθλήματος. Του μεγάλου δηλαδή στόχου που έχει ο Παναθηναϊκός.

Με βάση την εικόνα των δύο αγώνων με τους Σουηδούς και τις δυνατότητες του φετινού Παναθηναϊκού, ο Ιταλός έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Αρκεί η άμυνα των πρασίνων, να αποδειχτεί αντάξια της επίθεσης του και να κρατήσει το μηδέν στη Λεωφόρο, αφού κουτσά-στραβά οι τύποι που έχει το τριφύλλι από τη μέση και μπροστά θα βρουν τρόπο να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Αν οι Δανοί δεν σταματήσουν τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια επιστροφής του στα ευρωπαϊκά σαλόνια, οι Παναθηναϊκοί έχουν κάθε λόγο να θυμηθούν το παλιό… ΠΑΣΟΚ και να φωνάξουν «Μαζί σου Αντρέα για μια… ομάδα νέα». Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο συμπαθής κόουτς θα έχει νωρίς-νωρίς… μουρμούρα.

SOKIN