Hill

NBA: H επιστροφή των Bucks στις νίκες

Οι νέοι Μαβς απέναντι στην καλύτερη ομάδα της λίγκας, η «κόντρα των Μίτσελ» στο Σολτ Λέικ και οι Μπακς που ελπίζουν να σπάσουν το αρνητικό σερί, επιστρέφοντας στις νίκες.

Οι εποχές του outscore ως βασική φιλοσοφία και των καθαρά επιθετικογενών Μαβς αποτελούν παρελθόν μαζί με τον σπουδαίο Ρικ Καρλάιλ . Στο Ντάλας γρήγορα κατάλαβαν ότι την εποχή-Κιντ  διέπει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Η ομάδα του Τέξας έχει κάνει στροφή στο αμυντικό κομμάτι, προσπαθώντας από εκεί πλέον να ελέγξει τα παιχνίδια, με (μακρινό) στόχο πάντοτε να εμφανιστεί πιο έτοιμη και πιο σκληροτράχηλη αυτή τη φορά στα playoffs. 

Οι Μαβς παίζουν σε χαμηλότερο τέμπο αυτή τη σεζόν, ζυγίζουν την κάθε κατοχή και ελπίζουν πως η ομαδική άμυνα θα αποτελέσει τον «σταρ» που έψαχναν δίπλα στον Ντόνσιτς. Βέβαια σήμερα το βράδυ θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ στο ΝΒΑ μέχρι τώρα. Νομίζω πως όσοι διαβάζετε πιστά τη στήλη μας στο Stoiximan blog, ήσασταν προετοιμασμένοι για τους φετινούς Μαϊάμι Χιτ . Η ομάδα του κόουτς Spoelstra διαθέτει την καλύτερη άμυνα και την τέταρτη πιο αποτελεσματική επίθεση στη λίγκα μετά από 6 ματς, προσφέροντας πραγματικά δύσκολες στιγμές στους αντιπάλους της. Ο Μπάτλερ είναι σε καταπληκτική κατάσταση και ο Χίρο έχει ξεκινήσει με το πόδι στο γκάζι. 

Παρ’όλα αυτά, οι Χιτ έρχονται στο Ντάλας από ένα εκτός έδρας ματς στο Μέμφις (αγωνίστηκαν χωρίς τον Αντεμπάγιο, σούταραν 21/37 τρίποντα) και κανείς δεν ξέρει εάν θα έχουν την ίδια ενέργεια απέναντι σε έναν σωστά στημένο αμυντικά αντίπαλο όπως το Ντάλας. Οι Μαβς έχουν αυξημένο κίνητρο και θα χτυπήσουν το ματς.

Under 215.5 σε απόδοση 1.62 στη Stoiximan

Οι Μπακς  γνώρισαν την τρίτη σερί εντός έδρας ήττα τους τη Δευτέρα, αυτή τη φορά  από τους Τζαζ. Τα «Ελάφια» αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα στην αναχαίτιση του Ντόνοβαν Μίτσελ και συνέχισαν να διακρίνονται από στατικότητα στο επιθετικό κομμάτι αλλά και από αστοχία έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Είναι προφανές ότι στο ξεκίνημα της σεζόν οι Μπακς βιώνουν μια περίοδο ανακατασκευής του παιχνιδιού, των συνηθειών και των αγωνιστικών δεσμών τους καθώς στην παρούσα φάση (και με τον Λόπεζ εκτός) τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά και αυτό δεν είναι έκπληξη.

Οι πρωταθλητές ελπίζουν να επιστρέψουν στις νίκες ταξιδεύοντας στο Ντιτρόιτ. Οι Πίστονς (1-5) έκαναν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν την Κυριακή απέναντι στο Ορλάντο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν δώσει 4/6 αναμετρήσεις μακριά από την έδρα τους. Στην πραγματικότητα, η ομάδα του Ντιτρόιτ δεν έχει το οπλοστάσιο στην παρούσα φάση για να είναι –στον βαθμό που θα ήθελε- ανταγωνιστική. Η επίθεση των Πίστονς είναι αδύναμη, το ταλέντο λάμπει δια της απουσίας τους. Το front office δεν βιάζεται να δει τον Κάνινγκχαμ  να επιστρέφει από τον τραυματισμό του ενώ ο πρώην σταρ του Βιλανόβα Saddiq Bey έχει κλέψει τις εντυπώσεις στη δεύτερη χρονιά του με την ομάδα. 

Under 221.5 σε απόδοση 1.47 στη Stoiximan

Εάν οι Χιτ είναι η μια ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις με το μεστό της παιχνίδι στο ξεκίνημα της σεζόν, οι Γιούτα Τζαζ είναι αναμφίβολα η άλλη που έχει αφήσει αντίστοιχες εντυπώσεις. Οι «Μορμόνοι» παρουσιάζουν ένα ισορροπημένο σύνολο το οποίο κεφαλαιοποιεί τη συνοχή του, αποδίδοντας σε υψηλά standards και στις δύο πλευρές του παρκέ. 

Οι Τζαζ επιστρέφουν σπίτι από ένα κουραστικό ταξίδι στην ανατολική περιφέρεια, όπου –παρά το γεγονός πως γνώρισαν την πρώτη τους ήττα για φέτος, στο Σικάγο-παρέδωσαν αμυντικό σεμινάριο. Οι Κινγκς είναι μια ομάδα που μπορεί να παράγει, έχοντας όπλα στη φαρέτρα της. Barnes (23.3 πόντοι μέχρι τώρα), Fox, Hield, Haliburton, Holmes. Όμως θέλουν πολύ δουλειά στα μετόπισθεν όπου είναι αδύναμοι. Κλου της βραδιάς η κόντρα των Μίτσελ, με τον ρούκι των Κινγκς να πηγαίνει στο Σολτ Λέικ με στόχο να σφίξει στις αμυντικές του τανάλιες των σούπερ σταρ των Τζαζ.

Συνολικοί πόντοι Jazz Over 109.5 σε απόδοση 1.42 στη Stoiximan

Ηοοpfellas.gr για το Stoiximan Blog | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές