Lillard

NBA: H “εκδίκηση” του Λίλαρντ

Aπό τα βουνά του Κολοράντο στο Μπρούκλιν και από εκεί στο Όρεγκον. Jokic vs Doncic, Harden, Lillard. Το μενού του ΝΒΑ τα ξημερώματα (30/10) έχει τρία ενδιαφέροντα σημεία με διόλου ευκαταφρόνητες πιθανότητες επαλήθευσης. 

Στο Ντένβερ oι Νάγκετς του Nikola Jokic (26.8 πόντοι-13.5 ριμπάουντ-4.5 τελικές πάσες) υποδέχονται τους Μαβς του Λούκα Ντόνσιτς (24.0 πόντοι-9.3 ριμπάουντ-7.8 τελικές πάσες). Δύο οργανισμοί που φημίζονται για την ικανότητα τους να δουλεύουν και να αναπτύσσουν international αθλητές, φτάνοντας σήμερα να διαθέτουν τους δύο κορυφαίους (μαζί φυσικά με τον Αντετοκούνμπο) τέτοιους της λίγκας, στην ηγεσία τους. 

Και οι δύο ομάδες δεν έχουν ρολάρει επιθετικά ακόμα. Οι δυνατότητες (και οι προδιαγραφές) τους είναι ξεκάθαρες στο συγκεκριμένο κομμάτι, όμως είναι δεδομένο ότι χρειάζονται ακόμα δουλειά για να φτάσουν στα επιθυμητά standards. Οι Νάγκετς παρουσιάζουν μεγάλη ροπή στο λάθος και αυτό τους δυσκολεύει στο να βρουν ρυθμό παραγωγικά. Το Ντάλας χρειάζεται περισσότερο Jalen Brunson στο παρκέ, καθώς ο πρώην σταρ του Βιλανόβα δίνει μια ισχυρή δόση μυαλωμένου παιχνιδιού και leadership στην επίθεση των Μαβς. 

Under 219.5 σε απόδοση 1.91 στη Stoiximan

Πάμε στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν όπου οι Νετς υποδέχονται τους Πέισερς. Οκ, δεν είναι μόνο η αλλαγή κανονισμών που του επιτρέπει μικρότερη πρόσβαση στη γραμμή των προσωπικών αλλά και το δικό του «αργό» ξεκίνημα. Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει σημειώσει συνολικά 28 πόντους στα δύο τελευταία ματς της ομάδας του ενώ δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι απέναντι στην άμυνα των Χιτ, υπέφερε. 

Η Ιντιάνα έχει πολλές αμυντικές αδυναμίες τη συγκεκριμένη περίοδο και η αναμέτρηση του Barclays Center προσφέρεται για την επιστροφή του «Μούσια». Οι Πέισερς, μετά από 5 ματς, επιτρέπουν στους αντιπάλους ποσοστό 40.2% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (μόνο οι Σανς έχουν χειρότερη επίδοση εδώ). Ο Χάρντεν θα βρει καλές ματιές και 1-2 εύστοχα μακρινά σουτ μπορούν να του δώσουν την απαιτούμενη ώθηση. Και ο ίδιος άλλωστε ψάχνει απεγνωσμένα το πρώτο πραγματικά καλό παιχνίδι της σεζόν.

James Harden 20.5+ πόντους σε απόδοση 1.80 στη Stoiximan

Κλείνουμε με μια βόλτα στο Όρεγκον. Πριν τρεις ημέρες οι Μπλέιζερς ταπεινώθηκαν στο Λος Άντζελες, απέναντι στους Κλίπερς. Η ομάδα του Τάιρον Λου εμφανίστηκε πολύ έτοιμη και αρκετά διαβασμένη κλειδώνοντας τα περιφερειακά όπλα του Πόρτλαντ, κατάσταση που της έδωσε από νωρίς το τιμόνι του ματς. Ο Λίλαρντ είχε μια αποκαρδιωτική βραδιά (12 πόντοι, 0/8 τρίποντα, 4 λάθη) συνεχίζοντας το μέτριο ξεκίνημα του στη σεζόν (17.8 πόντοι με μόλις 17.1% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου).

Η τριάδα των Μπλέντσο-Μαν-Τζάκσον συν τον Ουίνσλοου έκανε πολύ καλή δουλειά στα μετόπισθεν και οι Κλίπερς έριξαν τριάντα (116-86) στο κεφάλι των Μπλέιζερς. Ο Λίλαρντ (όπως και οι πιο πολλοί παίχτες, ειδικά αυτού του διαμετρήματος) χρησιμοποιεί τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν ως προετοιμασία όμως η προσωπική του εικόνα αλλά και αυτή της ομάδας του σε εκείνη τη βραδιά συγκέντρωσε μερικά πικρόχολα σχόλια και αυτό μάλλον δεν θα μείνει αναπάντητο. Ο Λίλαρντ έχει ισχυρό «εγώ» και θα βγει στο παρκέ για να πάρει το αίμα του πίσω. 

Νικητής αγώνα Blazers σε απόδοση 1.70 στη Stoiximan

Ηοοpfellas.gr για το Stoiximan Blog | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές