NBA Playoffs: Η ευκαιρία των Μαβς

Ο Λούκα Ντόνσιτς και οι Ντάλας Μάβερικς έχουν μια χρυσή ευκαιρία να τσεκάρουν το εισιτήριο τους για τους τελικούς της Δύσης ενώ στην Ιντιανάπολις αναμένεται μεγάλη μάχη μεταξύ των Πέισερς και των Νικς.

Στην Ιντιάνα οι Πέισερς περιμένουν τους Νικς ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να γυρίσουν τη σειρά στο Γκάρντεν, ωθώντας τη Νέα Υόρκη σε ένα ψυχοφθόρο Game 7. Oι δύο ομάδες σάρωσαν η μια την άλλη στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις τους με την έδρα να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Η παραγωγικότητα των σημαντικών παιχτών των Νικς πέφτει δραστικά μακριά από το «Μεγάλο Μήλο» στη σειρά. Είναι προφανές επίσης ότι η ομάδα που κερδίζει κάθε φορά τη μάχη των ριμπάουντ, αποκτά κομβικό πλεονέκτημα. Ως καλύτερη rebounding team, η «συμμορία» του Τιμποντό θα προσπαθήσει να βρει πόντους στο ανοιχτό γήπεδο ματσάροντας την παραγωγική της αδυναμία συνολικά. Ο Isaiah Hartenstein κυριάρχησε ψηλά στο πέμπτο ματς μαζεύοντας 17 ριμπάουντ (+5 τελικές πάσες) και μπορεί να αποτελέσει τον παίχτη-κλειδί για τους Νικς.

Οι Πέισερς είναι ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό και αναμένεται να βρουν σκορ και πάλι, εφόσον δεν «πνιγούν» στο άγχος τους. Οφείλουν να ισορροπήσουν τις κατοχές (οι Νικς είχαν +29 εκτελέσεις στο πέμπτο ματς) και να είναι πιο επιθετικοί, χτυπώντας στην «καρδιά» της άμυνας των Νικς.

Bet Builder με Πόντοι Ιντιάνα Πέισερς Over 105.5 και Χάντικαπ Νιου Γιορκ Νικς +10.5 σε απόδοση 2.05 στη Stoiximan

To Nτάλας πήρε τη μεγάλη νίκη στο πέμπτο ματς και μαζί το τιμόνι της σειράς απέναντι στην Οκλαχόμα. Οι Μαβς έπαιξαν καλή άμυνα και εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα τους σε δύναμη και κορμιά στο «ζωγραφιστό» για να επιβληθούν σε μια αναμέτρηση όπου είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα. Οι προσθήκες των Gafford-Washington έχουν δώσει άλλη δυναμική στο σύνολο του Κιντ, με τον Ντόνσιτς πλέον να βρίσκει πόλους συνεργασίας στη γραμμή ψηλών οι οποίοι μάλιστα μοιάζουν συμβατοί με το δικό του παιχνίδι.

Η Θάντερ έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ και σούταρε άσχημα από την περίμετρο (25%) στο πέμπτο παιχνίδι. Ξέρει ότι το Ντάλας δεν έχει κατακτήσει ακόμα αυτό που ορίζουμε ως «φονικό ένστικτο» για να τελειώσει τόσο εύκολα τη σειρά, κατάσταση που δίνει ελπίδες στην παρέα του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Η Οκλαχόμα κέρδισε εκεί στο τέταρτο ματς και μπορεί να το ξανακάνει. Όμως δεν είναι φαβορί. Οι Μαβς (είχαν 12/23 βολές στην εντός έδρας ήττα τους στο τέταρτο παιχνίδι) έχουν μοναδική ευκαιρία να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς.

Χάντικαπ Ντάλας Μάβερικς -3.5 σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog