2024 Euroleague F4: Aσφαλείς επιλογές και προκλητικές αποδόσεις

H ώρα των πιο μεγάλων παιχνιδιών της σεζόν έφτασε και μαζί της η στιγμή όπου οι μεγάλοι αστέρες οφείλουν να λάμψουν. Ποιοι έχουν τον αγωνιστικό ρυθμό και τις προδιαγραφές για να τα καταφέρουν;

 

Πρώτος σκόρερ του F4: Dzanan Musa σε απόδοση 8.50 στη Stoiximan

Ο Κέντρικ Ναν είναι το μεγάλο φαβορί εδώ, έχοντας αποδείξει μέσα στη σεζόν ότι μπορεί να παράγει απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα, σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι ικανός μέσα σε μικρό διάστημα να σκοράρει πολλούς πόντους και να αλλάξει το μομέντουμ υπέρ της ομάδας του. Εμείς θα κυνηγήσουμε μια καλύτερη απόδοση με έναν παίχτη που έχει εξίσου καλές πιθανότητες να κάνει τη διαφορά με την παραγωγικότητα του. O Dzanan Musa βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ερχόμενος από καλά παιχνίδια στα playoffs εναντίον της Γκραν Κανάρια. Έχει το ταλέντο, πλέον την εμπειρία αλλά και τη φόρμα για να αποτελέσει τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά. Ο Musa είναι παίχτης που μπορεί να σκοράρει στο μισό και στο ανοιχτό γήπεδο, βάζοντας πίεση στις άμυνα με τη μπάλα στα χέρια ή χωρίς αυτήν.

Περισσότερα Ριμπάουντ στο F4: Juancho Hernangomez σε απόδοση 15.00 στη Stoiximan

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ίσως ο πιο προικισμένος ριμπάουντερ εκεί έξω. Επίσης ο ρόλος και τα «χοντρά» λεπτά που δίνει στον Mathias Lessort ο κόουτς Αταμάν, καθιστούν τον Γάλλο ως μια πολύ καλή επιλογή στη συγκεκριμένη κατηγορία. O Lessort είναι μεγάλος μαχητής, ικανότατος στο επιθετικό ριμπάουντ και δεν παρατάει καμία φάση. Παρόλα αυτά εμείς θα κυνηγήσουμε τη μεγάλη απόδοση και εδώ. Ο Juancho Hernangomez είναι ένας εξαιρετικός ριμπάουντερ και εφόσον βρεθεί σε καλή κατάσταση σωματικά (έρχεται από τραυματισμό), μπορεί να μαζέψει τις περισσότερες διεκδικούμενες μπάλες στο τουρνουά και να μας χαρίσει μια σπουδαία απόδοση. Ο Lessort είναι ίσως η πιο ασφαλής επιλογή, ο Juancho όμως αυτή που ιντριγκάρει περισσότερο.

Περισσότερες Ασσίστ: Thomas Walkup σε απόδοση 4.50 στη Stoiximan

Στο Βερολίνο θα βρεθούν μερικοί σπουδαίοι δημιουργοί όπως ο Καμπάτσο, ο Καλάθης και ο Σλούκας όμως η δική μας επιλογή για τον παίχτη που θα μοιράσει τις περισσότερες τελικές πάσες είναι ο Thomas Walkup. Ο πόιντ γκαρντ των ερυθρολεύκων έχει το χάρισμα να παίζει επάνω στα δυνατά του σημεία, εστιάζοντας στην άμυνα, στη δημιουργία, κρατώντας ζωντανή την κυκλοφορία της μπάλας. O Walkup είναι πάντα συγκεντρωμένος, διαβάζει με μεγάλη ακρίβεια κάθε κατάσταση και έχει την εμπειρία πλέον να «γράψει» αρκετές ασσίστ στο F4 του Βερολίνου, γνωρίζοντας άψογα τη λειτουργία του ερυθρόλευκου επιθετικού συστήματος.

Περισσότερα Εύστοχα Τρίποντα: Kendrick Nunn σε απόδοση 4.75 στη Stoiximan

Το 21.00 που δίνεται για τον Alec Peters είναι προκλητικό. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς σουτέρ της λίγκας ο οποίος έρχεται από εξαιρετική σεζόν, οπότε η απόδοση αυτή (ανεξάρτητα από την πιθανότητα επαλήθευσης) έχει μεγάλη αξία. Τόσο ο Peters όσο και ο Canaan (4.50) που έχει αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει σε ματς υψηλών παλμών, αποτελούν έξυπνες επιλογές παρότι ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του μια πολύ καλά δομημένη άμυνα. Ο Κendrick Nunn είναι επίσης μια πολύ καλή περίπτωση για την πρωτιά σε αυτήν την κατηγορία. Το γιατί, το είδαμε στα playoffs. Όταν ο Nunn ζεσταθεί, δεν βλέπει γραμμές, αποστάσεις και άμυνες. Το 4.75 είναι ελκυστικό.

MVP: Facundo Campazzo σε απόδοση 5.00 στη Stoiximan

Η απόδοση (10.00) που πληρώνει το «χολιγουντιανό» σενάριο που θέλει τον Κώστα Σλούκα να κατακτάει το βραβείο είναι εξαιρετική. Μιλάμε για ένα παραμυθένιο πράσινο φινάλε στη σεζόν το οποίο έχει τις πιθανότητες του να πραγματοποιηθεί με γνώμονα τις φοβερές εμφανίσεις του Έλληνα πόιντ γκαρντ τον τελευταίο καιρό. Ο Σλούκας όμως έρχεται από έναν τραυματισμό και κανείς δεν μπορεί βάσιμα να προβλέψει την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί στο Βερολίνο. Αναμφίβολα ο Facundo Campazzo είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για στοιχηματισμό, αναφορικά με το βραβείο του MVP. Ο Αργεντινός γκαρντ έχει παράδοση εξαιρετικών εμφανίσεων απέναντι στον Thomas Walkup και στον Ολυμπιακό ενώ οι άμυνες των Φενέρ (αδύναμα σημεία στην αναχαίτιση του PnR) και Παναθηναϊκού δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να ματσάρουν τον συνδυασμό σκληράδας, ταχύτητας και ταλέντου που κουβαλάει ο Campazzo.

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog