TORONTO

NBA Playoffs: Οι μακροχρόνιες προβλέψεις του Hoopfellas!

Τα αστεία τελείωσαν, η χαλαρότητα μπαίνει στο ντουλάπι των αποδυτηρίων και οι σταρ του ΝΒΑ κατεβαίνουν στο «πεδίο μάχης» αλλάζοντας τον προσωπικό τους διακόπτη. Καλώς ήρθατε στα playoffs του ΝΒΑ!

Αυτές είναι μερικές προβλέψεις για το κουβάρι που θα αρχίσει να ξετυλίγεται πολύ σύντομα στις οθόνες μας.

-Toν Οκτώβριο είχαμε παραθέσει σε αυτό εδώ το βήμα την άποψη ότι οι Μαϊάμι Χιτ μπορούν να διεκδικήσουν και εν τέλει να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στο φετινό ΝΒΑ. Η δε σχετική απόδοση  του 20.00 τότε στη Stoiximan ήταν ιδιαιτέρως ελκυστική. Η σεζόν «έτρεξε» και η ομάδα του Σποέλστρα έδειξε τα -πολύ σκληρά- δόντια της στον ανταγωνισμό, κατακτώντας το Νο1 στην Ανατολή. 

Οι Χιτ έχουν κουλτούρα νικητή, παίζουν πολύ αποτελεσματική άμυνα, χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια και μια «never back down» ιδιοσυγκρασία . Το ζητούμενο είναι να μείνουν υγιείς μέχρι το τέλος. 

🏀 Νικητής Περιφέρειας Μαϊάμι Χιτ σε απόδοση 5.50 

🏀  Να φτάσουν στον τελικό της Περιφέρειας οι Μαϊάμι Χιτ σε απόδοση 2.65

Οι κάτοχοι του θρόνου Μιλγουόκι Μπακς έχουν όλο το πακέτο για μια βαθιά διαδρομή στα φετινά playoffs του ΝΒΑ. Είναι οι πρωταθλητές και θα μπουν στο παρκέ για να αρπάξουν τους πάντες «από τον λαιμό». Πλέον ο αέρας είναι διαφορετικός στο Μιλγουόκι. Η περυσινή σειρά με το Μπρούκλιν άλλαξε τον χαρακτήρα και το πνεύμα αυτού του γκρουπ. Το πρωινό που ξημέρωσε μετά από εκείνο το χαμένο σουτ του Ντουράντ, τα «Ελάφια» ήταν μια άλλη ομάδα. 

Φέτος είναι πιο σοφοί,  η επίθεση τους λειτουργεί υποδειγματικά ενώ παραμένουν μια από τις καλύτερες rebounding teams της λίγκας. Ο Γιάννης δεν έχει αντίπαλο και θα ρίξει κάθε διαθέσιμη σφαίρα πριν πέσει (αν πέσει). Η ετοιμότητα του supporting cast θα είναι καθοριστική. Τα «Ελάφια» χρειάζονται βάθος και βοήθεια από τον πάγκο.

Τόσο το Μαϊάμι όσο και οι Μπακς έχουν τα απαιτούμενα στοιχεία και κυρίως την πνευματική αλλά και αγωνιστική σκληράδα για να προχωρήσουν (τουλάχιστον)μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας. Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό οι δύο τους να διεκδικήσουν τον τίτλο της Περιφέρειας.

🏀 Νικητής Περιφέρειας Μιλγουόκι Μπακς σε απόδοση 3.30

🏀  Να φτάσουν στον τελικό της Περιφέρειας οι Μιλγουόκι Μπακς σε απόδοση 1.90 

🏀  Ζευγάρι Τελικού Ανατολικής Περιφέρειας: Μαϊάμι Χιτ-Μιλγουόκι Μπακς σε απόδοση 5.00 

-Oι Φοίνιξ Σανς ήταν η ομάδα που παρουσίασε το πιο σταθερό πρόσωπο και έπαιξε το πιο ολοκληρωμένο μπάσκετ στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ. Ο Μόντι Ουίλιαμς έκανε και πάλι καταπληκτική δουλειά και ο «κόουτς μέσα στο παρκέ» Κρις Πολ απέδειξε ότι αποτελεί την επιτομή του παίχτη-νικητή στη νεότερη εποχή του ΝΒΑ. Γίνεται όμως να είσαι «Ο Νικητής» χωρίς δαχτυλίδι; Μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για αυτό το επίτευγμα για τον βετεράνο σούπερ-σταρ; Διόλου απίθανο. Ίσως αυτή άλλωστε να είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Οι Σανς έχουν ποιότητα, βάθος και ισχυρούς κώδικες επικοινωνίας. Θεωρητικά ο δρόμος στη Δύση είναι λιγότερο δύσβατος από τον αντίστοιχο της Ανατολής. Ο Μπούκερ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η ομάδα έχει σφυρηλατήσει ένα two-way χαρακτήρα, δείχνοντας ότι μπορεί να κερδίσει παιχνίδια διαφορετικής φύσεως. Η ελίτ της Ανατολής διακρίνεται ίσως από περισσότερη σκληράδα όμως η περυσινή αποτυχία στους τελικούς θα τροφοδοτήσει με πείσμα και μεγάλη θέληση το Φοίνιξ. Ίσως οι Σανς έχουν καλύτερη τύχη με τους Μπακς, σε μια ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω για την ήττα της περασμένης χρονιάς.

🏀  Νικητής Δυτικής Περιφέρειας Φοίνιξ Σανς σε απόδοση 2.10 

Επίσης εντοπίζουμε «αξία» και στις δύο παρακάτω επιλογές:

🏀  Ζευγάρι τελικού και Νικητής Mαϊάμι Χιτ vs Φοίνιξ Σανς & Μαϊάμι Χιτ σε απόδοση 25.00 

και Μιλγουόκι Μπακς vs Φοίνιξ Σανς & Φοίνιξ Σανς σε απόδοση 12.00 

-Ποια ομάδα όμως μπορεί να αποτελέσει τον διεκδικητή στη Δύση, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς; Το μυαλό όλων πηγαίνει στους Ουόριορς όμως το finish της ομάδας του Κερ και το μπάσκετ που απέδωσε αυτή τον τελευταίο καιρό δεν είναι ακριβώς καλοί οιωνοί. Πάνω από όλα, η αβεβαιότητα για την κατάσταση του Στεφ Κάρι (επιστρέφει από τον τραυματισμό του) έχει συγκεντρώσει σύννεφα επάνω από το Σαν Φρανσίσκο.

Κάπως έτσι, οι πιθανότητες των Γκρίζλις και των Μαβς μοιάζουν αρκετά καλές. Το Μέμφις έκλεψε την παράσταση στην κανονική περίοδο. Έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, επέδειξε συνοχή, φρεσκάδα και κατάφερε να διατηρήσει το παιχνίδι τους σε πολύ υψηλό επίπεδο ακόμα και όταν έλειπε ο Τζα Μόραντ. Η σειρά με τη Μινεσότα δεν θα είναι εύκολη. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι τέτοιες ομάδες-έκπληξη της κανονικής περιόδου μπορεί να αποτελέσουν «θύματα» με το καλημέρα στην post season.Eάν οι Γκρίζλις περάσουν το ψυχολογικό εμπόδιο του πρώτου γύρου, θα έχουν καλή πιθανότητα να φτάσουν στους τελικούς της Δύσης.

🏀  Να φτάσουν στους τελικούς της Περιφέρειας οι Μέμφις Γκρίζλις σε απόδοση 3.30 

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει αξία στην απόδοση του Μέμφις για μια θέση στους δυτικούς τελικούς, οι Ντάλας Μάβερικς ίσως αποτελούν ακόμα καλύτερο ποντάρισμα. Σε αντίθεση με την επιθετικογενή εκδοχή του Καρλάιλ, το φετινό Ντάλας του Κιντ έχει κάνει στροφή στην άμυνα και μοιάζει καλύτερο εξοπλισμένο για να επιβιώσει στα χαρακώματα των playoffs. Οι Μαβς παίζουν small ball, έχουν ποιότητα στην περιφερειακή γραμμή και με τον Ντόνσιτς υγιή (το πότε και πως θα επιστρέψει από τον πρόσφατο τραυματισμό του θα καθορίσει πολλά) μπορούν να αποτελέσουν το «μαύρο άλογο» στη Δύση. 

🏀  Να φτάσουν στους τελικούς της Περιφέρειας οι Ντάλας Μάβερικς σε απόδοση 5.50 

Πάμε και σε μια πιθανή έκπληξη. Oι Τορόντο Ράπτορς είναι μια από τις πιο υποτιμημένες ομάδες στη φετινή λίγκα με την έννοια ότι κανείς σχεδόν δεν ασχολείται μαζί τους παρά το γεγονός ότι ο κόουτς Νερς έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο στον Καναδά. Η άμυνα τους είναι εξαιρετική και το δυναμικό τους λειτουργεί άρτια παίζοντας low mistake basketball.

Oι Σίξερς έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα και δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη παρά την καταπληκτική χρονιά του Εμπίντ.  Δίνονται ως μεγάλο φαβορί στη σειρά όμως είναι πιθανό να συναντήσουν μια διαφορετική πραγματικότητα στο παρκέ. Το Τορόντο έχει σταρ που έχουν περπατήσει τον δρόμο και ένα καινούργιο όπλο στο πρόσωπο του Μπαρνς. Πάμε για μεγάλη μάχη σε αυτό το ζευγάρι.

🏀  Συνολικά παιχνίδια στη σειρά: Over 5.5 σε απόδοση 1.55

🏀  Πρόκριση: Tορόντο Ράπτορς σε απόδοση 2.55

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα