Δύσκολα να επαναλάβουν οι Σίξερς το τέλειο ματς

Ανάλυση και προγνωστικά για τα δεύτερα παιχνίδια στα playoffs του ΝΒΑ από τον Hoopfellas.

Tα playoffs ξεκίνησαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και ήδη οι ομάδες ετοιμάζονται για τα καθοριστικά δεύτερα παιχνίδια. Οι φιλοδοξίες των Νάγκετς, ο τραυματισμός του Ντόνσιτς και η ευθυγράμμιση των πλανητών πάνω από τη Φιλαδέλφεια. 

Ουόριορς vs Νάγκετς (σκορ σειράς 1-0)

Κρύο ντους για τους Νάγκετς στο πρώτο ματς της σειράς με τους Ουόριορς. Το Ντένβερ πήγε με φιλοδοξίες στο Σαν Φρανσίσκο οι οποίες τροφοδοτήθηκαν από την εικόνα του Γκόλντεν Στέιτ στο τέλος της σεζόν και τα προβλήματα των γηπεδούχων, με κύριο τον τραυματισμό του Στεφ Κάρι.

Η παρέα του Γιόκιτς δέχθηκε έναν καταιγισμό τριπόντων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν το ματς βρισκόταν στα ίσα και έκτοτε έχασε πλήρως την επαφή με το σκορ. Οι «Πολεμιστές» κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ, μέτρησαν 16/35 τρίποντα (45.7%) και κράτησαν χαμηλά τους επιθετικούς δείκτες του Ντένβερ. Ο Τζόρνταν Πουλ έκανε μεγάλη εμφάνιση (30 πόντοι-5/7 τρίποντα) ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν παντού, γράφοντας 12 πόντους-6 ριμπάουντ-9 τελικές πάσες και 3 τάπες.

Είναι προφανές ότι το Ντένβερ πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα για να ανταγωνιστεί τους Ουόριορς στο ματσάρισμα. Πρόκειται για μια πολύ καλή επιθετικά ομάδα η οποία –όπως και αυτή του Στιβ Κερ- βασίζεται σε επίπεδο ανάπτυξης στις συνεργασίες. Οι Νάγκετς δεν είχαν σημεία αναφοράς στην επίθεση πέραν των Γιόκιτς-Μπάρτον στο Game 1 οπότε θα χρειαστούν μεγαλύτερη βοήθεια (και) από τον πάγκο τους.

Tο χαστούκι του πρώτου παιχνιδιού λοιπόν μπορεί να τους κάνει καλό. Οι Ουόριορς είναι καλύτερη ομάδα αλλά ακόμα προσπαθούν να ρολάρουν. Χωρίς τον «δαιμονισμένο» και σε beast mode Στεφ Κάρι (έβαλε 16 πόντους προχθές ερχόμενος από τον πάγκο) είναι θνητοί. Οι Νάγκετς  θα παλέψουν για να φέρουν τη σειρά στο 1-1. 

Χάντικαπ Ντένβερ Νάγκετς +10.5 και Πόντοι Over 207.5 σε απόδοση 1.89

Ντάλας vs Τζαζ (σκορ σειράς 0-1)

Στο Τέξας όλοι έχουν πέσει πάνω στον Λούκα Ντόνσιτς ο οποίος είναι αμφίβολος για τη δεύτερη αναμέτρηση με τους Τζαζ. Είναι προφανές ότι το Ντάλας είναι τελείως διαφορετική ομάδα χωρίς τον Σλοβένο σούπερ-σταρ, μιας και η παραγωγική του δυναμική μειώνεται κατά πολύ. To backcourt των Brunson-Dinwiddie (ο πρώτος ήταν εξαιρετικός) προσπάθησε να κουβαλήσει τους γηπεδούχους όμως η υπεροχή της Γιούτα ψηλά (34-53 τα ριμπάουντ) ήταν καταλυτική.

Οι Τζαζ συνολικά δεν έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ στο πρώτο ματς όμως όταν χρειάστηκε κεφαλαιοποίησαν το πλεονέκτημα ποιότητας που είχαν απέναντι στους Μαβς. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (5.90 στη Stoiximan να είναι ο Τοπ σκόρερ) κράτησε τους φιλοξενούμενους μέσα στο ματς όταν το Ντάλας μπήκε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο και ο Ντόνοβαν Μίτσελ έκανε τη δουλειά στην επανάληψη. Χρειάστηκε βέβαια ένα μεγάλο σουτ του Τζόρνταν Κλάρκσον στο τελευταίο λεπτό για να πάρει την νίκη η ομάδα του Σνάιντερ.

Είναι δεδομένο ότι με τον Ντόνσιτς στο παρκέ θα έχουμε μια διαφορετική αναμέτρηση. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές φαίνεται δύσκολο για αυτόν να μπορέσει να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι. Οι Τζαζ διαθέτουν την πιο αποτελεσματική επίθεση στο φετινό ΝΒΑ και έχουν εμπειρία σαν σύνολο από τα playoffs. Θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί.

Πόντοι Over 194.5 και Bojan Bogdanovic Πόντοι 17+ σε απόδοση 2.01

Φιλαδέλφεια vs Τορόντο (σκορ σειράς 1-0)

Οι Σίξερς ακούμπησαν το τέλειο στο πρώτο ματς της σειράς με τους Ράπτορς, παίρνοντας μια πολύ πειστική νίκη με 131-111. Ο Tyrese Maxey σκόραρε 38 πόντους με 14/21 σουτ, ο Χάρντεν μοίρασε 14 τελικές πάσες ενώ  ο Εμπίντ δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω από ένα από ένα απλό 19+15 για να κλείσει όπως πρέπει η βραδιά. Η ομάδα του Ρίβερς σούταρε με 50% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (16/32).

Το ερώτημα είναι, μπορούν οι Σίξερς να επαναλάβουν μια τέτοια εμφάνιση; Θα ευθυγραμμιστούν πάλι οι πλανήτες πάνω από το Wells Fargo προσφέροντας αντίστοιχο θέαμα στο κοινό της Philly; Η λογική λέει ότι αυτό είναι δύσκολο. Oι Ράπτορς είναι μια καλή αμυντική ομάδα. Δεν μπόρεσαν δώσουν τα απαιτούμενα stops στο πρώτο παιχνίδι και έχασαν εύκολα παρότι είχαν μια καλή επιθετικά βραδιά. Ο Νικ Νερς ελπίζει ότι ο Maxey δεν θα παίξει πάλι στο ίδιο επίπεδο ενώ ξέρει ότι δεν είναι τόσο πιθανό να κρατήσει τον Εμπίντ χαμηλά για δεύτερη βραδιά. Το efficiency του Χάρντεν λοιπόν ίσως είναι το κλειδί και ο βασικός στόχος για την άμυνα των Καναδών. 

Χάντικαπ Τορόντο Ράπτορς + 10.5 σε απόδοση 1.55

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα