panathinaikos-fredette

Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο, όταν ήταν εμφανώς ανέτοιμος. Γι’αυτό και γνώρισε την ήττα. Για την ακρίβεια η ήττα προέκυψε λόγω της ανετοιμότητας του και της τρομερής ατυχίας που είχε ο Νικ Καλάθης, όταν μετά το ματς στο Βιλερμπάν, αστόχησε και πάλι σε λεϊ απ.

Η μεγαλύτερη ωστόσο δύναμη στο σύμπαν λέγεται ισορροπία και τουλάχιστον φαινομενικά, δείχνει να επιστρέφει στο τριφύλλι το… πλεονέκτημα που στερήθηκε στο ματς του ΟΑΚΑ. Στο Μιλάνο οι πράσινοι θα βρουν την Αρμάνι σε κακή κατάσταση. Ή τουλάχιστον μπερδεμένη. Οι Ιταλοί που ξεκίνησαν με φόρα στην Ευρωλίγκα, τον τελευταίο καιρό χάνουν λάδια και αυτό αποδείχτηκε στην αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής με τη Ζενίτ όπου κέρδισαν όχι απλά μετά κόπων και βασάνων αλλά και κατά τύχη!

Η πιο αδύναμη ομάδα της Ευρωλίγκας έβαλε πολύ δύσκολα στους παίκτες του Ετόρε Μεσίνα που ψάχνει τρόπο να βγάλει την ομάδα του από αυτό το ντεφορμάρισμα με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε ανοδική πορεία, το ματς στο Μιλάνο είναι μία μεγάλη ευκαιρία να σβήσει το ντεζαβαντάζ από την εντός έδρας ήττα κόντρα στην ιταλική ομάδα και να μπει πια για τα καλά στη μάχη για πλεονέκτημα έδρας στους «8» της διοργάνωσης.

Αυτό δηλαδή που είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος των ισχυρών. Αν το τριφύλλι ελέγξει τον ρυθμό, δείξει συνέπεια στην άμυνα και βάλει τα σουτ αυτό το ματς, που φαινομενικά λόγω και της πρώτης αναμέτρησης αλλά και λόγω της ισχυρής δυναμικότητας του αντιπάλου, θα έμπαινε στα… χαμένα, θα πάει και μάλιστα εύκολα στα κερδισμένα. Και μαζί θα αλλάξει τη δυναμική του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση. Πόσο και για πόσο θα φανεί στα επόμενα ματς. Αλλά αυτό είναι το πιο κομβικό.

SOKIN