Πογέτ προπονητής ΑΕΚ Stoiximan Blog

Η ΑΕΚ του Πογέτ είναι το φαγητό της μαμάς!

Ο Sokin εγκαινιάζει τη στήλη του στο Stoiximan Blog με ένα άρθρο για τον αναμορφωτή της ΑΕΚ, Γκας Πογέτ.

Ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλά ακόμη στο ρεπερτόριο του νέου αστεριού της ομάδας των Stoiximan Bloggers. Διαβάστε το πρώτο του post:

Οι παλιοί έλεγαν πως καλός προπονητής είναι αυτός που παίρνει το 100% από το υλικό που έχει στη διάθεση του. Με αυτό το δεδομένο ο Πογέτ δεν είναι απλά καλός αλλά σπουδαίος κόουτς. Με ένα «κοντό» ρόστερ και μια ομάδα που, ναι μεν έχει βαριά φανέλα, αλλά πέρυσι έπαιζε σε χαμηλότερη κατηγορία, έχει κάνει την ΑΕΚ (του) κυρίαρχο των ντέρμπι, όταν η ΑΕΚ του προκατόχου του είχε φύγει από την Τούμπα χαμένη και από το «Καραϊσκάκης»… συντετριμμένη.

Κι επειδή στη δουλειά του προπονητή οι αριθμοί, αν δεν λένε πάντα την αλήθεια, κρίνουν τη δουλειά του, ο Ουρουγουανός στους 19 αγώνες (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) που έχει κοουτσάρει έως τώρα την Ένωση, μετράει 16 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, εκ των οποίων οι δύο στις αρχές της καριέρας του στο «δικέφαλο» που ακόμη δεν ήξερε καλά-καλά τα ονόματα των παικτών του.

Με ποσοστό νικών που αγγίζει το 72%, με νίκες σε όλα τα ντέρμπι, την ΑΕΚ να είναι στους «4» του Κυπέλλου και να μπαίνει εκτός απροόπτου με πλεονέκτημα στα πλέι οφ, ο Πογέτ κρατάει πιο γερά από όλους το τιμόνι της ομάδας του.

Και το κάνει γιατί είναι απόλυτα τίμιος σε αυτό που ζητάει από τους παίκτες του να σερβίρουν στον κόσμο της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ του Πογέτ είναι σαν το φαγητό της μαμάς. Σιγουράντζα. Νόστιμο όσο πρέπει, πεντακάθαρο και θρεπτικό! Ο Πογέτ βρήκε στο ψυγείο του ένα κοτόπουλο και το έκανε με πατάτες στο φούρνο. Ούτε γκουρμεδιές πήγε να κάνει, ούτε πειραματίστηκε δοκιμάζοντας να αλλάξει τα υλικά την ώρα του μαγειρέματος, πολύ περισσότερο δε, δεν άλλαζε συνεχώς γνώμη για το πώς θα φτιάξει το κοτόπουλο και στο τέλος να… μείνει νηστικός.

Κι όλα αυτά έχοντας τα λιγότερα λεφτά απ’όλους και τις πιο χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ του. Αλλά το «κοτοπουλάκι με πατάτες στο φούρνο» το έφτιαξε μια χαρά… Μαζί και το χαρακτήρα της ΑΕΚ που-ξαναλέμε-πέρυσι έπαιζε σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά του χρόνου μπορεί να πάει για πρωτάθλημα!

SOKIN