Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0 Stoiximan Blog

Δεν είναι ματς είναι… βενζινάδικο

Όσο κι αν θα ήθελαν να τα πουν καλύτερα στον τελικό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, θα πρέπει να ευχαριστούν τον Θεό και τα μπαλάκια για τον τρόπο που βγήκαν από την κληρωτίδα. Γιατί τους (ξανά) δίνουν κίνητρο σε μια χρονική στιγμή που και οι μεν και οι δε, κινδύνευαν να μπαίνουν στο γήπεδο απλά για να… ξεπιαστούν.

Ο Ολυμπιακός, μετά τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ και φυσικά την κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά, αν δεν είχε τις δύο μάχες με τον ΠΑΟΚ μπροστά του, θα πήγαινε στο ρελαντί στην καλύτερη, μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, με μοναδική εξαίρεση το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είναι πάντα… ντέρμπι, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς ουσιαστικό στόχο, μέχρι τα πλέι οφ, θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα ματς του πρωταθλήματος ως φιλικά προετοιμασίας, όσο κι αν ο Τούντορ θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του.

Από τη στιγμή όμως που η τύχη έφερε τον έναν αντιμέτωπο του άλλου και μάλιστα όχι για 90’ αλλά για 180’ ή και περισσότερα αν χρειαστεί λεπτά, οι παλμοί ανέβηκαν, το μυαλό «λόκαρε» στις δύο αυτές αναμετρήσεις και οι δύο μεγάλοι σύλλογοι, με τα εκατομμύρια των φιλάθλων τους, βεβαίως-βεβαίως, ζουν και αναπνέουν για τις δύο μάχες. Στην Τούμπα και στο «Καραϊσκάκης».

Σε απλά ελληνικά, οι δύο αυτοί ημιτελικοί δεν είναι απλά δυο ματς. Είναι «βενζινάδικο» για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους οι παίκτες, κάποιοι εκ των οποίων πήγαιναν εδώ και καιρό με αναμμένο το λαμπάκι.

Ανεξάρτητα μάλιστα από την έκβαση αυτών των μαχών, τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Ολυμπιακό, θα έχουν ένα ακόμη σημείο αναφοράς, μια ακόμη δυνατή ανάμνηση από τη σεζόν, που η αλήθεια είναι ότι δεν έκρυβε και μεγάλες συγκινήσεις. Και μάλιστα για τον ίδιο λόγο. Στο μεν Ολυμπιακό γιατί πήρε το πρωτάθλημα από τον… Νοέμβρη, στον δε ΠΑΟΚ γιατί έμεινε πίσω στη μάχη του τίτλου από τόσο νωρίς. Άρα; Μπράβο στα μπαλάκια! Και για το πώς μπήκαν αλλά και για το πώς βγήκαν από την κληρωτίδα!

SOKIN