Mπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός: Το πρώτο πραγματικό crash test

Το καλοκαίρι που πέρασε, η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της στην Ιστορία του μπασκετικού της τμήματος. Κι επειδή μιλάμε για την Μπαρτσελόνα που δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο θέμα με τα χρήματα, γίνεται εύκολα αντιληπτό τι σημαίνει το «μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις».

Οι διοικούντες τον Σύλλογο της Βαρκελώνης, έδωσαν την άνεση στον Σβέτισλαβ Πέσιτς να πάρει όποιον παίκτη ήθελε με αποκορύφωμα φυσικά την απόκτηση του Νίκολα Μίροτιτς έπειτα από 5 χρόνια στο ΝΒΑ! Οι 19,3 πόντοι, τα 6,8 ριμπάουντ και η γενικότερη κυρίαρχη παρουσία του «Μίρο» αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή δικαίως θεωρείται η κορυφαία για τη φετινή Ευρωλίγκα. Φυσικά και ο Μίροτιτς δεν είναι… μόνος.

Έχει μια πλειάδα αστέρων για συμπαίκτες με αποτέλεσμα η «Μπάρτσα» να πηγαίνει… τρένο. Ο Παναθηναϊκός, που επίσης ανέβασε το μπάτζετ φέτος, θα φιλοξενηθεί το βράδυ της Παρασκευής (13/12, 10 μμ) από τους Ισπανούς σε ένα όχι απλά test αλλά στο πρώτο crash test της σεζόν. Ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του, απέναντι σε μία από τις πιο ισχυρές και φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρωλίγκα, καλούνται να αποδείξουν αν είναι σε θέση να κάνουν την υπέρβαση. Ή τουλάχιστον να δείξουν αν έχουν τα φόντα για κάτι τέτοιο, όταν φτάσει η ώρα της πρόκρισης στο FINAL 4.

Ο Αμερικανός κόουτς προσπάθησε να αξιοποίησε το χρόνο που είχε με την ομάδα ώστε να κάνει τις όποιες διορθωτικές κινήσεις στον τρόπο παιχνιδιού και ακολούθως να αποφασίσει αν πρέπει να προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις και στο ρόστερ. Και η μάχη με την Μπαρτσελόνα θα του δώσει την ευκαιρία να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα. Γιατί η απόφαση να αλλάξεις παίκτη ή να προσθέσεις κάποιον στο ρόστερ, έχοντας μπει ο Δεκέμβρης δεν είναι εύκολη υπόθεση ούτε απλή.

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα έχει πολλές ευκαιρίες μαζεμένες. Από το να πετύχει μία τεράστια νίκη εκτός έδρας, μέχρι να δει πώς θα πάει η χρονιά από εδώ και στο εξής και κυρίως με ποιους παίκτες. Κι αυτό είναι ανεκτίμητο για έναν προπονητή.

SOKIN