Δόξα Λευκάδας Stoiximan Basket League

Από το Πόρτο Κατσίκι στο… Πόρτο ΕΣΑΚΕ!

Η αλήθεια είναι πως το Ιόνιο Πέλαγος δεν φημιζόταν για το… μπάσκετ του. Όχι πια. Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ΕΣΑΚΕ, τα Επτάνησα όχι απλά απέκτησαν εκπρόσωπο στη Λίγκα αλλά καμαρώνουν για τη Δόξα Λευκάδας που αποτελεί το 14ο μέλος στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Μπαίνοντας όχι ακριβώς από το παράθυρο αλλά την τελευταία στιγμή, στη θέση της Νέας Κηφισιάς που αποχώρησε.

Οι Λευκαδίτες, όπως πέρυσι το Λαύριο, καλούνται όχι απλά να μπαλώσουν την τρύπα στο κοστούμι του πρωταθλήματος αλλά να το ομορφύνουν με την παρουσία τους. Το αν θα τα καταφέρουν θα το ξέρουμε εκεί γύρω στο Μάιο, όταν θα έχει τελειώσει η κανονική διάρκεια της μπασκετικής σεζόν. Από προθέσεις πάντως έχουν τις καλύτερες οι Επτανήσιοι… Οι Λευκαδίτες θέλουν να αποδείξουν ότι πέρα από την ομορφότερη ίσως παραλία της Ελλάδας, το Πόρτο Κατσίκι (βεβαίως-βεβαίως), διαθέτουν και… μπάσκετ.

Και εκεί δεν τους νοιάζει η ομορφιά αλλά η ουσία. Αν τελικά προκριθεί η λύση να πορευτεί η ομάδα με τον νυν προπονητή της, Φώτη Τακιανό κι όχι με κάποιον εμπειρότερο σε συνθήκες Α1, ο Έλληνας κόουτς ξέρει ότι θα πρέπει να πετύχει ένα όχι μικρό αλλά μεγάλο θαύμα. Η όρεξη του για δουλειά αποτελεί καλή προίκα, όπως φυσικά και η αγάπη του για το μπάσκετ. Αν αυτά αρκούν για να κρατήσει γερά το τιμόνι στην πάντα…. τρικυμιώδη θάλασσα της μεγάλης κατηγορίας για μία νεοφώτιστη ομάδα, είναι κάτι που θα πρέπει να το προβλέψουν οι άνθρωποι της ΚΑΕ, που από το πρωί της Τρίτης βλέπουν τα μπατζάκια τους να έχουν πιάσει φωτιά, ώστε σε λιγότερο από ένα μήνα να είναι έτοιμοι για το πρώτο τζάμπολ…

 
SOKIN