Ανάλυση: Τόττεναμ – Μάντσεστερ Σίτι

Μεγάλη μάχη για την 6η θέση δίνει η Τόττεναμ, η οποία μόνο ως θετικό μπορεί να βλέπει την ισοπαλία που πήρε στο Σεντ Μέρις κόντρα στη Σαουθάμπτον, αφήνοντας τους «Άγιους» στην 7η θέση, αλλά μόλις με ένα βαθμό να τη χωρίζει.

Η Σίτι δυστυχώς θα πρέπει να μιλάει για μία χαμένη χρονιά. Ήδη γίνεται σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν και κόσμος πάει και έρχεται (στα χαρτιά, γιατί μέχρι να γίνει πράξη έχει ακόμα), ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ο Πελεγκρίνι θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι, με τον Κλοπ να είναι ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του.

 

Στο τελευταίο παιχνίδι της πήρε μία αγχωτική νίκη κόντρα στην ανεβασμένη Άστον Βίλα, βγάζοντας πάλι αρνητικά στοιχεία και χρειάστηκε το γκολ του Φερναντίνιο στο τελευταίο λεπτό για να της δώσει το τρίποντο, σε ένα ματς που έδειχνε να το ελέγχει και που προηγήθηκε με 2-0. Δεν πτοήθηκαν όμως οι χωριάτες και έκαναν τα εύκολα δύσκολα για τους Σίτιζενς, μειώνοντας στο 68’ και ισοφαρίζοντας προσωρινά στο 85’. Η ουσία είναι ότι πήρε δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη, η οποία την έφερε και πάλι στη 2η θέση, αν και δεν είναι στο χέρι της να την κρατήσει, μιας και η Άρσεναλ έχει τους ίδιους βαθμούς, αλλά παιχνίδι λιγότερο.

Από το 1992 που ιδρύθηκε η Πρέμιερ Λιγκ, η Σίτι δεν είχε καλή παράδοση στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, αφού η πρώτη της νίκη ήρθε το 2003. Έκτοτε όμως και ειδικά τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη,  και ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια, όπου κέρδισε στις δύο επισκέψεις της στο Λονδίνο. Το πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρει και φέτος, θα δείξει. Στα 5 τελευταία πάντως εκτός έδρας, έχει χάσει από Λίβερπουλ, Μπέρνλι, Μπαρτσελόνα, Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στα 8 τελευταία εκτός έχει κερδίσει μόνο τη Στόουκ (1-2-5).

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει πάντως και η αναμέτρηση των δύο πρώτων σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, του Αγουέρο της Σίτι, που έχει σκοράρει 21 τέρματα ως τώρα και του Χάρι Κέιν της Τόττεναμ, του φετινού παίχτη αποκάλυψη, ο οποίος έχει σκοράρει ένα λιγότερο.

Το να σκοράρει ο Αργεντινός προσφέρεται στο 1.91, ενώ στο 2.50 βρίσκουμε το να σκοράρει οποτεδήποτε ο Κέιν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα 7 τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων προσφέρουν γκολ και θέαμα, αφού σε όλα εμφανίστηκε over 2.5 και σε 6 από αυτά over 3.5, όσα ακριβώς ήταν και τα γκολ-γκολ.

Στατιστικά, η Τόττεναμ μετράει 13 over στα 15 τελευταία παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Σίτι έχει 7 over στα 10 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.