stoiximanblog-baskoniavsbarca

Την κάνεις… Μπαρτσελόνα και παίρνεις το «διπλό»

Εδώ και αρκετό καιρό οι εκτός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθούν σε ήττες παρά σε νίκες.

Και αυτό συμβαίνει για έναν κυρίως λόγο. Γιατί, επίσης εδώ και καιρό, ο Παναθηναϊκός… ξεχνάει την αμυντική του συνέπεια στην Αθήνα.

Σπανίως την βάζει στις αποσκευές του όταν φεύγει στο εξωτερικό. Και αυτό είναι καταδικαστικό.

Το τριφύλλι, θα αντιμετωπίσει το βράδυ (9.30 μμ) της Παρασκευής (23/11) την Μπασκόνια στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το φετινό FINAL 4. Και επειδή οι οιωνοί πάντα μπαίνουν στο μυαλό των φιλάθλων, ένα διπλό σε αυτό το γήπεδο, θα δημιουργήσει την αίσθηση στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι η ομάδα πατάει πολύ γερά στα πόδια της και ότι θα… επιστρέψει στο συγκεκριμένο παρκέ όταν θα βρίσκονται σε αυτό οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της φετινής Ευρωλίγκα.

Για να συμβεί αυτό, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, θα πρέπει να κάνει την Μπασκόνια… Μπαρτσελόνα. Να την κατεβάσει δηλαδή, αρκετά κάτω από τους 80 πόντους που πετυχαίνει κατά μέσο όρο. Όσο χαμηλότερα, τόσο ψηλότερα θα είναι οι δικές του πιθανότητες για τη νίκη.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν πάει για μια ακόμη φορά να πάρει το ματς από την επίθεση του, θα πάρει μεγάλο, τεράστιο ρίσκο. Και γιατί οι Βάσκοι στο γήπεδο τους, τρέχουν και σκοράρουν σαν δαίμονες αλλά και διότι ο πρότερος βίος του Παναθηναϊκού μας έχει δείξει ότι όποτε προσπάθησε να βάλει έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλο και όχι να δεχτεί έναν λιγότερο, στις περισσότερες περιπτώσεις, έφαγε τα μούτρα του.