Stoiximan Super League: Αντίδραση ψάχνουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, αεράτος ο ΠΑΟΚ, με Τερίμ ο Παναθηναϊκός στη νέα χρονιά

Ανάλυση και προγνωστικά για την πρώτη αγωνιστική του 2024!

Επιστροφή στη δράση στην Stoiximan Super League, με την εμβόλιμη 16η αγωνιστική. Την Τετάρτη στις 17:00, η Λαμία υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο «Αθανάσιος Διάκος». Θετική στο σύνολο της η παρουσία της Λαμίας μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς. Ωστόσο είχε δύο διαφορετικά διαστήματα. 

Ένα εξαιρετικό ως τα τέλη Οκτώβρη και ένα προβληματικό στο δίμηνο που ακολούθησε, όπου τρέχει ένα αρνητικό σερί επτά αγώνων δίχως νίκη (πέντε ήττες – δύο ισοπαλίες). Στο τελευταίο παιχνίδι για το 2023 πάντως έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στάθηκε όρθια με αντίπαλο τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισάριθμες ισοφάρισε η Λαμία, με τον Μάλτσι να σκοράρει στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-2. Δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής, ωστόσο δύσκολα θα πλασαριστεί σε θέση playoffs. 

Με το 0-0 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο έκλεισε τη χρονιά ο Ολυμπιακός. Και με την επιστροφή στη δράση, ο στόχος των Πειραιωτών είναι διπλός. Να διατηρηθούν σε απόσταση βολής από την κορυφή και να ενισχυθούν στις μεταγραφές. Η αρχή έγινε με τον Ισπανό φορ Ναβάρο της Πόρτο και αναμένεται να ακολουθήσουν 2-3 κινήσεις ακόμη. 

Ιδιαίτερα απαιτητικό το πρόγραμμα μέσα στον Γενάρη, με ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, επομένως το τρίποντο στο «Αθανάσιος Διάκος» είναι αναγκαίο για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους. Οι Πειραιώτες είναι η μοναδική αήττητη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας, με απολογισμό 4Ν-3Ι σε επτά ματς και γκολ 11-3. Ο Καρβαλιάλ έχει μελετήσει πολύ τη Λαμία και δύσκολα θα πάρει οποιοδήποτε ρίσκο στο ματς.

Έχει μια σχετική πίεση η Λαμία, κυρίως γιατί δημιούργησε προσδοκίες στο ξεκίνημα της σεζόν. Από την άλλη, ο Ολμυπιακός ξέρει πως περιθώριο για απώλειες δεν υπάρχει, καθώς ακολουθούν ακόμη δυσκολότερα παιχνίδια. Το συνδυαστικό στοίχημα 2 & Να σκοράρει ο Μασούρας σε απόδοση 3.65 στο Bet Builder της Stoiximan.

Στις 19:00 στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ περιμένει τον Βόλο. Μετά από 15 αγωνιστικές, η ομάδα του Αλμέιδα είναι αυτή με τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα. Ωστόσο ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στην 3η θέση και είναι στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Κυρίως δείχνει μέχρι στιγμής σοβαρή αδυναμία να «τελειώσει» παιχνίδια στα οποία ενίοτε κυριαρχεί. 

Αυτό συνέβη στο εκτός έδρας 2-2 με τον Παναιτωλικό, αλλά και στο ισόπαλο 2-2 με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες! Η Ένωση παρουσιάζει μια χαρακτηριστική ευκολία στην δημιουργία φάσεων, εντούτοις υστερεί στην εκτέλεση. 

Καθόλου τυχαίο πως με 27 γκολ έχει την χειρότερη επίθεση ανάμεσα στους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου. Στοιχείο που θέλει να αλλάξει με την αυγή του 2024, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Βόλο.

Ο Άνχελ Λόπεθ έφερε άνεμο αισιοδοξίας στην ομάδα της Μαγνησίας. Με οκτώ βαθμούς απέναντι σε ΟΦΗ, Πανσερραϊκό, Ολυμπιακό και Λαμία, ο Βόλος αναρριχήθηκε ως την 10η θέση της κατάταξης και στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. 

Έκλεισε με ήττα το 2023, στο 0-3 από τον Παναθηναϊκό και μπαίνει στη νέα χρονιά με ένα ακόμη πιο απαιτητικό παιχνίδι. Βασικός στόχος της σεζόν είναι η παραμονή, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρει, δείχνει πάντως να βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Μοιάζει υπερβολικό να κάνει τρίτη σερί γκέλα η ΑΕΚ, ειδικά από τη στιγμή που παίζει εντός έδρας. Σε άνοδο ο Βόλος, δύσκολα όμως θα αντέξει στην πίεση. Το συνδυαστικό στοίχημα 1/1 & Να σκοράρει ο Γκατσίνοβιτς σε απόδοση 3.95 στο Bet Builder της Stoiximan.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον ΟΦΗ στην Τούμπα, με τη σέντρα προγραμματισμένη για τις 20:00. Σε… beast mode η ομάδα του Λουτσέσκου, που πραγματοποίησε ονειρεμένο δίμηνο το διάστημα Νοέμβρη – Δεκέμβρη. Έχτισε ένα αήττητο σερί 10 αγώνων σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, με απολογισμό μια ισοπαλία και εννέα νίκες, εκ των οποίων οι οκτώ συνεχόμενες! 

Κατά συνέπεια ανέβηκε στην κορυφή της Stoiximan Super League, στο +1 από τον Παναθηναϊκό και το +3 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Υποδειγματική η διαχείριση του Λουτσέσκου, που παίρνει το 110% από το διαθέσιμο ρόστερ και περιμένει ενισχύσεις καθώς οι προκλήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες με τη νέα χρονιά.

Από τις 2 Οκτώβρη και το 2-0 επί της ΑΕΚ έχει να πανηγυρίσει νίκη ο ΟΦΗ! Αρνητικό σερί που δεν τερματίστηκε ακόμη και μετά την απομάκρυνση του Βάλντας Νταμπράουσκας. Δύο ήττες ο απολογισμός στα ισάριθμα πρώτα ματς του Πέπε Μελ στον πάγκο, έτσι ο ΟΦΗ στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια του στη Stoiximan Super League έχει συγκεντρώσει μόλις τρεις βαθμούς… 

Στην 9η θέση πλέον, στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη και το -5 από τα playoffs. Μοιάζει ακραίο να μπει σε σενάρια υποβιβασμού, ωστόσο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να φτάσει ως την 6η θέση.

Με την εικόνα, το μομέντουμ και τη φόρμα των δύο ομάδων, φαντάζει υπερβολικό να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα ο ΟΦΗ. Χαμηλά ωστόσο οι αποδόσεις υπέρ του ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που αναμένεται να δώσει θέαμα. Το συνδυαστικό στοίχημα 3-5 γκολ & ΠΑΟΚ Over 2,5 κόρνερ 1ο ημίχρονο σε απόδοση 3.15 στο Bet Builder της Stoiximan.

Στις 21:00 είναι προγραμματισμένη η σέντρα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο. Ματς που ρίχνει την αυλαία στο πρόγραμμα της Τετάρτης. 

Ραγδαίες και σίγουρα αναπάντεχες οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποτελεί παρελθόν και τον Φατίχ Τερίμ να παίρνει τα ηνία στην τεχνική ηγεσία! 

Η κακή εικόνα των «πρασίνων» το τελευταίο δίμηνο, με πέντε ήττες και τέσσερις νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, στάθηκε αφορμή για την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο. Η ήττα από τη Μακάμπι και αυτή που ακολούθησε «καπάκι» στο Περιστέρι, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης και «γκρεμίστηκε» από την κορυφή του πρωταθλήματος, με τον Αλαφούζο να αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να προχωρήσει με καινούργιο σχέδιο. Ρίσκο που θα αξιολογηθεί στο τέλος της σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγά το πρώτο του πρωτάθλημα μετά το 2010…

Ουραγός της βαθμολογίας, με μόλις μια νίκη σε 15 ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γρηγορίου αντικατέστησε τον Στάικο στην τεχνική ηγεσία και το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με το 0-0 απέναντι στον Παναιτωλικό. 

Προπονητής με μεγάλη εμπειρία, ξέρει από ειδικές αποστολές και καταστάσεις που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς. Για να αλλάξει η μοίρα του ΠΑΣ ωστόσο θα χρειαστεί πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός με φόντο την παραμονή. 

Ξεκάθαρο το φαβορί στη Λεωφόρο, ωστόσο το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει δεν βοηθά ιδιαίτερα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξει πίσω από τη μπάλα, με έμφαση στην άμυνα και μππορεί να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Το συνδυαστικό στοίχημα Under 3,5 γκολ & ΠΑΣ Γιάννινα Over 3,5 κάρτες σε απόδοση 3.45 στο Bet Builder της Stoiximan.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.