Φρανκ Ριμπερί: “Σημαδεμένος” απ’ την αγάπη

🎙“Αν ζούσα για τα λεφτά, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Ζω και αναπνέω για το ποδόσφαιρο, για το πάθος που τεντώνει τις φλέβες και κάνει ακόμη την καρδιά μου να χτυπάει σαν θεριό. Θέλω πάντα να αγωνίζομαι σε τοπ επίπεδο, αλλά χωρίς ποτέ να επιτρέψω να χαθεί η χαρά του παιχνιδιού…”
📉 H Σαλερνιτάνα θεωρείται πρώτο φαβορί για ουραγός της φετινής Serie A και πληρώνει μόλις 1,40 για τερματίσει στην τελευταία τριάδα που οδηγεί στον υποβιβασμό. Οι τρελαμένοι τιφόζι όμως στην προχθεσινή παρουσίαση του “σημαδεμένου” Φρανκ Ριμπερί στην γη των Ετρούσκων, προσδοκούν πλέον τη σεζόν, σαν προσκυνητές μετά από τάμα, με πίστη και πάθος για την υπέρβαση.
📰 Οι φήμες ότι ο Ριμπερί μετά την Φλωρεντία θα κατέβαινε στο Σαλέρνο είχαν οργιάσει, αλλά κανείς δεν πίστευε θα γινόταν πραγματικότητα, αφού όλοι ήξεραν ότι είχε και πολύ πιο θελκτικές προτάσεις από τον Βορρά και το εξωτερικό. Και ήταν τέτοια η κάψα των οπαδών της “Γκρανάτε” για να φτάσουν κοντά και να αγγίξουν τον Γάλλο σταρ που μέχρι που ξέσπασαν επεισόδια με δύο συλλήψεις!
🚗 “Θυμάμαι όταν ήμουν 16 που φύγαμε με το αυτοκίνητο ενός φίλου που είχε κανονίσει ένα δοκιμαστικό στην Αρλ (3η κατηγορία). Διασχίσαμε πάνω από 1000 χιλιόμετρα, ταξιδεύοντας σχεδόν όλη τη νύχτα. Φτάσαμε τελικά στο γήπεδο μόλις μισή ώρα πριν το δοκιμαστικό και έπαιξα χωρίς καν να προλάβω να φάω. Θυσίες, πάθος, δυσκολίες, πείνα. Στα 38 μου, νοιώθω ακόμη την ίδια “πείνα” με εκείνη την εποχή. Σήμερα όμως οι νέοι τα θέλουν όλα με το καλημέρα – ελπίζω να τους βοηθήσω με την εμπειρία μου”
⛪ Οι αλαφιασμένοι οπαδοί της Σαλερνιτάνα, σαν γνήσια τέκνα της Καμπανίας, εκεί που το θρησκευτικό συναίσθημα και οι δοξασίες, στέκουν αιώνες σφιχταγκαλιασμένες με το εθιμικό δίκαιο και την Καμόρα, εκεί δηλαδή που ακόμη γίνονται θαύματα, δεν έχασαν την ευκαιρία να σηκώσουν ήδη πανό με τον Ριμπερί φωτοστεφανωμένο σαν την “Παναγιά του Σαλέρνο” ή για να το κάνουν ακόμη πιο “ιερόσυλο” σαν τον “Μαραντόνα της Σαλερνιτάνα”…
🔥 “Δεν ξέρω πως να ζω χωρίς την πίεση και την ένταση της προηγούμενης μέρας, χωρίς το ταξίδι με το λεωφορείο μέχρι το στάδιο, τον ηλεκτρισμό στα αποδυτήρια πριν από μια σημαντική αναμέτρηση, το αληθινό ποδόσφαιρο – δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου, όσο δελεαστικές προτάσεις κι αν ήταν οι προτάσεις, να κολλάει τα τελευταία του ένσημα μισθοφόρος στην Κίνα ή στα Αραβικά Εμιράτα…”
❤ Γιατί για όσους αγαπούν πραγματικά σε αυτόν τον κόσμο και τρώνε ακόμη το βρώμικο ψωμί του “modern football”, η υπογραφή του “σημαδεμένου” απ’ την αγάπη Φρανκ Ριμπερί στην Σαλερνιτάνα, δεν μπορεί παρά να λογίζεται η μεταγραφή του καλοκαιριού❗
🕓 Και όταν το μεσημέρι της Κυριακής, θα πατήσει ξανά το χορτάρι, με την καλτ φανέλα της Σαλερνιτάνα, θα έχουμε έναν ακόμη λόγο να εστιάσουμε στην φετινή Serie A που προδιαγράφεται πιο συναρπαστική από ποτέ!
Maestro