Premier League: Τα ίδια στην κορυφή (vids)

Ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική στην Premier League, με το μεγάλο παιχνίδι στο Stamford Bridge να μη βγάζει νικητή και να αφήνει την κατάσταση στην κορυφή ίδια.

Το Chelsea – Manchester City αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η απόσταση των δύο ομάδων ήταν πέντε βαθμοί και αν υπήρχε νικητής, θα άλλαζαν αρκετά για τη συνέχεια και τη μάχη για τον τίτλο. Η Τσέλσι δεν είχε δύο σημαντικά μέλη της φετινής της πορείας, τον Diego Costa και τον Cesc Fabregas, ενώ από την άλλη έλειπε ο Yaya Toure.

Και τα πράγματα έμειναν ίδια, καθώς το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 41’, με τον Loic Remy, αλλά τον David Silva να ισοφαρίζει σχεδόν άμεσα στο 45’ και πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό του αγώνα στη συνέχεια ήταν ότι η Τσέλσι δεν είχε προσπάθεια για γκολ μετά το μοναδικό, που πέτυχε, ενώ γενικώς το παιχνίδι ήταν απογοητευτικό. Η διαφορά έμεινε η ίδια και τώρα μένει να δούμε πώς θα συνεχίσουν μέχρι τέλους, με δεδομένο ότι οι ομάδες έχουν και παιχνίδια για το Champions League.

Χαρακτηριστικό του αγώνα, η είσοδος του Frank Lampard στο παιχνίδι, για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Chelsea. Ο Άγγλος μέσος έτυχε θερμής υποδοχής από το Stamford Bridge.

Δείτε στιγμιότυπα από το Chelsea-Manchester City:

Manchester United και Arsenal πήραν τρίποντα και πλέον οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είναι τρίτοι με 43 β. αφού προσπέρασαν τη Southampton το Σάββατο και οι «Άγιοι» έχασαν εντός έδρας από τη Swansea την Κυριακή με 0-1 κι έμειναν στους 42 βαθμούς, όσους έχει πλέον και η Arsenal, που υστερεί στην ισοβαθμία και κατέχει την πέμπτη θέση. Η ομάδα του Arsene Wenger διέλυσε με 5-0 την Aston Villa την Κυριακή.

Η Tottenham (40 β.) είχε περάσει προσωρινά στην τέταρτη θέση με την εκτός έδρας νίκη της με 0-3 το Σάββατο επί της West Brom, ενώ η Liverpool προσπέρασε τη West Ham, την οποία κέρδισε με 2-0 και είναι πλέον στην έβδομη θέση.

Όσο αφορά τις ομάδες, που είχαν το μυαλό τους χαμηλότερα στη βαθμολογία, ούσες πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού ή εντός αυτής, μεγάλη νίκη πέτυχε η Everton εκτός έδρας επί της Crystal Palace με 0-1, με τις δύο ομάδες να απέχουν τέσσερεις βαθμούς από τη ζώνη πριν τον αγώνα και τα «Ζαχαρωτά» να έχουν πλέον απόσταση επτά βαθμών και να είναι στη 12η θέση. Στη 13 έμεινε η Palace.

Από εκεί και κάτω, η Sunderland ανέβηκε στη 14η θέση με 23 βαθμούς, τέσσερεις από τη ζώνη και όλες οι υπόλοιπες ομάδες ηττήθηκαν. Μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον για την παραμονή μέχρι το τέλος, καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές και μπορούν να αλλάξουν από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και videos με στιγμιότυπα από όλα τα παιχνίδια:

Premier League Table