AusOpen: Σερένα και Νόλε τους τίτλους (vids)

Το Αυστραλιανό Όπεν ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο με τους δύο τελικούς των γυναικών και των ανδρών. Μεγάλοι νικητές οι Σερένα Γουίλιαμς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αρχικά, το Σάββατο, η Σερένα Γουίλιαμς επικράτησε της Μαρία Σαράποβα με 2-0 σετ (6-3, 7-6), με το δεύτερο σετ να είναι πραγματικά απολαυστικό και τις δύο τενίστριες να το πηγαίνουν στο tie break.

Δείτε στιγμιότυπα από τη μεγάλη νίκη της Αμερικανίδας επί της Ρωσίδας.


 

Την Κυριακή, το παιχνίδι μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Άντι Μάρεϊ είχε αρκετά διαφορετική εξέλιξη. Ο Σέρβος τενίστας ξεκίνησε δυνατά, αλλά ο Σκωτσέζος κατάφερε να πάει το πρώτο σετ στο tie break, όπου ο Νόλε επικράτησε.

Παρόμοια, αλλά αντίστροφη ήταν η εξέλιξη του δεύτερου σετ, όπου ο Μάρεϊ το κατέκτησε και ισοφάρισε έναν Τζόκοβιτς, που σε αρκετές στιγμές του αγώνα φαινόταν να μην μπορεί να κρατηθεί στα πόδια του και να του λείπει η ενέργεια σε αρκετά χτυπήματα.

Εντούτοις, όλα αυτά άλλαξαν στο τέλος, καθώς ο Σέρβος βρήκε τα πατήματά του και πήρε τα δύο επόμενα σετ, επικρατώντας του αντιπάλου του με 7-6 (7-5), 6-7 (4-7), 6-3, 6-0 σε τρεις ώρες και 39 λεπτά. Κατέκτησε, έτσι, τον πέμπτο τίτλο Αυστραλιανού Όπεν στην καριέρα του, γεγονός, που αποτελεί ρεκόρ στην εποχή των Όπεν.

Δείτε πολλά και ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από τη μάχη του Τζόκοβιτς με τον Μάρεϊ:

Κάνοντας έναν γενικό απολογισμό του Aus Open η συμμετοχή των Ναδάλ και Φέντερερ ήτανε σίγουρα η μεγαλύτερη απογοήτευση όλων.  Έχοντας 31 Grand Slams μεταξύ τους θα περιμένεις οτι θα πρέπει να φτάνουνε κάθε φορά τουλάχιστον στα ημιτελικά και να συνεχίζουν να παλεύουν για τον τίτλο.  Όμως αυτό δεν γίνεται ..

Οι δύο αθλητές οι οποίοι κυριάρχησαν στο παγκόσμιο στερέωμα τα τελευταία 10 χρόνια πλέον δεν είναι στην κορυφή.  Ο Ισπανός, παλεύει συνεχόμενα με τους τραυματισμούς της και να μπορέσει να μπει σε κάποιον σωστό ρυθμό αγώνων. Ήτανε πραγματικά άσχημο να τον βλέπεις να παλεύει πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τον αντίπαλο  του μέσα στο γήπεδο. Ο Ναδάλ μπορεί να κατάφερε να “δραπετεύσει”  μερικές φορές αλλά τελικά  αποκλείστηκε και αυτός.  Δεν ίσχυε το ίδιο και με τον Ελβετό ο οποίος ήρθε στην Αυστραλία με μεγάλη αυτοπεποίθεση μετά την νίκη του στο Brisbane International όπου πήρε και την 1000η του νίκη.

Ο Αντρέας Σέπι όμως είχε διαφορετική άποψη. Πριν από το παιχνίδι τους είχε  κερδίσει μόνο 2 σετ αλλά αυτή την φορά το παιχνίδι κέρδισε πολλά περισσότερα.