cristiano ronaldo stoiximan blog

Που θα φτάσει η ομάδα του Ρονάλντο;

H Πορτογαλία δεν μπαίνει σε αυτό το Μουντιάλ απλά ως μια καλή ομάδα. Μπαίνει ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κι αυτό αυξάνει την αυτοπεποίθηση της ομάδας του Φερνάντο Σάντος κατακόρυφα. Οι Πορτογάλοι δεν αναρωτιούνται πια αν είναι καλή ομάδα. Το ξέρουν. Ξέρουν ότι είναι μια καλοδουλεμένη μηχανή που μπορεί να πάρει απέναντι σε κάθε αντίπαλο το αποτέλεσμα. Όπως ξέρουν ότι διαθέτουν έναν εκ των κορυφαίων, κατά πολλούς τον κορυφαίο, ποδοσφαιριστή στον κόσμο, αυτή την στιγμή: Τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Έχοντας κατακτήσει ήδη έναν σπουδαίο τίτλο, η Πορτογαλία θα δώσει το «παρών» στη διοργάνωση με στόχο να κάνει το επόμενο βήμα. Να δώσει συνέχεια σε μια χρυσή γενιά ποδοσφαιριστών που ο Σάντος κατάφερε να τους κάνει ΟΜΑΔΑ και εν συνεχεία να τους οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Όσο ωστόσο κι αν ο κόουτς είναι από τους προπονητές που βάζουν τη σφραγίδα τους στις ομάδες που δουλεύουν, η Πορτογαλία ήταν, είναι και θα είναι η ομάδα του Ρονάλντο. Κι όχι λόγω της χρυσόσκονης που ακολουθεί τον Πορτογάλο σταρ.

Λόγω της ικανότητας του να αλλάζει τη ροή ενός αγώνα με μια του κίνηση. Να βρίσκει γκολ στη μισή ευκαιρία. Να χαρίζει στην Πορτογαλία νίκες, κόντρα στον τρόπο που εξελίσσεται το ματς. Με δεδομένο ότι τα «σταυρώματα» μοιάζουν ευνοϊκά για τους Πορτογάλους, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Αρκεί φυσικά να μην ξεχάσει τις βασικές αρχές της. Αυτές που της επέβαλλε ο Σάντος. Χωρίς χρυσόσκονη.