pitino

Ρικ Πιτίνο, η επιστροφή

Ο θρυλικός Αμερικάνος προπονητής επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να γυρίσει το «σήκουελ» της προσωπικής του ιστορίας στο ΟΑΚΑ. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες ατάκες που μας χάρισε στη πρώτη θητεία του στην Ελλάδα…

Ο Ρικ Πιτίνο επιστρέφει στο «τριφύλλι» και στο παιχνίδι με τη Μπασκόνια θα κάνει το ντεμπούτο του στη φετινή Ευρωλίγκα. Μαζί του επέστρεψε και το κλίμα του ενθουσιασμού στον οργανισμό των πρασίνων όπως και οι φημισμένες ατάκες του οι οποίες δίνουν στις συνεντεύξεις τύπου αίγλη ανάλογη με αυτής των παιχνιδιών. Πάμε να θυμηθούμε μερικές από αυτές, από την περυσινή παραμονή του στο ΟΑΚΑ.

«Είμαι εδώ λιγότερο από ένα μήνα, κοουτσάρω κάθε λεπτό σαν να εξαρτάται η ζωή μου αυτό, σαν να πρόκειται να πάω φυλακή αν χάσω. Έτσι προπονώ. Δεν κοιτάζω μακριά».

«Δέχθηκα την δουλειά αυτή για μια σειρά από λόγους. Ο ένας από αυτούς είναι πως είμαι 66 ετών και δεν θέλω ποτέ να σταματήσω να μαθαίνω. Όταν σταματάς να μαθαίνεις, τότε σταματάς και να προπονείς»

«Ο Καλάθης, δεν ξέρω πόσα παίρνει, αλλά τα αξίζει όλα, μέχρι και το τελευταίο σεντ».

«Όταν ο Λεκαβίτσιους είναι στο παρκέ γίνεται ο Mighty Mouse και δείχνει το που μπορείς να φτάσεις δουλεύοντας, δείχνει στα παιδιά εδώ στην Ελλάδα πως μπορούν κι εκείνοι να γίνουν Mighty Mouse».

«Το εγώ πρέπει να μείνει έξω από το μεγαλείο της ομάδας. Τους είπα ότι όλοι έπρεπε να παίζουν σαν να έχουν μια ημέρα συμβόλαιό και να κοιτάξουν το βράδυ τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να πουν ότι έκαναν ό,τι καλύτερο».

«Οι παίχτες του ΟΣΦΠ θα παίξουν και στα σαράντα λεπτά σήμερα. Και θα πρεσάρουμε σε όλο το γήπεδο» (όταν ως κόουτς στο ελληνικό All-Star game ρωτήθηκε για τη χρησιμοποίηση των παιχτών του αιωνίου αντιπάλου στην ομάδα του).

«Έχω κοουτσάρει κόντρα στον Μάτζικ, τον Μπερντ, τον Τσικς, τον Αϊζάια Τόμας, ορισμένους από τους θρύλους του αθλήματος. Ο Καλάθης πασάρει καλύτερα από όλους όσους έχω δει στη ζωή μου».

«Τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται στο παρκέ. Δεν μου άρεσε το μήνυμα που στάλθηκε σήμερα. Πρέπει να σεβόμαστε το παιχνίδι. Έχω σεβασμό για τους παίχτες και τους προπονητές του ΟΣΦΠ αλλά έχω απογοητευτεί» (μετά την αποχώρηση των ερυθρολεύκων στο παιχνίδι της 1ης Φεβρουαρίου).

«Όλοι στέκεστε και βλέπεται έναν τύπο. Αυτό δεν είναι επίθεση. Αφήσατε μια διαφορά δέκα πόντων γιατί βλέπετε έναν παίχτη να παίζει» (τάιμ-άουτ στη πρεμιέρα του με ΤΣΣΚΑ, για τη στατικότητα της επίθεσης). 

 «Μού θύμισε το Κεντάκι και αυτό είναι το καλύτερο κοπλιμέντο που μπορώ να κάνω σε οπαδούς. Το Κεντάκι είναι θρησκεία. Οι οπαδοί μας ενέπνευσαν, ήταν σαν 6ος παίκτης. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα» (για την ατμόσφαιρα μετά το πρώτο του ματς στην Ελλάδα). 

«Έχω προπονήσει σπουδαίες ομάδες, αλλά πρώτη φορά στα 40 χρόνια της προπονητικής μου καριέρας ανυπομονούσα τόσο για να έρθω στην προπόνηση. Όταν ήμουν στους Νικς, στους Σέλτικς, στο Κεντάκι πάντα υπήρχαν κάποιες μέρες που δεν ήθελα να πάω στην προπόνηση κάποια μέρα. Αυτό δεν συνέβη τους έξι μήνες που είμαι εδώ και αυτό έγινε χάρη σε σας. 

 «Βλέπω την κάθε προπόνηση σαν να είναι η τελευταία μου που θα είμαι πάνω στη γη».

Και μια τελευταία ατάκα ως εισαγωγή για το νέο κύκλο της ιστορίας του στην Ελλάδα.

«Η πίεση είναι ο καλύτερος φίλος σου στη ζωή».

Καλώς ήρθες πίσω κόουτς…