panathinaikos-stoiximanblog

H Zαλγκίρις του 2020, μοιάζει στον Παναθηναϊκό του 2012

Το βράδυ της Παρασκευής (11/12, 9 μμ) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ με στόχο να χτίσει σερί νικών και να κοιτάξει ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Πέρα από την… παράδοση των θρίλερ που έχουν δημιουργήσει οι δύο ομάδες στις μεταξύ τους μονομαχίες, ειδικά επί αθηναϊκού εδάφους, τα κοινά τους χρώματα και τους ουκ ολίγους διπλούς «πράκτορες», η φετινή Ζαλγκίρις μοιάζει πολύ στον Παναθηναϊκό του 2012. Οι Λιθουανοί καλούνται να πορευτούν χωρίς τον… δικό τους Ομπράντοβιτς, δηλαδή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος από πέρυσι το καλοκαίρι μετακόμισε από το αγαπημένο του Κάουνας στη Βαρκελώνη για το χατίρι της Μπαρτσελόνα.

Η λιθουανική ομάδα κάνοντας την έκπληξη έδωσε τα κλειδιά στον Μάρτιν Σίλερ, ο οποίος κάθε άλλο παρά φοβήθηκε να μπει στα… παπούτσια του προκατόχου του! Και αυτή η άγνοια κινδύνου μάλλον έχει λειτουργήσει καταλυτικά ώστε οι «πράσινοι» του Κάουνας να έχουν αξιοπρεπέστατη πορεία σε αυτές τις δώδεκα αγωνιστικές.

Προσπαθώντας να κρατήσει κάποια στοιχεία της φιλοσοφίας του «Σάρας» αλλά και να βάλει τις δικές του πινελιές, ο πρώτος Αυστριακός χεντ κόουτς στην Ιστορία της Ευρωλίγκας, έχει φτιάξει ένα στιβαρό σύνολο που πουλάει ακριβά το τομάρι του, όπου και αν αγωνίζεται.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν καλείται και απόψε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό, να ελέγξει το ριμπάουντ και πάνω απ’όλα να βρει απαντήσεις απέναντι στο καλοδουλεμένο σύνολο της Ζαλγκίρις. Επίσης, σε μία από τις ελάχιστες φορές στη φετινή Ευρωλίγκα, θα μπει στο παρκέ και θα νιώθει τουλάχιστον ισάξιος των αντιπάλων του αναφορικά στο ρόστερ. Οι δύο ομάδες δεν έχουν χτυπητά πλεονεκτήματα αλλά ούτε και μειονεκτήματα στη μεταξύ τους σύγκριση. Το γεγονός μάλιστα ότι το τριφύλλι προέρχεται από το μεγάλο διπλό στο Μιλάνο επί της Αρμάνι, του δίνει το αβαντάζ σε ότι αφορά στην ψυχολογία και αυτό είναι κάτι που αναμένεται να αξιοποιήσει ο Γιώργος Βόβορας… Μένει να δούμε αν η κεκτημένη ταχύτητα και η έδρα (όπως και αν μετριέται αυτό σε ένα άδειο γήπεδο) θα είναι αρκετά στην ελληνική ομάδα για να κόψει πρώτη το νήμα. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη αναμέτρηση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον…

SOKIN