Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πνευματικό τεστ στο 3.04

Ένα ντέρμπι με διαφορετικό περιτύλιγμα διεξάγεται σήμερα στο ΟΑΚΑ για τη Stoiximan Basket League. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό για τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, με τους δύο «αιώνιους» να αντιμετωπίζουν αυτό το παιχνίδι ως ένα τεστ πνευματικής αντοχής, λίγο πριν την έναρξη των playoffs της Ευρωλίγκας.

Οι προτεραιότητες των δύο ομάδων πηγαίνοντας σε αυτό το ματς είναι μάλλον διαφορετικές σε σχέση με αυτές που είχαμε συνηθίσει διαχρονικά. Η πρώτη θέση πολύ δύσκολα θα ξεγλιστρήσει από τα χέρια των πρασίνων (πρέπει να κάνουν δύο ήττες στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις) και η λογική λέει ότι οι δύο προπονητές πρωτίστως θα θελήσουν να τεστάρουν την πνευματική και αγωνιστική ετοιμότητα των παιχτών τους, μειώνοντας (όσο αυτό είναι δυνατόν) το ρίσκο ενός τραυματισμού μιας και το timing είναι πολύ ιδιαίτερο.

Ο Παναθηναϊκός έχει το πρόβλημα του Γκραντ να διαχειριστεί και είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να παίρνει τον ρόλο του ως defensive stopper στο rotation των γηπεδούχων, μιας και η ένταση αλλά και η ενέργεια που φέρνει ο Έλληνας wing στο παρκέ μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Στην ίδια κατεύθυνση, σημαντικό ρόλο σήμερα μπορεί να έχει και ο Κώστας Αντετοκούνμπο που έρχεται από σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Άλμπα και θα κληθεί να ματσάρει τη δυναμική του Μόουζες Ράιτ. Σημαντική παράμετρος για τον κόουτς Αταμάν η αποτελεσματικότητα του Γκριγκόνις στις Spot-up εκτελέσεις.

Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι μπορεί να πετύχει μια νίκη ψυχολογίας στο ΟΑΚΑ και θα προσπαθήσει να την πάρει, κάνοντας παράλληλα και μια συντήρηση σε όρους διαχείρισης δυναμικού. Παιδιά που έρχονται από τον πάγκο και άλλα που χρειάζονται λεπτά για να επανέρθουν σε καλό αγωνιστικό ρυθμό μετά από αποχή, πιθανόν θα βρουν έξτρα χρόνο σήμερα. Οι ερυθρόλευκοι θα ακουμπήσουν στην υπεροπλία τους στο «ζωγραφιστό» και ελπίζουν πως θα βρουν πόντους από τους  προσωπική φάση (Oυίλιαμς-Γκος) αλλά και τα εύστοχα στατικά σουτ από τους Ουόκαπ-Παπανικολάου, τα οποία μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η πίεση στη μπάλα είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει βασικό όπλο στο τακτικό τους πλάνο.

Πάμε για ένα ματς με ενδιαφέρον καθαρά αγωνιστικά, το οποίο θα μας βοηθήσει να εξάγουμε συμπεράσματα για την αγωνιστική ετοιμότητα των ομάδων λίγες ημέρες πριν μπουν στη μεγάλη μάχη των playoffs της Ευρωλίγκας. Παράλληλα θα μας δώσει μια εικόνα για το ματσάρισμα των ελληνικών τελικών (εφόσον φτάσουν και οι δύο αντίπαλοι εκεί) που αποτελούν το «φιλέτο»  του ελληνικού πρωταθλήματος και αναμένεται, ειδικά φέτος, να τραβήξουν επάνω τους όλους τους ευρωπαϊκούς προβολείς.

Bet Builder με Kostas Antetokounmpo Κοψίματα 1+ και Nigel Williams-Goss Πόντοι 7+ σε απόδοση 3.04 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog