Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Στις πλάτες του Φαλ για το 2.58

Ο Ολυμπιακός παίζει μια θέση στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου. Το ίδιο και ο σημερινός του αντίπαλος, η Φενέρ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Είναι μια αναμέτρηση με έντονο άρωμα playoffs.

Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε οι ερυθρόλευκοι να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική και μια αναμέτρηση με τον κατευθείαν ανταγωνιστή στο Φάληρο, για να δουν το τελικό τους πλασάρισμα στη βαθμολογία. Η Φενέρμπαχτσε έρχεται στο ΣΕΦ με κομμένα τα φτερά. Οι δύο πρόσφατες ήττες της από την Αναντολού την ταπείνωσαν σε ένα βαθμό, δείχνοντας της ότι ακόμα έχει δρόμο να διανύσει για να βάλει το πόδι της στην κορυφή. Σαφέστατα το σύνολο του κόουτς Γιασικεβίτσιους έχει μεγάλη ποιότητα και βάθος. Όμως ακόμα χτίζει το πνευματικό κομμάτι και προσπαθεί να κατακτήσει αυτήν ακριβώς την ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζει τις τοπ-ομάδες.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τους Τούρκους γνωρίζοντας ότι (λογικά) με νίκη πηγαίνει στη Βαρκελώνη την πρώτη βραδιά των playoffs, ενώ μια ήττα θα τον στείλει στο Πριγκιπάτο. Οι ερυθρόλευκοι θα σημαδεύσουν την αδυναμία της τουρκικής άμυνας στο να ελέγξει τον χειριστή στις Pick & Roll-δράσεις και τον ψηλό σε καθαρές Low-post καταστάσεις. Γίνεται κατανοητό ότι το δίδυμο των γκαρντ, Ουόκαπ και Ουίλιαμς-Γκος, αλλά και ο Φαλ θα αποτελέσουν το «βαρύ σασί» της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας και οφείλουν να είναι επιθετικοί από το ξεκίνημα.

Η Φενέρμπαχτσε με τη σειρά της θα προσπαθήσει να τρέξει χτυπώντας την αδυναμία της ελληνικής άμυνας στο transition (μηχανοδηγός ο Καλάθης) ενώ παράλληλα θα ψάξει στατικές εκτελέσεις (Χέιζ, Μπιμπέροβιτς) και Post-up δράσεις στο μισό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι έτοιμος για αυτό.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν αναμφίβολα οι προσωπικές μονομαχίες στη μπάλα αλλά και μακριά από αυτήν, καθώς θα διαμορφώσουν τις ισορροπίες στο πεδίο των κατοχών. Η ομάδα που θα επιβληθεί εκεί, θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός έχει τα «εργαλεία» και το βάθος για να το καταφέρει. Το γεγονός ότι οι Τούρκοι έρχονται στον Πειραιά μετά από δύο ήττες σε ντέρμπι, τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους. Κατα κάποιον τρόπο, τα playoffs ξεκινούν από σήμερα για τις δύο αυτές ομάδες.

Bet Builder με Χάντικαπ Ολυμπιακός -1.5 και Moustapha Fall Πόντοι 8+ σε απόδοση 2.58 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog