Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Game 5: H μητέρα των μαχών στο 2.18

Οι καλύτεροι τελικοί του ευρωπαϊκού μπάσκετ φτάνουν στο πέμπτο ματς. Είναι η μητέρα των μαχών. Ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ;

Mε μια επικού χαρακτήρα παράσταση, σε άμυνα και επίθεση, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου και πήρε το διπλό στο ΣΕΦ ισοφαρίζοντας τον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών. Ένταση, ανταγωνιστικό πνεύμα, θέληση, υπερπροσπάθεια και μπάσκετ υψηλού επιπέδου ειδικά για την κρισιμότητα τέτοιων αγώνων. Αυτά μας προσφέρει η σειρά αυτή ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες φέτος στην Ευρώπη.

Το «τριφύλλι» έχει πλέον το μομέντουμ και το πλεονέκτημα έδρας στην πλευρά του. Οι πράσινοι έχουν βρει επιθετικό σημείο αναφοράς στην καρδιά της ρακέτας, χτυπώντας με τον Λεσόρ (28/33 δίποντα στη σειρά) πολύ αποτελεσματικά τους ερυθρόλευκους. Όταν η άμυνα τους δουλεύει σωστά, σε συνδυασμό την παραγωγική δυναμική των χειριστών τους (Ναν, Σλούκας), είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να τους ανταγωνιστεί. Αυτός θα είναι και ο στόχος τους μπαίνοντας στο κομβικό πέμπτο ματς. Αμυντική συνέπεια, ένταση στα μετόπισθεν και αξιοποίηση της παρουσίας των «βράχων», Τζέριαν Γκραντ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ο Ολυμπιακός απώλεσε το σπουδαίο πλεονέκτημα των δύο νικών και πρωτίστως οφείλει να διαχειριστεί το σοκ που γεννούν τα καινούργια δεδομένα στη σειρά. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο (εξαιρετικός ο Λαρεντζάκης) όμως δεν είχαν απαντήσεις στη μανιασμένη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως δεν είχαν το απαιτούμενο πνευματικό προφίλ αλλά και το «φονικό ένστικτο» για να τελειώσουν τη δουλειά. Οφείλουν να αναρρώσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν λοιπόν ψυχολογικά για να μην πετάξουν την τελευταία ευκαιρία τους για τον τίτλο. Οι Πειραιώτες έχουν τις προδιαγραφές να κερδίσουν τη μάχη των κατοχών και αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση του πλάνου τους στον τελικό των τελικών. Θα χρειαστούν όλους τους παίχτες με παραγωγική ικανότητα για να επιβιώσουν. O Φίλιπ Πετρούσεφ μπορεί να είναι ένας από αυτούς καθότι σκοράρει 9.3 πόντους σε 12.5 λεπτά συμμετοχής.

Η σεζόν κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλους. Το πέμπτο ματς της φετινής σειράς θα πάρει τη δική του, ξεχωριστή θέση στην ιστορία της λίγκας μας. Ο Παναθηναϊκός έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα και την αύρα νικητή μετά την επιβίωση του σε δύο αναμετρήσεις χωρίς αύριο. Όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έχει επίσης την ποιότητα και το μέταλλο να κερδίσει μια τέτοια αναμέτρηση.

Bet Builder με Πόντοι Over 153.5 και Mathias Lessort Πόντοι 12+ σε απόδοση 2.18 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog