Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Σε αποστολή για το 2.11

Ο ηλεκτρισμός που προκαλεί η έναρξη των playoffs «γράφει» με ιδιαίτερο τρόπο σε κάθε ομάδα. Αυτές που θα μπορέσουν να διαχειριστούν το συναισθηματικό κύμα της συγκεκριμένης περιόδου, θα προχωρήσουν. Ο Παναθηναϊκός του Έργκιν Αταμάν και του Κώστα Σλούκα μπορεί να το κάνει. Η Μακάμπι είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν το Βερολίνο.

Πρώτο ματς στη σειρά λοιπόν σε ένα ΟΑΚΑ που αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες στιγμές αυτήν την εβδομάδα. Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν ένα σύνολο που διακρίνεται για την ταχυδύναμη και την αθλητικότητα του. Οφείλουν να δείξουν τον χαρακτήρα ομάδας που βρίσκεται “σε αποστολή”. Η Μακάμπι, όπως και πέρυσι τέτοιο καιρό, διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Από τις 11 του Φλεβάρη μέχρι σήμερα, η «ομάδα του λαού» μετράει συνολικά (εντός και εκτός συνόρων) ρεκόρ 23-1 και 8-1 στην Ευρωλίγκα, έχοντας ηττηθεί μόνο στη Βαρκελώνη.

Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν ηγείται της αντεπίθεσης των Ισραηλινών οι οποίοι έχουν πολλά όπλα στο μισό γήπεδο και αποτελούν την κορυφαία ομάδα στη λίγκα στο κομμάτι του επιθετικού ριμπάουντ. Η ελληνική άμυνα καλείται να πιάσει υψηλά standards περιορίζοντας τις συνεργασίες και τη ροή στην επίθεση της Μακάμπι, η οποία αναπτύσσεται και εκτελεί σε πολύ υψηλό ρυθμό και μάλιστα το κάνει με χαμηλό αριθμό λαθών.

Το «μελανό σημείο» στο αγωνιστικό σώμα του συνόλου του κόουτς Κάτας εντοπίζεται στα μετόπισθεν. Οι Ισραηλινοί είναι αρκετά αδύναμοι στο κομμάτι των αμυντικών συνεργασιών. Δυσκολεύονται ιδιαίτερα να περιορίσουν τις Pick & Roll δράσεις και τα «κοψίματα»  ενώ  «γράφουν» μια από τις χειρότερες επιδόσεις στη λίγκα στο αμυντικό transition. Το δίδυμο Σλούκας-Ναν θα έχει αρκετές ευκαιρίες για να πλήξει την ισραηλινή άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια αμφίρροπη σειρά και παρά το γεγονός ότι οι προγνώσεις του δίνουν τη ταμπέλα του φαβορί, οφείλει να δείξει από την πρώτη κατοχή ότι είναι η πιο «πεινασμένη» ομάδα στο ματσάρισμα και αυτή που το θέλει περισσότερο. Πολλά θα κριθούν στο κομμάτι της ενέργειας και της σωματικής ετοιμότητας. Η έδρα μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους πράσινους και να τους βοηθήσει να κερδίσουν το εναρκτήριο ματς ακόμα και εάν αυτό κριθεί στις τελευταίες κατοχές.

Bet Builder με Χάντικαπ Παναθηναϊκός -2.5 και Πόντοι Over 157.5 σε απόδοση 2.11 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog