Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου: “Βροχή” τριπόντων και Over

Ήταν ένα μακρύς, δύσβατος δρόμος. Ο καινούργιος Παναθηναϊκός του Έργκιν Αταμάν ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και πλέον καλείται με μια νίκη απέναντι στην Άλμπα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, να σφραγίσει τη δεύτερη θέση. Το «τριφύλλι» επέστρεψε.

Ίσως το άσχημο απόγευμα στη Ρόδο και οι φωνές του κόουτς να ήρθαν την κατάλληλη στιγμή ώστε οι πράσινοι να μπουν συγκεντρωμένοι στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου και να τελειώσουν τη δουλειά ανεπηρέαστοι από τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Το πανηγυρικό κλίμα μπορεί να αποτελέσει παγίδα, ειδικά όταν απέναντι σου βρίσκεται το Νο18 της κατάταξης.

Το καθοριστικό ματς του Μονάχου έδειξε πόσο ευεργετική μπορεί να είναι –σε αυτό το σημείο της σεζόν- η συνδρομή των παιχτών του πάγκου. Ειδικά το δίδυμο Χουάντσο-Παπαπέτρου έχει τη δυναμική για  να βοηθήσει πολυεπίπεδα τους πράσινους και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ανοίγοντας τη γκάμα σχημάτων και τακτικών επιλογών για τον κόουτς Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα θα χρειαστεί ενέργεια. Το στοιχείο που του έλειψε δηλαδή στη Ρόδο. Έχει απέναντι του μια ομάδα με παραγωγικό ταβάνι και πολύ συγκεκριμένες αμυντικές αδυναμίες τις οποίες οι γηπεδούχοι θα στοχεύσουν. Η Άλμπα είναι καλή στην transition άμυνα αλλά και σε δράσεις αναχαίτισης που αφορούν τους ψηλούς (Post-ups, ρολάρισμα στο Pick & Roll). Οι επιδόσεις της όμως είναι εξαιρετικά χαμηλές όταν καλείται να αμυνθεί στους χειριστές σε καταστάσεις Pick & Roll, σε καθαρές ένας εναντίον ενός δράσεις ή να ελέγξει τους σουτέρ αλλά και τους cutters (αυτοί που ενεργοποιούν «κοψίματα» προς το καλάθι) μακριά από τη μπάλα.

Εύστοχα Τρίποντα Παναθηναϊκός Over 9.5 σε απόδοση 1.57 στη Stoiximan

Οι περιφερειακοί των γηπεδούχων μπορούν να πλήξουν τη γερμανική άμυνα με πολλούς τρόπους. Η τριάδα των Ναν, Σλούκα, Γκριγκόνις θα αποτελέσει το «βαρύ χαρτί» στην επίθεση του Παναθηναϊκού ενώ παραγωγικές ευκαιρίες («κοψίματα» προς το καλάθι, σουτ από θέση) μπορεί να βρει και ο Ντίνος Μήτογλου. Οι πράσινοι έχουν τις προδιαγραφές για να πιάσουν υψηλά παραγωγικά standards (πυροβολώντας από την περιφέρεια) στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και να σφραγίσουν τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Bet Builder με Πόντοι Over 159.5 και Konstantinos Mitoglou Εύστοχα Τρίποντα 1+ σε απόδοση 2.10 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog