Eλπίδα ανασυγκρότησης απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας ελπίζοντας ότι θα βρει ξανά τον εαυτό του και το αγωνιστικό πρόσωπο του Δεκεμβρίου. Ο ανταγωνιστικός Ερυθρός Αστέρας έρχεται έτοιμος για μάχη.

🏀 Euroleague: Live Streaming* όλοι οι αγώνες στη Stoiximan

Ο Ερυθρός Αστέρας φτάνει στο Φάληρο έχοντας δώσει μια σειρά κλειστών παιχνιδιών. Το τελευταίο από αυτά ήταν απέναντι στην Τσεντεβίτα των Μπλάζιτς-Φέρελ όπου η ομάδα του Ράντονιτς κέρδισε με 83-82 έχοντας ως κορυφαίους τους Ουόλτερς (14 πόντοι με 7/9 δίποντα) και Χόλινς (18 πόντοι με 4/7 τρίποντα). Προηγήθηκαν τρεις αμφίρροπες αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα, με τους Σέρβους να μετρούν ισάριθμες ήττες. Εντός έδρας με τη Ζενίτ, την Πόλη με την Εφές και στη Λυών. 

Σε αυτά τα ματς φάνηκε η έλλειψη ενός παίχτη με σπουδαία ικανότητα στην προσωπική φάση, ο οποίος θα άνοιγε διαδρόμους εκεί που αυτοί δεν ήταν ορατοί, στην τελική ευθεία του παιχνιδιού. Ο Ερυθρός Αστέρας του Ράντονιτς δεν χτίστηκε όμως για να απορροφά στο αγωνιστικό του περιβάλλον τέτοιους παίχτες. Στηρίζεται στις συνεργασίες, στις PnR-δράσεις και στη Low post-επίθεση. Όμως η χαρακτηριστική αδυναμία της ομάδας στην περιφερειακή εκτέλεση (τελευταία στη διοργάνωση με 31% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου), έχει δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα χώρων πλήττοντας καίρια την επίθεση της.

 Οι Σέρβοι είναι απογοητευτικοί όταν σουτάρουν από θέση και συνολικά δεν ανοίγουν επαρκώς το γήπεδο. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο δύσκολο έργο έχουν οι παίχτες που αναλαμβάνουν να τρέξουν καταστάσεις προσωπικής φάσης (Ουόλτερς, Ιβάνοβιτς, Κάλινιτς) χωρίς μάλιστα να είναι specialists σε αυτό το κομμάτι, για αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού. Η αποτελεσματικότητα του Ερυθρού Αστέρα στην επίθεση μισού γηπέδου, σαφέστατα δεν είναι ικανοποιητική.

Αντίθετα, το σύνολο του Ράντονιτς είναι αρκετά παραγωγικό στο επιθετικό transition (1.22 πόντοι ανά κατοχή) και αυτό οφείλεται στην αμυντική του συνοχή. Διαθέτει μια από τις καλύτερες PnR-άμυνες (απόρροια της πολύ καλής επικοινωνίας στα μετόπισθεν), κλειδώνει το «ζωγραφιστό» αναχαιτίζοντας τις Low Post-δράσεις των αντιπάλων και δεν επιτρέπει εύκολα καλάθια μέσα από προσωπική φάση. Η επιθετικότητα των Σέρβων στα μετόπισθεν οδηγεί τις αντίπαλες επιθέσεις στο λάθος με μεγάλη συχνότητα (16.8 σε όρους Turnover%, No4  στην Ευρωλίγκα) και φυσικά δημιουργεί συνθήκες ανοιχτού γηπέδου σε παίχτες όπως ο Κάλινιτς, ο Ουόλτερς, ο Χόλινς ή ο Ντόμπριτς. Περιττό λοιπόν να πούμε πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό  να μπορέσει να κρατήσει πολύ χαμηλά τον αριθμό των λαθών του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

🏀 Κώστας Σλούκας Ασσίστ 4+ σε απόδοση 1.39 στη Stoiximan

Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά διανύουν μια περίοδο ανασυγκρότησης. Παρουσίασαν μια άσχημη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο των αναμετρήσεων με τη Φενέρ και τη Μακάμπι, δείχνοντας πως αδυνατούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του αντιπάλου. Ήταν μια κατάσταση «ξένη» σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι τώρα από τον φετινό Ολυμπιακό. Στα δύο αυτά ματς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «έπεσε» πολύ εύκολα όταν το παιχνίδι άρχισε να στραβώνει.

Στο λιμάνι ελπίζουν πως η επιστροφή στο ΣΕΦ θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να σταθεί στα πόδια του, λίγο πριν το ταξίδι στην Ιβηρική (αντιμετωπίζει Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη). Οι γηπεδούχοι θα δώσουν έμφαση στις PnR-δράσεις των Σέρβων και στη δημιουργία του Κάλινιτς στην άμυνα τους, θέλοντας να μπλοκάρουν τη ροή στην αντίπαλη επίθεση και να οδηγήσουν τους Σέρβους σε παιχνίδι προσωπικής φάσης. Επίσης, οι Μάρτιν και Ζαν Σαρλς θα προσπαθήσουν να  αναχαιτίσουν τη δράση του Μίτροβιτς στο low post καθώς ο Σέρβος σέντερ είναι πυλώνας για τον Ράντονιτς στο μισό γήπεδο (κινείται πολύ έξυπνα μακριά από τη μπάλα ενώ έχει την πλαστικότητα να τελειώσει φάσεις απέναντι σε άμυνα χαμηλά).

Ο Ολυμπιακός μπορεί να χρησιμοποιήσει μεθοδικά την απειλή «Fall» για να ξεκλειδώσει μια πολύ ικανή άμυνα στη ρακέτα. Οι Σέρβοι αμύνονται εξαιρετικά στο «ζωγραφιστό» και δίνουν πολύ σωστά βοήθειες όποτε κριθεί απαραίτητο. Έχουν ψηλούς περιφερειακούς οι οποίοι επίσης μπορούν να συνδράμουν στην πίσω γραμμή. Η ελληνική επίθεση θα έχει την ευκαιρία ίσως να χρησιμοποιήσει τον Γάλλο γίγαντα ως «δόλωμα» για να μαζέψει γύρω του την άμυνα των φιλοξενούμενων και να εκμεταλλευτεί την ικανότητα του στην πάσα βρίσκοντας εν τέλει καλό περιφερειακό σουτ, ειδικά από τους Ντόρσεϊ-Βεζένκοφ. Στα πέντε τελευταία του ματς στη διοργάνωση, ο πρώην γκαρντ του Όρεγκον μετράει 14.6 πόντους με 40.7% στα τρίποντα ενώ ο 26χρονος πάουερ-φόργουορντ, στο ίδιο διάστημα, γράφει 53.8% πίσω από τη γραμμή σε 2.7 προσπάθειες.

🏀 Tyler Dorsey Εύστοχα Τρίποντα 2+ σε απόδοση 1.40 στη Stoiximan

Πάμε για μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι ιδιαίτερα «φυσικές» στο αμυντικό κομμάτι και ξέρουν να μάχονται. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ποιότητα και οφείλει να το εκμεταλλευτεί. Διαθέτει μεγαλύτερη γκάμα επιλογών (σε πρόσωπα και σχήματα) στην επίθεση και το απαιτούμενο βάθος για να ανταπεξέλθει στη διαδραστική φύση ενός τέτοιου παιχνιδιού. Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι οι Σέρβοι έρχονται στον Πειραιά με βλέψεις νίκης, μιας και αυτή τους γλίστρησε από τα χέρια στις δύο τελευταίες τους εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα. Συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό λοιπόν, για να νιώσει από νωρίς ο αντίπαλος ότι αυτή η βραδιά  δεν θα είναι η δική του.

🏀 Matchcombo με Χάντικαπ Ολυμπιακός -3.5 και Over 143.5 σε απόδοση 1.90

*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα