stoiximanblog_james

Ο Τζέιμς δεν είναι μεταγραφή εντυπώσεων αλλά ουσίας

Ο Μάικ Τζέιμς έκρινε, κατά πολλούς, την έκβαση του περσινού πρωταθλήματος, κάνοντας ακριβώς αυτό για τον οποίο τον είχε επιλέξει το προπέρσινο καλοκαίρι ο Αργύρης Πεδουλάκης: Επέβαλλε τον ρυθμό που ήθελε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι, πίεζε μέχρι… ασφυξίας τον προσωπικό του αντίπαλο και έβγαζε την ομάδα σε χρόνο dt στον αιφνιδιασμό, αξιοποιώντας στο έπακρο τα γρήγορα πόδια των ψηλών του τριφυλλιού.

Ο Αμερικανός, μετά το πέρασμα του από το ΝΒΑ, κάνοντας πράξη τη συμφωνία Κυρίων με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, θα ξαναφορέσει τα πράσινα. Κι αν για κάποιους η επιστροφή Τζέιμς , θα έχει περισσότερα επκοινωνιακά, παρά αγωνιστικά οφέλη, το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. Ακόμη κι αν- συν τη μεταγραφή του Πέιν- πρέπει να ξαναμοιράσει ρόλους και αρμοδιότητες στο παιχνίδι της ομάδας, στα μέσα του Φλεβάρη…

Κι αν η προσθήκη ενός ακόμη ψηλού, δεν αλλάζει τις ισορροπίες αφού ούτως ή άλλως ο Όγκαστ είναι σε περίοδο… εκμάθησης, η παρουσία του Τζέιμς στα γκαρντ θα αναγκάσει τον Τσάβι Πασκουάλ να ανακατέψει την τράπουλα πριν τη μοιράσει εκ νέου… Ένα είναι το δεδομένο για τον Ισπανό και είναι μάλιστα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για το τριφύλλι: Με την πληθώρα λύσεων στους «κοντούς» ο κόουτς Τσάβι, θα έχει τη δυνατότητα για ποιοτικά λεπτά ταυτόχρονης παρουσίας των Καλάθη-Τζέιμς στο παρκέ.

Οι δύο παίκτες δεν θα είναι… σκασμένοι όταν θα αποφασίζεται να τρέξουν τον Παναθηναϊκό από κοινού αλλά με ανάσες! Πολύ περισσότερο δε, όταν ο ένας θα αλλάζει τον άλλον, αφού ο Λεκαβίτσιους και ο ολοένα και καλύτερος Παππάς, έχουν τη δυνατότητα να κρατάνε τον Παναθηναϊκό σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Σε κάθε περίπτωση ο Τζέιμς είναι μεταγραφή ουσίας, οπότε το γεγονός ότι οι πράσινοι κερδίζουν και… επικοινωνιακά, την καθιστά ευθύς εξαρχής σπουδαία κίνηση.