NBA Picks 29/2/23: Ταξίδι στη Δυτική ακτή

Ο Ουέστμπρουκ και το ρίσκο των Κλίπερς, η συναρπαστική επίθεση των Νάγκετς και ο προβληματισμός των Λέικερς μετά τον τραυματισμό του ΛεΜπρόν. Ο ανταγωνισμός κορυφώνεται στη Δύση και πλέον, στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του σημασία.

 

Οι Κλίπερς πήραν το ρίσκο και  κράτησαν στην «Πόλη των Αγγέλων» των Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος αλλάζει στρατόπεδο και θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Τζορτζ και Λέοναρντ με στόχο το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Το front office των Κλίπερς ήταν άκρως σκεπτικό σχετικά με την ορθότητα της μετακόμισης του “Russ” στην ομάδα όμως ο πρώην συμπαίχτης του στην Οκλαχόμα, Πολ Τζορτζ, έπεισε τους ιθύνοντες ότι ο Ουέστμπρουκ μπορεί να φέρει αυτό που λείπει ώστε το γκρουπ αυτό να κάνει το μικρό βήμα παραπάνω που χρειάζεται μέχρι την κορυφή της Δύσης.

Στα δύο πρώτα του ματς με την καινούργια του ομάδα ο “Russ” ήταν θετικός, μετρώντας 17.0 πόντους-5.0 ριμπάουντ και 9.0 τελικές πάσες όμως οι Κλίπερς γνώρισαν ισάριθμες ήττες μιας και η άμυνα τους κατέρρευσε απέναντι στις δύο κορυφαίες επιθέσεις της φετινής λίγκας (Κινγκς, Νάγκετς). Αυτό είναι το κομμάτι που οφείλει να βελτιώσει το σύνολο του Τάιρον Λου την προκειμένη περίοδο όπου ο Kawhi Leonard μάλιστα έχει ανεβάσει στροφές. Ο σούπερ-σταρ των Κλίπερς μετράει 28.1 πόντους με 53.2% στα τρίποντα στα τελευταία δέκα ματς ενώ πιο συγκεκριμένα στις δύο πρόσφατες ήττες «έγραψε»  38.5 πόντους με 9/13 σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Οι Τίμπεργουλβς επισκέπτονται το L.A. σε ένα σημείο της σεζόν όπου προσπαθούν να κρατηθούν μέσα στη δεκάδα και εντός του ορίου τουPlay-In. Βρίσκονται στο Νο9 της Δύσης, μόλις 0.5 ματς μπροστά από τους Πέλικανς και τους Μπλέιζερς.  Μετρούν τρεις συνεχόμενες ήττες με πιο πρόσφατη αυτή στο Σαν Φρανσίσκο απέναντι στους πρωταθλητές Ουόριορς (104-109) σε μια αναμέτρηση όπου ο αστέρας των «Λύκων», Anthony Edwards, ήταν άστοχος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον εξαιρετικό Naz Reid που είχε 30 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα. Η λογική λέει ότι σήμερα ο Edwards θα προσπαθήσει να «ρεφάρει», κάνοντας ένα μεγάλο ματς.

Και οι δύο ομάδες χρειάζονται τη νίκη. Οι Κλίπερς είναι καλύτεροι, έχουν μεγαλύτερο βάθος και πιο ισχυρές προσωπικότητες. Είναι η στιγμή να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα παίζοντας μπροστά στο κοινό τους, με την ελπίδα ότι η άμυνα τους θα αρχίσει να δουλεύει λίγο καλύτερα.

Bet Builder με Χάντικαπ Λος Άντζελες Κλίπερς -3.5 και Πόντοι Over 218.5 σε απόδοση 2.07 στη Stoiximan

 

Από τις 28 του Δεκέμβρη μέχρι σήμερα, οι Χιούστον Ρόκετς μετρούν 24 ήττες σε 27 ματς. Όχι, δεν έκανα λάθος. Πολύ σωστά διαβάσατε. Στην ολίγον ντροπιαστική αυτή shortlist  των ηττημένων βρίσκονται η Μινεσότα, η Οκλαχόμα και το Ντιτρόιτ. Όχι ότι η σεζόν των Ρόκετς πριν από τα τέλη του Δεκεμβρίου ήταν πολύ καλύτερη βέβαια (ρεκόρ 10-23 μέχρι τότε). Διαθέτουν την πιο αδύναμη επίθεση του ΝΒΑ (Offensive Rating 109.2)  και την δεύτερη χειρότερη άμυνα στη λίγκα (Defensive Rating 118.1).

Όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται προσπάθεια για να είσαι τόσο κακός. Τόσο μεγάλη μάλιστα, που το ΝΒΑ σε ανταμείβει για αυτήν. Οι Ρόκετς στοχεύουν ξεκάθαρα στο να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες τους ώστε να πάρουν το Νο1 του ερχόμενου ντραφτ και να φέρουν στην πόλη της NASA τον «εξωγήινο» Victor Wembanyama, γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αθλητής μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του οργανισμού που θα τον επιλέξει.

Οι Νάγκετς βρίσκονται στην κορυφαία θέση της Δύσης  επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη μας πριν το ξεκίνημα της σεζόν. Μετρούν 8 νίκες σε έντεκα αναμετρήσεις μέσα στον Φεβρουάριο, σκορπώντας τον τρόμο στις (ουκ ολίγες) βραδιές που ρόλαραν επιθετικά. Η επίθεση συνεργασίας των Νάγκετς είναι πραγματικά κάτι που αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει, με την ικανότητα του Jokic στη δημιουργία και την τεχνική πάσας του να εκτοξεύουν την αποτελεσματικότητα της.  Τελευταίο θύμα της παραγωγικής δυναμικής των «Σβόλων» ήταν οι Κλίπερς, σε μια αναμέτρηση που το «τανκ» από τη Σερβία έγραψε 40+17+10.

Το Ντένβερ ηττήθηκε αυτόν τον μήνα στα τρία ματς όπου η επίθεση του δεν δούλεψε και η ομάδα έμεινε σε χαμηλά παραγωγικά επίπεδα. Ο Sengun έκανε καλά παιχνίδια απέναντι στη frontcourt του Ντένβερ όμως συνολικά θα είναι δύσκολο για το Χιούστον να βρει stops απέναντι σε αυτήν την επίθεση, ακόμα και στην περίπτωση που ο Murray δεν αγωνιστεί (είναι αμφίβολος). Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν χωρίς να ξοδέψουν σπουδαίο ενεργειακό απόθεμα.

Bet Builder με Χάντικαπ Ντένβερ Νάγκετς -6.5 και Nikola Jokic Ριμπάουντ 11+ σε απόδοση 2.05 στη Stoiximan

 

Σοκ στις τάξεις των «Λιμνανθρώπων» καθώς φαίνεται ότι ο τραυματισμός του Λεμπρόν στο Ντάλας είναι σοβαρότερος από ότι αρχικά φαινόταν. Ο σούπερ-σταρ των Λέικερς αισθάνθηκε μια ενόχληση στο δεξί του πόδι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως συνέχισε να αγωνίζεται με αποτέλεσμα να φύγει κουτσαίνοντας από το γήπεδο στο τέλος της βραδιάς. Από εχθές γίνεται λόγος για απενεργοποίηση του παίχτη (η ομάδα τον έθεσε «εκτός» από την αναμέτρηση με τους Γκρίζλις) για διάστημα ουκ ολίγων εβδομάδων, σε μια περίοδο όπου οι Λέικερς προσπαθούν να κάνουν την αντεπίθεση τους, μπαίνοντας στο Play-In.

Tο Μέμφις έχει μια από τις πιο συμπαγείς και αποτελεσματικές άμυνες στη λίγκα (Defensive Rating 109.2, No2 πίσω μόνο από τους Μπακς). Στο τελευταίο τους ματς κράτησαν τους Νάγκετς στους 94 πόντους και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Το δίδυμο Morant-Bane έχει εξαιρετική χημεία στο backcourt ενώ απέναντι στο Ντένβερ έκανε το πρώτο πραγματικά καλό του ματς και ο νεοαποκτηθείς Luke Kennard (σημαντική προσθήκη σε μια επίθεση που χρειαζόταν έναν τέτοιον σουτέρ από τον πάγκο) που σημείωσε 12 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Είναι άγνωστο το πως θα εμφανιστούν οι Λέικερς μετά τον τραυματισμό του ΛεΜπρόν. Η άμυνα των Γκρίζλις είναι πολύ δυνατή και μπορεί να τους κρατήσει χαμηλά, ειδικά τώρα που ο βασικός δημιουργός  τους θα βρίσκεται εκτός. Δεν θα είναι εύκολη βραδιά για την ομάδα του L.A.

Bet Builder με Χάντικαπ  Μέμφις Γκρίζλις -2.5 Πόντοι Under 236.5 σε απόδοση 2.37

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr