NBA Picks 12/5/23: Με την πλάτη στον τοίχο

Φτάσαμε στη μεγάλη στιγμή των “Do or Die” παιχνιδιών. Οι Σέλτικς και οι Σανς παίζουν όλη τη χρονιά σήμερα, μπαίνοντας στο έκτο ματς  με την πλάτη στον τοίχο. Μπορούν να επιβιώσουν;

 

Σίξερς-Σέλτικς (3-2)

Το μεγάλο “μπαμ” έγινε και οι Σίξερς πήραν το διπλό στη Βοστόνη έχοντας πλέον την ευκαιρία να κλείσουν τη σειρά στην Πενσυλβάνια. O Joel Embiid ήταν κυρίαρχος στο «ζωγραφιστό» (33 πόντοι), ο Harden κρατούσε μαεστρικά τη μπαγκέτα (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 10 τελικές πάσες) και ο Tyrese Maxey έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του σκοράροντας 30 πόντους με έξι εύστοχα τρίποντα. Η δυνατή τριάδα της Philly παίζει «μαζί» και αποδίδει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της σε αυτή τη σειρά.

Υπάρχει άραγε ζωή στη Βοστόνη; Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την αντίστοιχη κατάσταση στην περυσινή μετωπική με τους Μπακς, όταν οι Κέλτες επιβίωσαν σε ένα εκτός έδρας έκτο ματς, όντας πίσω με 3-2 στη σειρά. Όμως εκείνοι οι Σέλτικς είχαν αναπτύξει άλλους μηχανισμούς στα μετόπισθεν. Έπαιζαν άμυνα υψηλού επιπέδου και πόνταραν βάσιμα σε αυτήν για να προχωρήσουν βαθιά στα playoffs. Φέτος αυτό δεν συμβαίνει. Η Βοστόνη δυσκολεύεται να δώσει σε συνέχεια stops στο πίσω μέρος του γηπέδου παρότι έχει τα «εργαλεία» για να το κάνει.

Ένας βασικός λόγος της κατάρρευσης των Κελτών στο πέμπτο ματς εντοπίζεται στην απόδοση του Αλ Χόρφορντ. Ο βετεράνος F/C αποτελεί σημείο αναφοράς στο τακτικό πλάνο του κόουτς Μαζούλα ο οποίος πάει Small στη σειρά, ποντάροντας στην ικανότητα του Δομινικανού να σουτάρει από την περίμετρο, τραβώντας τον Embiid μακριά από το καλάθι και ανοίγοντας διαδρόμους στο «ζωγραφιστό» για τους υπόλοιπους. Ο Χόρφορντ είχε 9/26 τρίποντα στα τέσσερα πρώτα ματς με τη Philly αλλά 0/7 στο πέμπτο, κατάσταση που διαφοροποίησε το πλαίσιο χώρων στην επίθεση της Βοστόνης. Ο Μαζούλα ελπίζει ότι στο έκτο παιχνίδι θα είναι πολύ καλύτερος.

Φυσικά η Βοστόνη θα χρειαστεί μια μεγάλη βραδιά από τον Τζέισον Τέιτουμ για να μείνει ζωντανή. Στην αντίστοιχη περυσινή κατάσταση, ο ηγέτης των Κελτών πήρε από το χέρι την ομάδα και την οδήγησε πίσω στη Μασαχουσέτη για ένα έβδομο ματς, πετυχαίνοντας 46 πόντους. Ο Τέιτουμ θα είναι επιθετικός από το ξεκίνημα (έτσι αναμένεται τουλάχιστον) και ua κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει όρθιους τους Σέλτικς.

Ενισχυμένες Αποδόσεις-Jayson Tatum: 32+ Πόντοι σε απόδοση 2.55 στη Stoiximan

Η πρόγνωση λέει πως πάμε για μεγάλο ματς, με τους Σίξερς να έχουν αυτή τη στιγμή το προβάδισμα και τους Σέλτικς να παίζουν τη «ζωή» τους. Τα βαριά χαρτιά των φιλοξενούμενων όπως ο Τέιτουμ αλλά και ο -πολύ σημαντικός σε τακτικούς όρους- Χόρφορντ αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στο τραπέζι όμως οι γηπεδούχοι έχουν καλό αγωνιστικό ρυθμό και συνάμα τον πρώτο λόγο αυτήν τη στιγμή.

Bet Builder με Χάντικαπ Φιλαδέλφεια Σίξερς +6.5 και Πόντοι O/U Al Horford Over 7.5 σε απόδοση 2.70 στη Stoiximan

 

Σανς-Νάγκετς (2-3)

Οι Νάγκετς έδειξαν χαρακτήρα μετά τις συνεχόμενες ήττες στην Αριζόνα, κερδίζοντας το καθοριστικό πέμπτο ματς της σειράς στο Κολοράντο. Ο Michael Porter Jr. έδειξε τον δρόμο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης σκοράροντας 14 πόντους στην πρώτη περίοδο ενώ στη συνέχεια τη μπαγκέτα πήρε ο Jokic, ο οποίος σε κάθε βραδιά πλέον αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε ένα άλλο, δικό του επίπεδο. Καθοριστική ήταν η συνεισφορά του Bruce Brown που άλλαξε το ενεργειακό προφίλ του Ντένβερ, βοηθώντας πολύ και στο επιθετικό κομμάτι.

Οι Σανς  πλέον ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί. To δίδυμο Ντουράντ-Μπούκερ τα δίνει όλα έχοντας πιάσει πολύ υψηλούς δείκτες αποτελεσματικότητας στην επίθεση όμως απέναντι στη «μηχανή» του Μάικ Μαλόουν αυτό δεν είναι αρκετό. Οι Νάγκετς είναι πιο φρέσκοι στο πνεύμα και στο σώμα, έχουν περισσότερες λύσεις στο ρόστερ και παίζουν ως «ομάδα». Το Φοίνιξ θα προσπαθήσει να ανέβει ψηλά στο σκορ, όπως έκανε στις δύο νίκες του στη σειρά. Σημειώστε ότι οι Σανς μετρούν 125.0 πόντους στα δύο εντός έδρας παιχνίδια και μόλις 98.7 στις τρεις ήττες του στο Κολοράντο.

Για να μπορέσουν οι «Ήλιοι» να πιάσουν τα παραγωγικά standards των δύο νικών τους στους ημιτελικούς της Δύσης, οφείλουν να πετάξουν περισσότερες κάρτες στο τραπέζι. Ο Ayton πρέπει επιτέλους να δείξει ότι δεν είναι απλός παρατηρητής/χειροκροτητής του μεγαλείου του Jokic ενώ η τριάδα Shamet-Landale-Warren θα χρειαστεί να δώσει μια επιθετική ώθηση, αποσυμπιέζοντας το δίδυμο των σταρ του Μόντι Ουίλιαμς. Το Ντένβερ είναι η πιο ισορροπημένη ομάδα σε μια σειρά όπου –εκτός των άλλων- ο «Joker» απλά δεν ματσάρεται  (35.0 πόντοι-13.8 ριμπάουντ-10.0 τελικές πάσες).

Triple Double Nikola Jokic Nαι σε απόδοση 2.15 στη Stoiximan

Αναμένεται δυνατό ματς που πιθανόν θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Το Φοίνιξ δύσκολα θα βρει αντίδοτο στον Jokic και θα εστιάσει στο να χαμηλώσει τους δείκτες αποτελεσματικότητας των υπολοίπων. Η δύναμη της απελπισίας και το ένστικτο της επιβίωσης μπορούν να σπρώξουν τους γηπεδούχους Σανς στη νίκη και τη σειρά σε ένα τελευταίο, έβδομο παιχνίδι.

Bet Builder με Χάντικαπ Φοίνιξ Σανς -1.5 και  Nikola Jokic Πόντοι 28+ σε απόδοση 2.70 στη Stoiximan

 

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr