ΝΒΑ: Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της σεζόν

To Αll-Star Break σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν για το ΝΒΑ. Ομάδες που θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και άλλες που θέλουν να κάνουν τη μεγάλη αντεπίθεση.

Η trade deadline ανήκει στο παρελθόν, το ίδιο και το All-star παιχνίδι. Είναι μια περίοδος κατά την οποία οι αθλητές εξοικονομούν δυνάμεις αλλά παράλληλα η μικρή αυτή απραγία κοστίζει στις ομάδες σε όρους αγωνιστικής συνοχής και αυτό πιθανόν θα το δείτε στην επανέναρξη.

Στην «Άγρια Δύση» η δυάδα των φρέσκων «δελφίνων», Μινεσότα και Οκλαχόμα, οδηγεί την κούρσα. Η Οκλαχόμα υπέγραψε τον καλύτερο ίσως παίχτη που μετακινήθηκε τον Φλεβάρη στο πρόσωπο του βετεράνου Γκόρντον Χέιγουορντ ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει τον two-way αγωνιστικό χαρακτήρα μιας ομάδας που αποδίδει σε υψηλά standards και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο «Γκόρντι» θα μπορέσει να δώσει στη Thunder μια πιο “φαρμακερή” επιλογή αντί του (μέτριου σουτέρ) Josh Giddey στο τέλος κλειστών παιχνιδιών, πολλαπλασιάζοντας τους χώρους για του Shai.

Oι Κλίπερς μοιάζουν ως το ισχυρό outsider της Περιφέρειας. Βρίσκονται δύο παιχνίδια πίσω από την κορυφή, παίζουν εξαιρετική άμυνα, ο Καουάι «σκοτώνει» και το supporting cast (προεξέχοντος του Τζορτζ) συνδυάζει ποιότητα, σκληράδα και εμπειρία. Εάν μείνουν υγιείς θα είναι πρόβλημα για τους υπόλοιπους.

Zευγάρι τελικού Δυτικής Περιφέρειας Ντένβερ Νάγκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς σε απόδοση 6.00 στη Stoiximan

Φυσικά οι Νάγκετς κοιτούν σιωπηλοί τους πάντες από την «κορυφή του λόφου». Βρίσκονται τρία ματς πίσω από το Νο1 και αναμένεται να φουλάρουν τις μηχανές τους, εκμεταλλευόμενοι οποιοδήποτε σημάδι αδυναμίας των νεαρών πρωτοπόρων. Τεράστιο το ενδιαφέρον πιο πίσω. Οι Μαβς ενισχύθηκαν με τους Washington-Gafford και μοιάζουν πλέον πιο αποτελεσματικά εξοπλισμένοι για να προχωρήσουν βαθύτερα στα playoffs. Οι Σανς παίζουν σαφώς καλύτερα ενώ και οι Πέλικανς είναι ανεβασμένοι. Μεγάλο ερωτηματικά οι δύο μεγάλες ομάδες της Καλιφόρνια. Ουόριορς και Λέικερς έχουν δομικές αδυναμίες και δεν έκαναν τίποτα ώστε να τις καλύψουν στη Deadline. Ο Κλέι Τόμπσον κάνει πολύ άσχημη σεζόν, ο Κάρι δεν φτάνει και οι ρολίστες των «Λιμνανθρώπων» είναι ασυνεπείς ως προς την υποστήριξη του διδύμου LeBron-AD. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα τεράστια αυτά brands θα λυγίσουν τους πιο φρέσκους αντιπάλους τους στο Play-In.

Στην Ανατολή τα πάντα είναι ανοιχτά πίσω από τους Σέλτικς. Οι Καβς με όπλο την άμυνα και τη συνοχή τους έχουν περάσει στη δεύτερη θέση και ελπίζουν να μείνουν ανεπηρέαστοι από τη διακοπή. Για τους Μπακς το τοπίο μοιάζει θολό. Η εικόνα τους από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα δεν απορρέει αισιοδοξία σχετικά με το ότι θα επιβιώσουν σε ένα ματσάρισμα πρώτου γύρου με έναν αντίπαλο σαν το Μαϊάμι ή τους Σίξερς (με τον Εμπίντ πίσω). Οι Χιτ αναβάθμισαν το επιθετικό τους οπλοστάσιο με τον Ροζίερ και μπορούν να κάνουν την αντεπίθεση τους για μια θέση στην πρώτη εξάδα (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για μια ομάδα που μπορεί να φτάσεις στους τελικούς από το Νο10).

Το μεγάλη underdog στην Ανατολική ακτή είναι πλέον οι New York Knicks. Oι ιθύνοντες έκαναν εξαιρετική δουλειά, φέρνοντας στο «Μεγάλο Μήλο» δεξιότητες και χαρακτηριστικά που έλειπαν για να κάνει η ομάδα το παραπάνω βήμα. Παρότι οι τραυματισμοί έχουν πλήξει σημαντικά το σύνολο του κόουτς Thibodeau, οι προσθήκες των Burks-Bojan Bogdanovic (που ακολούθησαν την πολύ σημαντική του Anunoby) μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση αναφορικά με την επιθετική δυναμική της ομάδας, δεδομένης της ικανότητας τους στην περιφερειακή εκτέλεση. Οι Knicks μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό διεκδικητή του τίτλου στην Ανατολή φέτος, εάν μοιράσουν σωστά τους ρόλους.

NBA 2023/24-Ανατολική Περιφέρεια-Να φτάσει στον τελικό-Νιου Γιορκ Νικς σε απόδοση 4.00 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog