panionios fc

Μια ομάδα να την… αγαπήσεις!

Για τον Πανιώνιο η διαφαινόμενη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League δεν είναι η κορύφωση της πορείας του. Προς Θεού. Είναι όμως ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα μιας πραγματικά σπουδαίας πορείας που έχει καταγράψει ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης. Μιας πορείας που από την αρχή έως την… κάθε μέρα που περνάει, πρέπει να διδάσκεται στις σχολές management.

Δεν ξέρουμε αν τα αφεντικά του Πανιωνίου γνωρίζουν τι εστί management αλλά γνωρίζοντας καλά από μπάλα, έχουν καταφέρει να παίρνουν το 101% από την ομάδα. Τιμώντας , πριν και πάνω απ΄όλα, το πραγματικό νόμημα αυτής της λέξης. Είτε φύγουν προπονητές, είτε παίκτες, ο Πανιώνιος βρίσκει πάντα τρόπο να είναι ψηλά. Να παίρνει νίκες, βαθμούς, προκρίσεις και εν τέλει τη… δόξα από πλουσιότερες μεν, όχι καλύτερες όμως δε ομάδες.

Σε μια εποχή που όλοι οι σύλλογοι ψάχνονται στο πως θα λειτουργήσουν ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να μείνουν σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο, ο Πανιώνιος όχι απλά έχει βρει τον τρόπο αλλά τον διδάσκει. Και εξαργυρώνει σε μέγιστο βαθμό την συμπάθεια που προκαλεί στο φίλαθλο κοινό. Κάποτε ένα από τα αφεντικά του μπασκετικού Πανιωνίου, ο Σάκης Γερασιμίδης, είχε παρουσιάσει μια έρευνα βάσει της οποίας οι «κυανέρυθροι» έβγαιναν πρώτοι στην προτίμηση του κοινού ως… δεύτερη ομάδα. Με δυο λόγια «Είμαι Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός/ΠΑΟΚ/ΑΕΚ αλλά συμπαθώ και τον Πανιώνιο». Και αυτός ο Πανιώνιος όχι απλά σε προκαλεί να τον συμπαθήσεις αλλά να τον αγαπήσεις. Και εις ανώτερα.